SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pěkné. Opět Discovera hračička. Jen se zeptám, nebylo by pěknější, kdyby jsi tu zásuvku na 230V měl ze zadu?
Z fotek se zdá, že je to velká obluda, přitom jak píšeš rozměry a na fotkách s mašinou je to docela prcek.
No ano i ne. Když by byla ze zadu byl by vodník hezčí, ale hůře by se trefovalo do zadu kabelem do zasuvky k vůli minimu místa vozíku. Ja to moc řešit nemusel....tam fakt nešlo řešit zásuvku jinak. Není tam žádné misto kam jí narvat. Navic je to ta zásuvka, která má ještě starý obal nehořlavý. Nevím z čeho to je ale ani pájka či kulička od COčka tomu nic neudělá. Takže mě to nevadí.
Spíše jsem zklamaný z ND na hořák Migatronic - regulace proudu a tělo hořáku. 1400kč v háji a díly jak od rákosníka. Nevím kde to bylo vyrobeny, ale hořák co mám já čína je TOP....tohle je hrůza děs. Ten Parweld co jsem viděl u Relika vypadá stejně kvalitně jako můj....ale Migatronic velké zklamání. Hnus neskutečný. Není nic co bych na něm mohl pochválit a trimr už vůbec ne! Nic nesedí-nelícuje, plast ovládání z alobalu pohledem ho ohnu a silikon-guma nesedí na plošňáku a jako celek už vůbec ne v těle hořáku s krytkou s alobalu. První maličkost od tohoto výrobce v ruce, a už bych od něj nevzal ani ten strojek pokud bych ho neviděl a nevyzkoušel. Není možný abych se vytočil z debilního hořaku a podělanýho DO . Při regulaci se kolečko trimru zasekává a má pod plastem neskutečnou vůli a samotný trimr jde ve dvou místech tak z tuha, že nelze použít při akci bo bych uletél s hořákem z místa sváření až tak je to těžký. Nejraději bych to vyhodil do popelnice hned. To na co jsem to chtěl teda hliník je nepoužitelné. Takže z nasranosti see pustím do výroby pedálu s Al co mi tu zbyla.
Editoval Discovera (04-09-2015 23:25:33)
DISCOVERA ----- kde jsi sehnal ten teploměr do 110st.C (250kč)
Tak jestli nemáš na vozíku vzadu místo, nic no. Takové zásuvky mám někde doma ve skříni, ale nevím jestli je to ten samý typ. Asi je to plast, mě to spíše připomíná nějakého křížence plastu a keramiky, proto je to možná tak odolné.
Ty Migatronicy nevím. Názory na ně slýchám různé. Někdo na ně nadává, někdo chválí. Co jsem s nimi párkrát dělal, tak si na ně němůžu stěžovat. Nedávno jsem s nějakými starými kousky dělal a luxus.
Píšu ale o svářečkách MIG/MAG, s TIGem nemám od nich zkušenosti. Třeba se teď poslední dobou zhoršili, nevím.
S ND to vždycky bylo špatné. Co jsem dělal po firmách kde měli Migatronic, tak vždycky zvolili nějaké náhradní řešení alá improvizace. Hořáky dávali klasické Binzel, ND prostě přízpůsobili něco jiného.
Ze závěrečných...
Největší blbost co člověk může udělat je na závěrečné přijet na lačno (vyjel jsem před 5h raní...dorazil po 9h) a dal si vůl turka a velkýho....sakra tak se mi nikdy ruka netřásla
A ještě jednou velké díky Evičce alias Evita a panu Cihláři ze svářečské školy....bezvadní lidé...jsem jim neskutečně vděčný. Bez nich bych jej neměl. Tady bych horko těžko řešil 8 týdnu volna na svářečák.....
Editoval Discovera (18-07-2016 18:40:19)
Zdravíme do Olmiku, dorazily certifikáty? Plyn čočku používám, no někdy je to tlustý, jinak dobrá koupě.....
Zdravím Evito:) Dorazily díky No za ty peníze se nedalo odolat...425kč za všechno je zadarmo. Jen mě to bude stát nějakou tísícku...koupit silový kabel na SR9 krk a tělo hořáku buď od Migatroniku nebo Parweld. Přeci jen se s tím lépe svařuje než s klasikou SR17...výška od svařence
Máš sem dát odkaz , aby si mohl objednat i někdo jiný . Takto je to nesmyslný příspěvek . Nebo se kasáš ?
bobobo Vy dokážete opravdu zkazit člověku radost. Dal jsem to sem jen k vůli malé drobnosti a to domkům na 9-kový hořák, které jdou našroubovat na 17-kový hořák. Tady když chci koupit 9-vou sadu na 17-kový hořák všichni na mě dívali jestli jsem nespadl na hlavu...o 9-vých domcích pro 17-kový hořák nikdo ze vzdejších prodejců neslyšel.
Pravdou je, že né vždy je pohodlné drobnosti svářet s plynovou čočokou na 17 hořáku....je to vysoké a s 9 kou je to ideální. A než dokoupím a poskládám kompletní 9-vý hořák můžu využít svou 17-ku. A povětšinou odpovídám na telefonu a sám víte, jak se na něm blbě píše. Pokud by byl někdo kdo o to má zájem klidně mu dám odkaz. Ale pro Vás extra odkaz na prodejce (dva odkazy...ten samý prodejce)...je potřeba neustále sledovat bo mění často nabídky v hromadě svých stálých nabídek. Některé jsou tam 4x a pokaždé jiná cena.
Jsou lidi, kteří mají radost i z drobotin bobobo.
http://www.ebay.com/sch/3shop-river/m.h … amp;_from=
http://www.ebay.com/sch/river-weld/m.ht … amp;_from=
Editoval Discovera (03-08-2016 07:52:24)
Ja som z riverweldu objednával cez aliexpress.Niektoré veci sú u nás lacnejšie ale zas majú v ponuke a také čo tu nekúpiš.Naposled som objednal spotrebák na plasmu tuson tucana dc multi akurát keramika nesedela mala iný závyt ale ostané ma vyšlo menej ako tretinu ceny akoby som kupoval tu doma.
huat: Ano a o tom to je tady mi taky tvrdili, že na 17ku hořák nejde v žádném případě našroubovat spotřebák z 9-ky.... viz. první obrázek...17ka hořáka a spotřebák 9-ka. A než si poskládám kompletní 9-ku hořák můžu
používat svou 17-ku. Né vše je tam levnější ale hodně věcí ano (jak množstvím v sadě, tak výběrem).
Jimmys3: Počkaj až budu doma....na telofonu se to fakt blbě hledá a vkládá ...ale je to od z těch dvou odkazů
Editoval Discovera (03-08-2016 10:49:03)
Já našel tohle: http://goo.gl/PZG1kk
Hodí se mi to jen na 2,4 mm elektrodu, jiné totiž takřka nepoužívám. Jediný, co by se mi ještě šiklo by bylo, kdyby se daly sehnat separátně ty domky a kleštinky. Sehnat tu čočku problém není, ale ostatní ani na Ali ani na eBay dohledat separátně nemůžu.
Editoval Jimmys3 (03-08-2016 11:16:06)
Jimmys3: Dá se s prodejcem domluvit a vytvoří spešl nabídku jen pro tebe. Už jsem to na ebay dělal celkem 4krát. Jen musíš být na něj moc milý a moc moc prosit a pokud umíš dobře anglicky, tak musíš zkousnout jejich těžce lámanou angličtinu.
malou keramiku (vč. domečku a kleštiny) na hořák 17,18,26 dodává také Binzel i Migatronik. Koupil jsem u Choboly
Famater: Ano už jsem tam taky kupoval ale na 17-26. Malé z 9-ky na tu 17-26 na mě hleděli stejně jako ostatní...jestli je už mají to by byla síla...je to tak 3 týdny.
Editoval Discovera (03-08-2016 14:24:18)
Podívej se na abicor bizel , je tam katalog TIG a tam je vyobrazeno schema co je možné na tělo hořáku nasadit. Dají se určit katalogová čísla, podle kterých to mohou objednat. Jde o domečky a kleštiny a izolační kroužek, keramika je stejná jako na 9, 20. Když ti to vytiskneš a ukážeš jim to, tak zase na ně můžeš hledět ty.
Je to v katalogu náhradních dílů
Zdravim,
po precteni tohoto vlakna jsem se rozmyslel pro koupi Tusona Pegasus 160, zejmena se mi libila konstrukce. Vcera mi masina dorazila a po kratke zkousce funkcnosti, mimochodem slape velmi pekne, jsem shodil zadni kryt a zjistil, ze ejhle mam revidovanou verzi, vzadu jsou 4 male ventilatory, dale buzeni jiz neni trafem. Vlozim fotky pro porovnani. Deska nese oznaceni r2015. Nastavení proudu zobrazuje bez zateze, tedy v klidovem stavu.
Co myslite? Byla revize ke snizeni nakladu nebo vylepseni vlastnosti?
Editoval YCY (20-08-2017 16:09:06)
YCY: nejspíš tě zklamu - v dnešní době aktualizace většinou znamená snížení výrobní ceny na úkor kvality. Nebo se něco vylepší, ale něco jiného ubere...
YCY : Jak píše Rellik může to být horší ale nemusí...záleží na kvalitě součástek a zda nejsou poddimenzované. Pokud datový konektor na hořák máš vícepólový než-li jen dvojpól (lze tedy využít dálkovou regulaci) máš tím pádem velké plus (já si jí ta musel dodělat, protože na hliník je to důležité). Ty 4ks plastových ventilátorů je ale katastrofa. Kdyby to byly aspoň Sunon v hliníku (ale ty se asi v 80ce nedělají...nevím). A asi nebudou mít takový průtok aby se mašina nepřehřívala. Navíc moc se nepáraly se vzdáleností ventilátorů od plechu - mezera takže bude nasávat falešný vzduch z vnitřku skříně. Líí se mi , že ti ukazuje hodnotu proudu mimo zátěž. Mohl bys mi vyfotit pajšl i z druhé strany a nejlépe trochu detailněji (rád bych viděl jaký je tam rozdíl oproti mé včetně detailů desek z pravé strany, kterou jsi nevyfotil) ?
Jinak uvidíš až časem jestli budeš spokojený. Jáí jsem ale na časté přenášení to není je dost těžká ale hádám, že tvá je o dobré kilo lehčí. Tato má výhodu, že ti pojede i na 10A jističi do hodnoty asi 110A (záleží samozřejmě i na samotné elektroinstalaci v daném domě).