SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, potřeboval by jsem od někoho nějaký informace o svařování plastů. Potřebuju to do školy, dělam opravný zkoušky a sešity si samozřejmě nepíšu :-(
Potřeboval by jsem nějaký internetoví stránky, nebo vlastní zkušenosti s tim jak se svařují plasty, prostě aby sem se něcco naučil. Všem moc děkuji a sem vděčnej za kždou informaci děkuju :-)
Ještě podotýkám že studuji obor instalatér. Moc díky
Ještě jestli někdo nevíte něco o lepení a lisování, ale nevím jestli se to týká plastů :-(
ještě jedna věc soustružení asi kovů. Moc děkuji
Editoval Idemdor (14-08-2009 01:09:12)
Co vím tak se plasty svařují teplem(natavením dílů pomocí zdroje tepla) a taky vysokofrekvenčně...
-Plasty se lisují myslím že pouze reaktoplasty(formaldehyd,epoxid,polyester) z polotovaru ve formě prášku,tablet,granulí ve vehřívaných formách na reakční teplotu, kde tlakem ve formě polotovar vyplní dutinu a vyhřívaná forma zařídí svoje
-Lepení-nerozebiratelné spojování bez nutnosti vnějšího tepla,využívá se adheze+kohoze, pro kvalitní spoj by měla být vrstva lepidla cca. 0,05-0,15 mm a plochy musí být dokonale mechanicky a chemicky čisté...
-Soustružení-třískové obrábění kde hlavní řezný pohyb vykonává obrobek(otáčení)a vedlejší(posuv) nástroj...chtělo by to konkretní otázku
tohle jsou všechny takový ty povídačky ale do školy nic víc potřeba není :)chyby prosím kdyžtak omluv ale snažil jsem se aby to bylo v pořádku hodně štěstí s reparátem
Díky moc, sem ti moc vděčnej
no pevne verim ze zkousky uz ma's za sebou 😄