SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Vaham nad koupi 160A invertoru. Libi se mi
GAMA 160
GAMA 161
GAMA 165 stavebnice
Je to na takove to male domaci svarovani, jekly, vingle, trubky, basicke i rutilky.
Do 100A, ale chci si nechat rezervu abych mohl obcas neco vic a hlavne nejet na mezi moznosti stroje.
TIG zatim neplanuju (nepotrebuju).
Rozdily v katalogovych parametrech jsou prakticky zadne, rozdil je jenom v cene.
Nevite jaky je v nich TECHNICKY rozdil (soucastky, obvodove reseni, trvanlivost ...) ??
Nebo je to poznat na kvalite prace - lepsi zapalovani, lepsi stabilita oblouku ??
Diky za nazory
Zdravím. Já si minulý týden vyaukroval gamu 160 s kabelovýma spojkama za 4299kč a jsem nadmíru spokojen. Je maličká, lehká a vaří krásně. Zatím jsem zkoušel jen 2,2,5 a 3,2 rutilky a vždy paráda. 3,2kou jsem zkusil při 160A řezat kus L-ka a jde to super. Já ještě koukal na 131čku ale nějak se mi nezamlouvá plastový šasi a byla slabší. 165ka je prý víc profi - ale parametrově je téměř stejná, tak jak píšeš.
Já koupě 160ky nelituji. Taky jí mám na takové to domácí.... svařování.
Někde jsem to tu psal -> před časem jsem si koupil stavebnici Gamu 165 -jsem nad míru spokojen.Utáhne i čtyřku elektrodu,dokonce se s tím dají vařit tenký plechy (při troše šikovnosti).Je to ale invertor = krátký oblouk.Nelze to srovnávat s WTU 315 atd.
Sender napsal(a):
Je to ale invertor= krátký oblouk.Nelze to srovnávat s WTU 315 atd.
Čo to znamená, že krátky oblúk? Je v tom u trafa nejaký rozdiel, že sa tam lepšie drží oblúk?
petoz napsal(a):
Čo to znamená, že krátky oblúk? Je v tom u trafa nejaký rozdiel, že sa tam lepšie drží oblúk?
Napětí při stejným proudu je u invertoru nižší než např.WTU 315.Další věcí je zpětná vazba -ta Gama je na tom celkem dobře.Jsou invertory,který jsou několikanásobně dražší (než stavebnice GAMA) a svařovací vlastnosti jsou mnohem horší....
Sender napsal(a):
petoz napsal(a):
Napětí při stejným proudu je u invertoru nižší než např.WTU 315.Další věcí je zpětná vazba -ta Gama je na tom celkem dobře.Jsou invertory,který jsou několikanásobně dražší (než stavebnice GAMA) a svařovací vlastnosti jsou mnohem horší....
Ale u invertora by malo byť napätie v celom rozsahu prúdu rovnaké?
Taky jsem vyaukroval GAMU 160 a po zkušebním svařování už ji nedám z ruky
80A 100%, těch 160A je opravdu na nějaké jednorázové "pálení" 160A 25%
Na takové to domácí svařovaní je to ideální, toto. Jo a vařím rutilkama a není vůbec žádný problém.
A plechové šasi vidím jako další klad, pokud se vám v autě náhodou "přerovná" materiál, tak plechové šásko maximálně poškrábete
Stránky: 1