SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
jáký použit drát?
Pouzivam oklepanou nikelitku.
Taky oklepanou nikelitku. Nepřehřívat to, svařovat po kouskách a svár vždy před další vrstvou prokovat. Tak to tu bylo popsáno a funguje to na 100%.
Jinak se na to prodávají i přímo pájky pro pájení TIGem. Buď právě založené na niklu a nebo tuším na bronzu.
nikelitka jde blbe oklepat,mam jen nový
Já jsem to vařil nerez drátem byla to pumpa na vodu už je to rok a stále to šlape. Je to jen třeba nahřát a potom pomalu chladnout
čapnul sem drát er308 má ni cr mo. šlo to celkem,ale pro přiště musím sehnat par kousnu jen niklu
Oklepat jde blbě, no. Já ji vždycky omlátil kladivem a pak pucoval 3M scotchbritem. Těch pár kousků do roka se takhle dá. Pokud by toho bylo víc, chtělo by to asi origo TIG drát.
UTP A 8051 Ti, železo-niklová slitina přímo určená na litinu, analogická k bimetalovým elektrodám UTP 86 FN.
Pro méně náročné spoje pak čistý nikl.
S oklepáváním elektrod pozor, to platí obecně. Pokud jsou legované z obalu, tak ve svaru bude vždy něco chybět.
Na nerez zapomeňte, do svaru s min. 18% Cr se natáhne uhlík z litiny, které ho má přes 3%, takže vznikne velmi tvrdá a křehká slitina. Když to nepraskne, bude to z kategorie zázraků.
Když už nerez, tak na niklové bázi s min. 70% Ni, např. UTP A 068 HH, Thermanit Nicro 82 apod.
Aj tak umím dělat zázraky
panove ja vařil litinu pistnima kroužkama a super