SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den, poraďte prosím jak postupovat MMA metodou při sváření dvou nestejně silných předmětů. Konkrétně jde o plech tl. cca 2mm, který je vsazen do mohutného rámu o několikanásobně větší toušťce. Oba materiály leží po obvodu na sobě přeplátovány v šíři asi 2 cm. Při pokusu o sváření se plech utavuje a nedojde k jeho spojení s rámem. Jakou mám volit elektrodu (mám invertor) a pracovní postup. Rám i plech jsou obyč. "černá" ocel. Děkuji.
zkus to dvojkou rutilkou s kostrou na plusu a varit od silnějsiho materialu. 2mm plech je tak na hrane co se da svarit elektrodou. Nejlip by to šlo ale tigem.
Ja som varil 1mm hrubý plech na trubku so stenou 4 mm keď som doma staval plechovú búdu.Použil som rutilky dvojky a mal som samorobo trafo.Chce to trochu cviku ale ide to.S dvojkou plechom by to malo ísť ovela lachšie.
Ešte ma napadlo že som varil aj pancierové trubky tiež 1 mm hrubé na konštrukciu 30 m dopravníkového pásu na betonárke,dvojka bázická elektroda a stroj UTA 200.
Zkoušel jsi elektrodu směřovat spíše na rám? Jakou polohou jsi vařil? Co takhle do místa budoucího sváru dát 2-3mm tyč a vařit to přes ni? Bohužel MMA není jak MAG s tím by to šlo podstatně lepšeji.
Zkus s elektrodou jet rychleji, když se ti to bude propalovat znovu, tak dělej kratší svár a chvíli přerušit, materiál zchladne a nepropaluje se tak snadno. Hlavně se musíš držet u silnějšího materiálu. Mám invertor vařím slabší materiálybazikou pr.2, jde to, chce to cvik.
Stránky: 1