SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pripravujem si materiál na bodovku z trafa z mikrovlnky. Pozrel som si mnoho videí ale všade sa používajú elektródy na bázi medi. Nešlo by použiť ako kontaktné hroty grafitové tyčky? Skúšal to niekto, ako sa to správa na akých zváraných materiáloch ?
Tisíce lidí už nevěřilo předcházejícím zkušenostem těch před nimi a znovu a znovu si natloukli čumák.
Principem odporového svařování je, aby jediný užitečný elektrický odpor byl mezi svařovanými materiály. Jste si jistý, že tomu tak při použití uhlíkové elektrody bude? A co nezbytný přítlak, jak asi bude reagovat měkký uhlík na potřebnou přítlačnou sílu?
Vždycky je dobré si před zahájením nějakého výzkumu projít základní teorii.
Pri cene 2E až 10E za 50cm x 1 cm na známych e-shopoch by to možno stálo za pokus. Uvádzané parametre odolnosť na tlak 30-90 MPa na lom 13,5-30 MPa a odpor 9-13 mikro ohm/m. Graphite Electrode Cylinder Rod. Nie som si istý ničím, preto sa pýtam.
Toto je síce grafit na elektroerozívne obrábanie ale ...http://www.tedok.cz/edm-grafity/tabulka-spravne-volby-grafitu/
Alebo tu sa tiež píše o vlastnostiach grafitu ...http://www.penta-edm.cz/text-grafit/
a nevyzerá to až tak strašne.
flyron napsal(a):
Pripravujem si materiál na bodovku z trafa z mikrovlnky. Pozrel som si mnoho videí ale všade sa používajú elektródy na bázi medi. Nešlo by použiť ako kontaktné hroty grafitové tyčky? Skúšal to niekto, ako sa to správa na akých zváraných materiáloch ?
Vtip je v tom, že elektrody jsou proto z mědi, že má z běžně dostupných materiálů největší vodivoist, což je u bodovky důležitá vlastnost. Je potřeba dovést obrovský proud do místa spoje s co nejmnšími ztrátami odporem.
pri klasickej bodovke neni dovod na experimenty,v byvalom zamestnani sme mali "bodovku" na medene vodice ta mala kontakty uhlikove
Este je dobre si vybrat tu tvrdsiu med lebo budes deformovat elektrody kazdym pokusom o zvar
Kedze sme na SF tak poradim zvaracky obchod ma nejake medene tycky 6-8mm uz neviem na co boli
ale z toho to celkom dobre islo vyrobit. Inak za pozretie stoji toto riesenie
Editoval ihlan (03-05-2017 22:46:30)