SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vdaka chlapi za info, tak že nakoniec kupim 60A verziu z HF zapalovanim. Tych 10mm je max. čo budem rezať , chcem to hlavne na plechy 2-4mm a niekedy aj tych 10mm.
Editoval Autozehlič (11-02-2017 20:14:44)
Zdravím......nechcem Ti do tohto vrtat....ale hlavne si kup taku,čo ma zapalovanie pilotným oblukom...... nie je HF zapalovanie ako HF.... a dupla na CNC.....
no čo kúpil si...nekúpil.? ako to ide ? čo rušenie ?(myslím si že teraz to ešte len začne byť zaujímavé) neviem čo chceš páliť a v akej kvalite ale tie čínske plazmy kvalitne rezy nedokážu ak vychytáš rýchlosť a prúd rez bude OK, ale to podrezavanie tam bude dosť veľké (možno by stačila výmena horáka ale kto dá za kvalitnejší horák toľko čo za zdroj) ale to sa pýtam asi skôr sám seba.
kupil som 60A verziu z pilot arc zapalovanim, je to samozrejme činan rozhodla cene.. Nepotrebujem presne opracovanie stači mi uplne presnosť 0,5mm, zatial riešim problem z rusenim, budem inštalovat sietove filtre dufam že to rušenie sa odstrani. Paliť budem rozne veci do max.10 , potrebujem občas vyrezavať rôzne male dielce ktore sa nasledne budu zvarať...
EDIT: tak že original HF som vyhodil a nahradil ho vlastnim moje pracuje pri frekvencii len 150Hz tak že dufam že rušenie odstranim ...
Editoval Autozehlič (19-02-2017 12:53:08)
Zdravím......čosi "vyhodil"?.......Môžeš byť konkretnejší...?.....A čo myslíš tým 150 Hz...?......odrušenie sieťovými filtrami Ti velmi nepomôže.....Tu sa rušenie prejavuje iba v momente zapalenia horáku.....ak chytíš obluk, tak behom rezania žiadne rušenie nebude..... Vždy je to iba v momente zapalovania......Sietove filtre sa inštaluju automaticky ako odrušovacie kondenzatory ku logickým obvodom......Tlmivky na zamedzenie vniku VF kmitov do obvodu, a C (kondenzatory) na vyfiltrovanie.....ale ved to asi vieš,ked píšeš o Hertzoch......len Ti neak nerozumiem s tým "vyhodením"....Myslíš horák..?.....Potom by to bolo o inom...
neviem čo si za "vtipalek" ale ja zo sebe debila nenecham robiť!... Plasma po mojich upravach reže bez problemu, presnosť som dosiahol 0,4mm. Dakujem členom fora za pomoc pri vybere plazmy.
Editoval Autozehlič (03-03-2017 21:08:19)
Autozehlič napsal(a):
ja zo sebe debila nenecham robiť!... .
nikdo z tebe debila nedělá, nemůžeš odpovědět jaké upravy - konkrétně - jsi udělal?
Jinak řezat plasmou s tolerancí 0,4mm je velmi slušné, já to nedokážu ani se systémem Hypertherm.
styles napsal(a):
všechno ostatní už závisí hlavně na kvalitě hořáku.
je to tak, pokud se bavíme o ručním hořáku tak Hypertherm má patentovaný systém trysky, má tvar jakési turbíny takže proud vzduchu se roztočí a vynese vzniklý plasmat pěkně rovně (nepodřezává) klidně až do hloubky 40mm. Toto s těmi porcelánovými hořáky jiných výrobců nelze vůbec dosáhnout.
pre ,,Autozehliča" možno si toto ešte prečítaš určite sa sem tam mrkneš čo nové ? Tiež by ma veľmi zaujímala tá presnosť 0,4mm ako si to myslel ? tiež máme ,,činsku potvoru"a myslím si že stým horákom sa nedajú urobiť kvalitné výsledky,podrezávanie tam bude vždy. nepomôže ani zmena rýchlosti a ani THC stým nič nespraví.
Tak ,,STAMOS“ zatial funguje teraz už trocha väčší projekt podľa želania zákazníka výpln zábradlia sedem kusov plech hrúbka 4mm
Pacho - takovýto výtvor se neřeže ručně plazmou, ale dělá na vysekávacím lise (TRUMATIC a pod.), nebo na laseru. Programování z dobrého výkresu nebo "modelu" hodina, práce stroje na těch pět kusů tak 2 hodiny, takže za práci do 2600 Kč. A je to čistý kus bez otřepů a hromady následného rovnání a broušení.
Editoval jirkati (07-06-2017 22:36:15)
Neviem ale u nas na slovensku ked sme chceli take maloseriovky vacsieho formatu dat vypalit tak xy firiem mi oznamilo,ze sa im to pre 500 az 1000eura neoplati menit program v pocitaci alebo ze maju matricu v digitalnej forme v pocitaci a kopec roboty+ preprogramovat nahadzat do pocitaca a podobne vyhovorky ,ze akurat tak do neakeho garazoveho majstra ale ten nebude mat drahu masinu zase
Já si nechávám pálit i hodně malé věci. Pošlu jim majlem výkres výpalku v DXF a uvedu z jakého materiálu to má být a oni mi jen zavolají, že si mám přijet když je to hotové. Během týdne.
Pred rokom aj dačo, som hľadal nejakého dodávateľa s technológiou laser-cutter na toto: http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 6&p=61 . Po telefónickom dopyte a aj následným zaslaním výkresu vo formate DWG mi poslali cenovú ponuku - výpis z mailu:
"triangel_6mm_S235____________1,13 €/ks
Cena obsahuje pálenie, materiál.
Bez DPH a dopravy!"
Nakoniec sa transakcia neuskutočnila, lebo zrazu prestali komunikovať, nedvíhali telefón a neodpovedali na maily, ale cena ma dosť prekvapila, 1,13 € za kus aj s dodávkou materiálu hr. 6 mm 11 523.
asi to podcenili, tak raději "čušali"
Asi si toho objednával málo tak sa im to nevyplatilo.
Tak pálime ďalej, dnes zase niečo rozmer 600 x 700 x 4
url=http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.php?image=./uploads/1468_img_20170708_174055.jpg]
[/url]
tak ďalší výtvor bez vysekávacieho lisu a plazmou(nie ručne)
Mozes sa viac rozpisat o tom v com vytvaras motivy, a ako znich dostanes g kod pre plazmu? Ake programi na to používaš. Kludne napis do sukromnej spravy ak treba. Dik
Ahoj.Tak skusim to zhruba popisat.Ak zbadam na internete neaky obrazok,alebo niečo čo sa mi páčí,naskenujem si to do PC.Obrázok prevediem vhodnym programom do vektoroveho formatu.Ja používam Raster To Vector (Free) a uložím ako DXF.Otvorim to nasledne v kresliacom programe CAD Lite Std(free).V tomto programe,obkreslím,dokreslím,vymažem doupravím čo potrebujem a upravím veľkosť.Z CAD programu vyexportujem už HOTOVY subor DXF,ktory nasledne vložim do MACHu.V Machu nastavím ktoré sa bude vypalovat ako prvé,druhé atd.(najskôr vnutro,potom vonkajšiok,prejazdovú a reznú rýchlost a dalšie parametre).Dám uložit a mám G kod ,ktorý potom podla potreby ručne upravím.V ten deň už končím a idem na pivo.
Vyzerá to skoro to isté ale kopec roboty navyše