SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Posledních 4-5 let jsem se nesetkal se značkou drátu SG2,SG3 se kterým by nebyly problémy při svařování pulzem (průměr 1.2)nad 350 ampér.Zkoušeli jsme ESAB, LINCOLN,ISAF,HOESCH....a ještě více značek a ten drát při 15m/min pulzem dře a zadrhává(stále zalepená špička).Dle mého názoru ten drát je měkčí protože dřív by vám ten drát při rozmotání rozbil h... a dnes se jen tak lehounce rozmotá.Ten drát když rozmotáte tak uělá malý průměr kroužů a pak se nemůže stihnout rovnat do bovdenu.Bovden je kovový,teflon je o něco lepší ale nemá takovou životnost při jeho ceně(projde jim0,5až2cívkydrátu za 8hod).Jde to oněco lépe zkratem ale 95procent vařím pulzem.Ten drát na menší proudy je OK.Jako kuriozitu měl, jsem i drát zn.Hyundai a stím se nedal udělet pulzem ani 5 kouťák.Jediný co bylo naněm zajimavý tak měl pěknou cívku na prodlužovák,ALE TO BYCH MUSEL TEN DRÁT VYVAŘIT a ne ho po 5 minutách vyndat z podavače.Dříve ty problémy nebyly takové sehnat DOBRÝ DRÁT.Dík za vaše zkušenosti.
SG2 a SG3 je staré značení. Dnes tam najdeš G3Si1=SG2, G4Si1=SG3. Dělám technika u firmy vyrábějící svářecí zdroje a dosti se s tímto problémem setkávám. Drát špatně podává a hned volají, že je špatný zdroj. No a svářeči ještě navíc udělají to nejhorší co mohou, aby jim to líp podávalo přidají si na přítlaku podávací mechaniky co to jde. Dříve stačila na obyčejný drát v pohodě dvoukladková mechanika a dnes s tím má co dělat čtyřkladka se všemi hnanými koly. Navíc dnes nákupčí ve firmách tomu moc nerozumí a zajímá je především cena, takže na co nějaké přesné vinutí.
Pánové a co napojované dráty? Už jste se s tím setkali. Mám tu na stole vystřižené dva "ukázkové" spoje. Kdybych u toho nebyl, když to svářeč vyštípal z cívky, tak tomu neuvěřím. Pokusím se to nějak vyfotit a vystavím to sem nebo na SvarInfo. A co je úplně šokující je to, že takto napojovaný drát (až 3x na jedné cívce!!!) nebyl žádná čína, ale velmi velmi renomovaný výrobce... Fakt nevidět to na vlastní kukadla, nevěřím...
Moc mi to focení v makrorežimu nejde, ale pro představu to snad stačí. Tohle jsou spoje na drátu typu G3Si1 (SG-2) velmi renomovaného výrobce. V případě té "nulaosmičky" byly také tři spoje na jedné 15kg cívce drátu. Nedovedete si představit co tohle udělá se svářečem, když mu to třikrát po sobě vletí do bovdenu. A že to vletí hluboko a nejde to ven, jsem fakticky viděl na vlastní oči....
No tak to teda koukám to je snad na reklamaci ... ! Tohle jsem fakticiky ještě neviděl..
Stránky: 1