SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahojte.
Budem zvárať TIGom oceľové jaklove profily a potrebujem rady ako najlepšie vyčistiť ich vnútorné strany...
Jakle sú nové,bez hrdze.Su štvorcové 30x30x2 a obdĺžnikové 60x30x2
Budú to zvary na tupo a kutové zvary
Bude z toho konštrukcia prístrešku.Nieco som už pozvaral,no to čistenie je riadne na...
Mám fortunu a rôzne frezky,no do rohov jaklu sa nedá poriadne dostať.Cize len smirgel,alebo pilníky... Lenže je to pomalé a nemam na to nervy.
Je na to nejaký "fígeľ" ?
Lebo ma čaká cca. 60zvarov...
Čiže čistenia stien do bludu
Ďakujem
Editoval titanius (14-10-2017 19:54:35)
do rohu koutový svár lamelovým nebo úběrovým kotoučem na rozbrusu, na ploše lamelovým
Vonkajšie cistim iba lamelovým,ale mňa zaujíma čistenie iba vnútorných stien...
Čiže príprava materiálu este pred zvaranim s TIGom
Editoval titanius (14-10-2017 20:42:37)
když svařuji černý materiál tigem strašně to pění . Porovatí. Nevím proč to dělá a kolegové to také nevědí. Technologa nemáme. Prutok argonu 12 mašina Fronius 2200MW Když tam kápnu trocha nerezu tak je klid a svar je hezký
opieskuj
V práci zvaram TIGom čierny aj nerez.Ale 99% potrubia.Ak Ti pri čiernom zvar peni a poruje,tak je niečo zle...
Prietok argonu 12 je už veľa,ja zvaram tak od 5-8
Ale ak niekde zvaram v pozícii v prievane a pod.,tak to zvýšim aj na tých 12-15
Nerezový drôt pridávať nechcem,zvary môžu popraskať a celá konštrukcia bude mať min.250kg a to bez snehu (11mx4m)
Všetko je to o poriadnej príprave materiálu...
Ale to už odbočujeme od mojej hlavnej otazky
Ak sa to opieskuje,nemusí sa to aj potom este dolestit?
načo leštit? mna len tak napadlo , a pištolkou sa dostaneš jednoducgo všade , je to rychle a lacne skus, daj vediet,
a že potom načo je doma poriadny kompresor....
Editoval tarzan (14-10-2017 22:09:35)
Inak super nápad s tým opieskovanim...
Ale nerozumiem tomu ako to mám doma opieskovat s kompresorom...
Ten doma mame
akože ako? sak na pieskovanie potrebuješ kompresor, pištol s nadobkou, a piesok alebo ine abrazivum. čo si ešte nepieskoval?
Sorry ale nie...
Ešte som to nepotreboval,ale už som poguglil tak uz viem čo si myslel
Já vím také že prutok 12 je hodně ale na závadu to není . Jen mě nenapadá proč to pění.
nemaš tam zbytky hrdze? alebo mastnotu? alebo nerobi ti velky prietok vyr a nepotahuje vzduch do zvaru?
Editoval tarzan (14-10-2017 22:47:05)
Môže to byť aj materiálom...
Zvaras iba jeden druh čierneho materiálu?
A nezvaras na veľké ampere?
Lebo to môže ešte spôsobovať prehrievanie materiálu.
Máš to poriadne vyleštené?
Ja si ešte dolestujem rúry po pripravaroch lamelovym kotucom úplne
do leskla.Lebo pripravari sa s tým neseru,a čistia mi to iba s brusnym...
Editoval titanius (14-10-2017 22:48:02)
Brousí se to a s proudem jsme pracovali také prutok jsme zkoušeli někde od 6 až do 15 jen nechápu když tam kápnu nerez ale jen jeden kontakt tak je klid. Jinak je to dvojka plech.
tak rohy zevnitř bych zkusil nějakým nástavcem na dremelku, já myslel rohy zevnitř té už svařené konstrukce
Co takhle malé přímé brusky? Brusné nástroje do nich mají průměr i menší než 5 mm, takže se vejdou i do ohybu vnitřku jaklu a díky vysokým otáčky jsou i tak malé nástroje docela účinné.
Jen se nesmí použít ty levné za pár stovek, ty jsou jednorázové jen na prvních pár jaklů, pak v nich odcházejí ložiska.
https://prime-brusky.heureka.cz/f:10716:8800/
Kvalitny cistic na brzdy(auto)...A poutierat...Alebo to spravit MAG-om,TIG-om by sa mi veru nechcelo...Ak sa da spravit kvalitny rez,neni problem aj s MAG-om docielit vzhladovo pekny zvar a netreba to brusit...Ak zostane bordel vo vnutri,tak to TIG-om na pekno nespravy ani boh...Pri tenkom matrosi bude vnutorny bordel robit problem stale.
Editoval Maajjo (15-10-2017 10:46:16)
Ak sa jedna o nejaku konstrukciu pristresku, preco to zvaras tigom?
Ako proti gustu ziaden disputat, ale nieje to ale vobec ekonomicke riesenie.
Pekne zvary sa daju urobit nielen Magom, ale aj elektrodou.
A nadovazok nebudes mat take problemy s porovanim a penenim.
to není přístřešek ale takové krabice a nechce se nám to brousit. Jinak fabrický argon je nekonečný nikoho ekonomika nezajíma
V dílně nesvářím MMA. Když s tím nemohu ven, tak jokly odmastím a místo sváru zevnitř lehce obrousím elektrickým pilníkem, mám Makitu a dostanu se i do 20x20x1,5. jde to rychle a dostanu se i do rohu. S porováním nemám problém.
Stránky: 1