SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Proč bych měl editovat, když nechci upravit předchozí příspěvek, ale udělat nový?
varok: nejde jen o to, že to je malé, ale také levné a funkční
ahoj, mám ten SV130-K , asi půl roku. Hmotnost 2,6kg je výborná. Ale je nepoužitelný s bazickýma elektrodama, protože jsem naprostý amatér a nevím jestli elektrody z místního železařství jsou dostatečně kvalitní, nechal jsem ho otestovat profesionálem, ať mi řekne, jestli to není mou nezkušeností nebo materiálem. Bohužel mi řekl, že je to opravdu invertorem - s bazickýma tragédie. Ale s rutilkama vaří hezky - tedy alespoň na mé domácí amaterské práce - oprava brány, různé zahraní nářadí atd. Zajímalo by mne jestli ho někdo má a má podobnou zkušenost - jestli nemám jen špatný kus. Na dotaz z eshopu mi neodpověděli, a tak nevím, proč k němu jako dárek zdarma dávají balík bazických elektrod, když s nima nefunguje. Ale s rutikama pohoda. Někde na tomto fóru jsem narazil na názor, že vlastně bazické elektrody jsou něco jako test levných invertorů, že je asi normální když s ním takový levný čínský křáp nefunguje. Je to tak ?
Pred časom, teda v r. 2011 som si tiež kúpil menší invertor (GUDE 140 GC) v domnienke, že invertor už z princípu musí variť bazické jak víno. Zistil som práve to, čo ty. Nakoniec som rôznymi úpravami dosiahol schopnosť variť bazické, ale nikdy to nebolo to čo dokážu kvalitné stroje. Dnipro však varí veľmi dobre.
Kolega také na dílnu donesl Kitreibr a také jsem nebyl schopen nic zavařit, přitom Transpoketem zavařím dobře
Jinde v diskuzích zase je, že bazické elektrody potřebují větší zapalovací napětí.
A ta miniaturizace může být dosažena i tím, že hlavní trafo má větší převod, takže invertor má menší napětí naprázdno. Kdy to pro rutilové a možná ještě kyselé elektrody stačí, protože mají nižší napětí oblouku, ale pro čistě bazické už ne, protože jejich napětí na oblouku je už vyšší. Možná tak pro nějaké rutilbazické by to mohlo stačit.
Napadlo mě, nezlepšilo by to, kdyby se vně invertoru, do kabelu k elektrodě, přidala tlumivka? Která by aspoň při zapalování a přerušení oblouku zvyšovala napětí.
Na fimeri tak isto ,rutilky aj nerezovky v pohode ale bázické na prd.
Já už jen čekám , až někdo doveze kontejner Dniprů do Čech a prodá je s rozumnou marží ... Za rozumný peníz koupím .
Obavam sa ze anorekticke Dnipro M SAB 210 asi nikdo za kontajner nedovezie... Zmizlo z oficialnej stranky... https://dnipro-m.ua/svarochnoe-oborudov … apparatyi/
Editoval vyrobca (17-09-2017 12:28:03)
Je tam 250tka s kuklou za taku cenu
alebo o stranu dozadu som daval linky na ine eshopy ktore ponukaju DNIPRO dokonca o 300 hrivien lacnejsie.
Obávam sa, že do našich zemi, teda CZ a SK nikto kontajnery DNIPRO zváračiek nedovezie. Aj keď sú pravdepodobne vyrobené na Kitaji (China), sú určené pre UA a spĺňajú podmienky dané legislatívou pre dovoz do UA. Už napájacie požiadavky 220 V a 40 A nebudú po chutí naším byrokratom, Okrem toho by sa muselo platiť ďalšie clo. Nápisy v azbuke aj manuály tak isto. Riešením by bolo doviezť priamo z Činy, samozrejme nie jeden kontajner, stroje ktoré by splnili podmienky európskej legislatívy. Predpokladám, že sa to v rámci EÚ aj deje, ale ceny sú už európske.
senior: ano, na papírové krabici bylo napsáno (azbukou) ukrajinsky: Sdelano v Kitayi (Čína)
to all: pro mě je spíše zajímavý poměr: 2070 hřiven/cca 4-5000 hřiven průměrný měsíční plat na UK versus ceny nejlevnějších invertorů v ČR/ cca 28tis brutto průměrný plat v ČR
Převod Hřivna: Kč = 1:1
Peskora napsal(a):
Tak jsem ho objednal(Onex OX3012) přes znamýho z Polska.Ušetřeno cca 1000 kč, tak uvidíme?Cena 399 zl.
.
tak pak nezapomeň napsat jak to funguje a poslat nějaký fotky
Kimbo napsal(a):
Peskora napsal(a):
Tak jsem ho objednal(Onex OX3012) přes znamýho z Polska.Ušetřeno cca 1000 kč, tak uvidíme?Cena 399 zl.
.tak pak nezapomeň napsat jak to funguje a poslat nějaký fotky
Až přijde vyzkouším, nafotím, poreferuji , cena je nakonec ještě nížší 339 zl.
Tak o víkendu jsem chtěl udělat test ale nevím jestli mám tak blbou paměť a někam jsem je dal nebo mi někdo lohnul balík Bazických 3,2 Böhler FOX 7018 a pár kusů na litinu ES 723 2,5. No při tom hledání jsem nechal balík rutilek 2,5 na střeše auta a déšť udělal své. No i tak jsem z nich vytáhl "suché" kousky a schválně jsem chtěl vědět jak si s ním Dnipro poradí.
Zapalování šlo na vlhké elektrody s údivem dobře a spíše bych čekal, že si ani neškrtnou. Ale na kouťáky to byl porod. Oblouk udržet na jednom místě byl nadlidský úkol a přeskakoval permanentně do stran. Přitom vysušené se s nimi svařuje parádně a i nemehlo s nimi udělá pěkný kouťák. No koupím balík bazických a padesátku litinovek a pak to pořadně vyzkouším. Zatím foto spíše pro zajímavost nic fešného...každopádně mě ten drobek baví.
Pravdou je že opravdu lže asi o cca 30-40A a nastaveno dle stupnice potenciometru jsem měl na 90A šlo to.
Peskora napsal(a):
Kimbo napsal(a):
Peskora napsal(a):
.tak pak nezapomeň napsat jak to funguje a poslat nějaký fotky
Až přijde vyzkouším, nafotím, poreferuji , cena je nakonec ještě nížší 339 zl.
Tak nakonec ONEX 3012 neměli, tak jsem vzal 3013, je větší, o něco větší než gama166, ale lehčí, váží necelý 4 kg.Vařit s ním jde v pohodě,trošku hůř zapaluje než gama, ampéry lžou cca o 20 amp, vařil jsem rutilkou i bázickou(které leží v garáži), obě v pohodě.
Tady pár ukázek svárů, až bude čas nafotím krabici.
všechny sváry navlhlou eldou v garáži !
rutil 2,5 proteco
bazika 2,5 proteco
tomaslad napsal(a):
Převod Hřivna: Kč = 1:1
Leknul jsem se zda GRN náhle a prudce nezpevnila. Avšak Coin Mill dává 1 KČ = 1,20 GRN To jde.
Kursem 1:1 jsem to platil Vasilovi. Kursovní lástek ČNB však hovoří jinak: Ukrajina hřivna 1 UAH 0,860 Kč
http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devi … p;rok=2017
Pak je to ještě výhodnější.
A to skutečně? Tak schválně
1 / 0,860 = 1,1627
Takže ČNB:
1KČ = 1,163 GRN
Coin Mill
1KČ = 1,2 GRN
Když chci něco z UA, oháním se kurzem podle Coin Mill. Oni ho znají a používají taky. Pokud se použije, dostaneš za KČ víc, respektive nakoupíš za méně. Nejsou to horentní částky, ale potěší to.
Větší pecka je mít kontakt na chlápka, který ti obratem doveze po čem ti srdce piští. To každopádně.
Welda napsal(a):
.
Větší pecka je mít kontakt na chlápka, který ti obratem doveze po čem ti srdce piští. To každopádně.
jj, moje malinkatý Dinpro je už někde u Brna a řítí se směr Doksy. Chtěl sem po něm ať vezme aspoň 5ks ale kroutil se že nee
Jestli to stihnu dám zejtra recenzi i s cenou atd.
bourač napsal(a):
Jestli to stihnu dám zejtra recenzi i s cenou atd.
Jestli jsi si dal poradit a vezou ti i medovku s percem (#117) tak to možná bude o trochu později. Ale to neva.
tak už je doma Mám tu nejmenší anorektickou verzi co Výrobca píše že zmizla z ofico stránek. Poručil sem si důrazně že chci jen tuto a žádnou jinou. Kamarád Jura zavolal kamarádovi a ten to přivezl. Cena 1870 UKhřiven. Jura tedy požadoval spravedlivý kurz = 1800Kč. Vnutil jsem mu p. Emu Destinovou.
Aparát je v solidní krabici, je k němu ta kukla na pozorování zatmění měsíce + kartáčokladívko. Záruční list - ten se musí aktivovat zavoláním na nějaké UK číslo a nahlásit výrobní č. aparátu. Od té chvíle běží záruka a není problém (když každý týden pendluje dodávka s dělníky) to poslat na UK pro příp. opravu.
Aparát jsem přebíral u Jury doma, není svářeč a chtěl ihned něco svařit, přinesl nějaké mokré a oloupané elektrody, nastavil jsem na Dnipru 80A (lze až 210 ) a zkusil svár, elektroda asi nerezová vařila OK, proudu mohlo být klidně o 10 - 15A méně. Svár jen cca 1cm, víc Jura nechtěl a já neměl čas. Použil jsem tu srandovní kuklu.
Aparát bez kabelů váží 1890g a kabely váží 950g. Mají délku 190cm (+) a 150cm (-). Kleště i svěrka jsou bytelné seriozní, profesionální. Kabely taktéž, guma, velký průřez, seriozní bajonety.
Kabely vypadají krátké ale pokud s tím budu něco vařit tak to budu mít stejně pověšený na krku jako náhrdelník. Celkové vnější provedení aparátu je na velmi slušné úrovni. Displej to nemá, což mě osobně vůbec nevadí, při práci střelím nastavení odoka a po zkoušce jemně doladím, na to displej z Třebíče nepotřebuju.
Jura je z východoslovanského kmene, oni vyrábějí motory do raket a vůbec je to pyšný sebevědomý národ - skoro jak rusáci. Nepřipouštěl diskuzi že aparát je z číny. Byl hrozně nešťastný když jsme na obale objevili azbukou nápis "vyrobeno v číně"
Až budu muset něco vařit vezmu to Dniprem a dám další info.
aaaaaa malinke dnipro 210 je znova na ofiko stranke... :-D
Dnipro se šíří na západ - Bratislava, Olomouc teď severné čechy.....
bourac ja len cakam kedy dorazi do Uhlizskych Janovic
Ako kabelka dost dobre mozno by ladila aj k rolaku