SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
oprava pračky Miele
Asi po 9 letech praní,se utrhl buben.Tak jsem ji rozebral a kříž bubnu byl totálně rozežranej na prach od práškú na praní.
Sehnat jinej byl ovšem problém,tak nic nezbývalo než se pokusit vyrobit,nebo zavolat servis Miele.
Tady je pár fotek toho kříže ,jeho montáž a výroba.
Vše se povedlo a pračka muže běhat dalších 9 let.
Editoval sulak (17-09-2017 20:07:20)
a 10ROCNA ZARUKA od Miele je len na motor? ci? Lebo mamina ma staru 13rocnu wirpoolku a az na jedno tesnenie a uz zacinajucu vacsiu hlucnost este stale perie Ze pri terajsej kupe novej pracky som chcel jej kupit siemens alebo 3krat drahsiu miele a vidim ,ze sa ta miele asi neoplati -to asi bude lepsie po 5 az 7 rokoch zivotnosti obycajnej lacnejsej pracky kupit dalsiu pracku strednej triedy ked tak nahlas uvazujem ?
10 roční záruka se musela příplatit,jinak dva roky,nevím jak je to nyní.
Ostatní je dobře vyrobeno robustně, jenom kříz bubnu,který byl asi z hliniku nebo duralu byl na šrot.
Ultra drahá Electrolux vydržela jen do skončení záruky a odešla elektronika, oprava se prý nevyplatí - sběrný dvůr.
Nerezavějící BOSCH - po třech letech mám v koupelně odložený bílý sprej. Aby ty rezavé fleky se daly operatívně zastříkat. Ale zatím ještě točí.
Tatramatka rajtovala po koupelně 17 let a rajtovala by dodnes, bohužel už nebyl k sehnání náhradní přepínač. Prý už se nevyrábí tak co, že?
Takovéto zkušeností má asi každý Honza.
Každopádně Míle asi dobréj oddíl a ještě lepší mechanik.
Editoval Welda (17-09-2017 17:34:10)
sulak napsal(a):
Vše se povedlo a pračka muže běhat dalších 9 let.
Na těch mini foto ta oprava vypadá hezky. Ale jak jsi docílil souosost té původní hřídele s bubnem?!
Editoval davor (17-09-2017 17:58:36)
Vše je vyrobeno z nerezu na fréze na děličce.Jenom hřidel je původnía a je nalisována na střed toho kříže a zavařěna.
Ramena kříže jsou rozdělena po120 stupních a sklon ramen nám vyšel 10 stupńů.
Jedinou nevýhodou je váha toho kříze.
Editoval sulak (17-09-2017 19:18:16)
sulak napsal(a):
Vše je vyrobeno z nerezu na fréze na děličce...
Právě proto, že se frézováním živím a s děličkou jsem taky kamarád, mi není jasné, jak jsi to poskládal. I když nalisováním původní hřídele do nového náboje. Každým svárem se to někam pohne. Docílit souososti s odchylkou třeba jen 0.1mm (buben/konec hřídele cca 150mm, což by byl zázrak), ten buben celkem dost rozháže, zvlášť při ždímání 1200ot/min. Už ta pračka něco vyprala a neodpochodovala do vedlejší místnosti?
Editoval davor (17-09-2017 19:45:59)
Vařil jsem to elektrodou,aby byly co nejmenši deformace,urcite nejaka desetinka tam bude tomu se neubráním,iale pokud bude velká nebude pracka točit 1200 .ale jenom treba 600 nebo 800.Jinak sedí jak přibytá,ani se nehne ,kdyžtak natočím video.
Já bych řekl, že to nebude zas tak moc vadit, ždímaníé prádlo je plastické a buben má tlumiče. Když to nebude trošku sousosé, pohne se podle toho prádlo uvnitř a vykompenzuje to.
Já bych to před montáží bubnu podepřené hrotem protočil na soustruhu a hodinkama odhalil případné odchylky a jejich gradient.Jinak Bosch můžu doporučit,zato Ardo co jsme měli před ní to byl "óbrvergl".
Editoval Ládes (17-09-2017 21:00:36)
No dílnička 8x4m a druha 5x3 m mě to stací
Nádherná "trucovnička"! Radost pohledět! Jen ty malé fotky... Jak dlouho tipuješ, že tam bude takový pořádek?
Mimochodem plechové růžovo-bílé horní skříňky "komunistické" kuchyňské linky používám taky.
sulak
1) Ako sa volaju tie izolacne fasadne dosky a aky je to rozmer ? z foto
2) Aky je rozmer toho nosneho ramu "I" profil rozmer?
3) Ako a cim to v zime vykuris a lete je tam horuco nutna klima ?
4) preco si zvolil tu ulicku taku uzku a sikmu ? nebude ti chybat vstup pre nakladak?
Chcel si zavret zvedavym ociam vyhlad?
5) Kolko to asi vyslo v CZK konstrukcia ram a zateplenie ten profil tej jednej dielnicky?
6) Nemas zimu od zeme cisty beton ?
Editoval ihlan (24-02-2024 18:01:39)
sulak:Jaký rozjezdy má ta frézka?To víš že 47m2 pro začátek bohatě stačí,ale za rok dva začneš pošilhávat po aspoň 80-100m2
Jsou to pur panely tloštka 100mm a délka 6000mm.
Stojiny jsou jekl 100x100x5 ,nosník střecchy I 160.
Tam je schálně skosenej roh,abyh se dostal trávním traktůrkem na druhou zahradu a nemusel to cele objíždět.
Železo asi 50tis. panely 160tis.
od podlahy neni zima pod ním je sklep.Klenutý stropy a vsechno vyztuženy I profil aasi 20cm betonu.
na tu frézku a soustruh to stačí nedělam těžké věci a dlouhé.
No teď topím přenosnejma na propan ,ale dělam na dříví.