SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim Vás pani stojím pred prestavbou mojej cocky jedná sa o iskravar 190.Mám v pláne vymeniť podavac, riadiacu dosku ktc 112, a samozrejme horák na euro.Mám nový horák dĺžky 5m pre ktorý chcem nájsť vhodný podavac, ale vzdladom k hodnote zváračky tam nechcem davat 4 kladku, a dospel som k názoru že asi žiadna dvojkladka nezvládne tlačiť 0,8 do 5 m horaka keď sa mýlim prosím opravte ma. Nastáva moja otázka či je vobec možné skrátiť horak(výrobca IWELD).?Resp. aké riešenie by ste navrhli.Dakujem za reakcie.
Mám Magnum mig,mma 190II.Skúšal som horák 4,5 metra a išlo to bez problémov.Drát 0.8 podavač dvojkladka s pohonom jednej kladky.Myslím že djkladka s pohom oboch kladiek by to zvládla .Ak sa mýlim opravte ma!
http://www.omicron.sk/products/set-1-pr … -zvaracky/ , rozmyslam nad touto sadou s tym ze horak by bol kratsi.
Zvládne aj 5m ked bude horák v dobrej kondícii a nebudeš ho nejak krútiť. Ked budeš mať dosekaný bowden tak ti nebude pekne podávať ani na 3m horáku
Ja sa držím 4m, 3m sú krátke a 5m mi príde až moc...
Ty malinké plastové podavače alá Telwin, Gude apod. 4m hořák nedají, ale ty větší kovové podavače by něměly mít problém.
Na Sherman MIG 200Mng s plastovým podávačom používam dlhodobo 5m horák bez väčších problémov. Podmienkou je však mať bovden v tip-top stave a nemať pokrútenú "hadicu s bovdenom" ... :-)
Jarinox vedel by si mi sfotit tvoj podavac?
Jasné môžem, keď pôjdem do dielne.
Ešte jednu dôležitú vec som zabudol dodať. Totiž trošku záleží aj od veľkosti cievky a jej uloženia. Napríklad odbočka Elektra Beckum s klasickou dvojkladkou mi pri veľkej cievke (15kg) nevie dobre pretlačiť drôt do 5m horáka. Pri slabšom tlaku kladky drôt občas prešmykuje, pri silnejšom sa zvykne zas namotať drôt pri podávači, hlavne ak sa na pár miestach ohne hadica 5m horáku. Pri 5kg cievke to ako tak ide. Samozrejme pri 4m horáku ide úplne bez problémov...
Editoval jarinox (27-07-2017 14:45:04)
anakondiel napsal(a):
http://www.omicron.sk/products/set-1-prestavba-co2-zvaracky/ , rozmyslam nad touto sadou s tym ze horak by bol kratsi.
Čau tuhle sadu jsem už parkrat montoval do svařeček ten podavač nema problem 0.8 drat protlačit 4,5 m. hořákem ktery byl už skracovany Moravskym Qik servisem nějaky stary fronius ktery měl 5M delky hořak obcas používam doma i na 0.8 drat 0.6 tim už dělal neplechu ale prošel mam svařečku ktera ma 4 kladku mini a a na testy svařeček používam i tento dlouhy hořák a ta 2 kladka z odkazu maká dobře..
Pani ako je mozne ze ktc-ka posuv ide ale stykac mi nezopne?