SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Svařuju převážně hliník zlatou elektrodou. Nabrousím je na stolní brusce (kotouč je 80 hrubost) a pak mám ve stojanové vrtačce kotouč na leštění nerezi a tim to doleštim.
Pokud to nedoleštim v té vrtačce, elektroda má tendenci "kvést", místo aby se udělala pěkná kalota (svářečka nemá funkci tvorbu kaloty).
Sauber napsal(a):
Pokud to nedoleštim v té vrtačce, elektroda má tendenci "kvést", místo aby se udělala pěkná kalota (svářečka nemá funkci tvorbu kaloty).
s tym diamantakom to prave urobis na jeden krat - spicka elektrody je po bruseni hladka, a nie len pri AC, ale aj pri DC vydrzi podstatne dlhsie
dalsou vyhodou toho diamant. kotuca je, ze elektroda sa pri bruseni ovela menej zahrieva oproti bruseniu na obyc. kotuci, resp. pase - da sa povedat, ze takmer vobec
v holej ruke obrusis aj velmi kratku elektrodu
brusim vzdy proti spicke
Editoval rcp (05-07-2017 19:33:13)
elektrody brusim na pasovej bruske pozdlžnym smerom, ale nevšimol som si rozdiel ked brusim v smere alebo opačnym smerom ako je špička
Já také brousím proti špičce, ale protože wolfram je tvrdý a tak nedělá otřep a je skoro jedno jestli proti, nebo po.
Zasadne brousim po smeru kdysi mi bruska kopla a jen zazrakem mi jehla neprojela rukou .Na kratke eldy pouzivam klestinu.