SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Tak jsem se rozhodl dnes mašina přišla a vypadá slušně. Až bude chvilka dám video a ještě přidám fotky,popřípadě další informace.
http://zednictvimelnik.rajce.idnes.cz/A … G_SYN_pfc/
Editoval obkladani (12-05-2017 17:03:46)
Tak to gratuluji. Jak má tato verze řešenu horní kladku, je hnaná od spodní?
Vychází to z 200 takže ano. Je to jen 2 kladka.
Nepochopil jsi dotaz. :-)
Paegas 200 dříve měl dvoukladku, ale hnaná byla jen spodní kladka. Kluci si nechali od výrobce poslat upravenou horní kladku, tak aby byla i ta hnaná. Od verze 200 PFC.1 prý má už z výroby hnané obě kladky. Proto se ptám jak je to u tohoto stroje.
Mám pocit že je hnana Jen spodní kladka. Ješte to okouknu.
Takhle vypadá dvoukladka která má hnanou jen jednu kladku: http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 185701.jpg Pokud se tam nachází nějaké ozubené kolo, jsou hnané obě. Konkrétně se jedná to tento díl (uprostřed) http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 185546.jpg + něco podobného jako protikus na tom odklápěcím raménku. Nicméně pro běžného smrtelníka bohatě postačuje i tato základní dvoukladka s hnaným jedním kolem. Sám jsem s tím svařoval několik dnů se 4m hořákem drátem o průměru 0,8 i 1mm. Neměl jsem s tím jediný problém... http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 142940.jpg
Takže přestaňte řešit kladky a děte raděj svařovat...
Editoval Rellik (15-05-2017 14:41:40)
Rellik, ta neupevněná tlaková láhev vedle švajsky, to jako normálka?
Nic mi o jejich stabilitě nevyprávěj. Pracoval jsem s nimi řadu let a viděl jsem lecos. A mohu tě ubezpečit, že za jistých okolností umí i létat.
Jinak, máš velmi pěkná alba, radost pohledět a ty svary, jedna radost.
Editoval Welda (15-05-2017 14:59:26)
Upevněné to původně bylo, tohle je focené těsně před přesunem, kdy jsem měl i natáhnutý ten hořák abych věděl o kolik to mám potáhnout... Jinak flašky jsou to celkem stabilní (tato je ještě s límcovým dnem a ne s tím kulatým). Jinak už nám v práci taky nějaké popadaly i s namontovanými budíky. Naštěstí se ani jednou nic nestalo...
To Relik: Ty jsi z Kunovic?
Pěkné fotky. Taky si vždycky říkám, že si povedu fotodokumentaci každého projektu, ale nikdy mi to nevyjde..
Z Kunovic nee... Ze Staráku...
Já si tu fotodokumentaci dělám kvůli případným reklamačkám... Na podzim se mi to na jednom kusu vyplatilo. Konstruktér něco špatně navrhl, moc to nesedělo a tak jme to řešili telefonicky. Podle čehož jsem to nakonec dokončil. Nicméně kontrola o tom neměla tucha a tak prohlásila, že je to celé špatně... Po ukázání fotek a dosavadních mejlů z výroby to pak musel nakonec pustit... Jinak by celý výrobek za cca 120 000,- byl do šrotu...
No nicméně to už jsme OT. Pokud jsi někde z mého okolí, můžem zajít na pivko a pokecat, případně ti můžu nabídnout práci u nás ve firmě... Další pokec kdyžtak přes mail
A abych to trochu oživil kolem ALFIN 200 MIG/MAG tak dodávané hořáky stojí za starou belu... Teď v práci řeším nákup normálního kvalitního hořáku od Binzelu případně Lorchu. I když ten Lorch je stejný jako binzel, jen červený, nicméně má některé díly "trochu" v lepší kondici než samotný binzel... (zakázková výroba ? )
Editoval Rellik (17-05-2017 12:13:42)
No čo sa týka horáka na Pegas 201 SYN PFC ja som vybral STH 150 AE. Veľa som ho ešte neskúšal je ľahký to musím uznať (možno sú to všetky plusy). Skôr vyzerá ako hračka. Tlačitko na vrchu na to si bude treba zvyknúť. Dnes sa mi podarilo otočiť horák (niekto spomínal,že to nevedel otočiť) no treba na to hrubú silu ,ale ide to . Skôr či neskôr dôjde na jeho výmenu zatiaľ však musí poslúžiť.
Škoda ,že nie možne pustiť plyn tlačítkom na stroji a nastaviť redukčný ventil. Ide to len cez tlačítko horáka a pokiaľ človek nechce stratiť metre drôtu musí odpojiť posuv. Čo som zatiaľ zváral mám- 4m horák podávač zatiaľ ide,ale je fakt škoda ,že tam nedávaju poháňanu dvojkladku rovno z výroby (poháňaná dvojkladka vyjde na 45€ a určite zvýši užitkovú hodnotu stroja)
Chcel som prenosnejší stroj na 230V použitelný aj na MMA zatiaľ tie požiadavky splňa. (zatiaľ však časom overenú odbočku neposuniem ďalej)
Proč by neměl jít nastavit plyn pouze jeho puštěním pomocí tlačítka? Tlačítko na zavedení drátu má dvě funkce - nahoru zavádá drát, dolů si můžeš štelovat plyn... http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 185312.jpg
Jinak ten zmíněný hořák mám taky... Na sem tam použití dobré. Tlačítko nahoře je naprd. Mě sice moc nevadí, jelikož vařím i TIGEM a tak jsem na to zvyklý. Nicméně na MIG/MAG je tlačítko nahoře nanic... Nicméně jde o zvyk...
Rellik bohužial v 201 -ke to tlačítko nie je. Je tam len prepinac na Spool Gun. Nic ine. Neviem prečo niečo čo je potrebné a použitelné jednoducho do novšieho stroja nedajú to sa fakt tak musí šetriť. Foto neviem priložiť možno večer. Drôt sa zavádza len tlačítkom na horáku a plyn tiež len tým vieš pustiť.
Tak jsem si teda stáhl manuál od té 201 a máš recht. Plyn jde seřídit jen zmáčknutím tlačítka na hořáku... Zavádění drátu je tam popsáno tak, že není jasné jak se vlastně provádí... No pěkně to tedy ostrouhali o základní věci, které mají MIG/MAG svářečky snad od svého vzniku. Kam to půjde dál? Nebudou dodávat napájecí kabel? Prostě Čechystán - co nejmenší náklady u výroby a co největší zisk... Vždyť oni si zvyknou...
Za ty prachy uz muze skoro byt Lincoln 200C.....
Tahle mašinka mě celkem nadchla, dneska jsem ji testoval a příjemně překvapila. Intuitivní ovládání.... Jinak nevím proč tak prahnete po ozubené horní kladce jakoby to byl nějaký zázrak.
Ze zkusenosti zdejsiho uzivate, pokud mas pohanene obe kladky, mene se "obrusuje" drat a tim se mene spini bowden
Stránky: 1