SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
jsem naprostý amatér, ale svařuju rád a baví mě to. Doteď jsem svařovalo pomocí transformátorové svářečky, ale pořídil jsem si včera invertor Kitin 150, ale nevím zda nefunguje nebo je problém mezi židlý a svářečkou, tak prosím o radu, na fóru jsem hledal ale podobný problém jsem nenašel. Invertor zapojím do sítě a zapnu hlavní vypínač, větrák se rozběhne, ale zelená kontrolka na panelu se nerosvítí (což podle návodu znamená špatné síťové připojení? ale rozvody jsou standardní a v zásuvce je 235V na 16A jističi). Když zkouším zapálit oblouk, elektroda jenom škrtne a hned se přilepí, pokud dam maximální proud tak asi 1s svařuje a pak se přilepí, žlutá kontrolka na invertoru se rozsvítí. Elektrody používám Overcord E 2.50 (rutilová). Elektrodu jsem připojil jak na minus tak plus pol a neshledal jsem rozdíl. Klidové napětí na svorkách invertoru je 85V. Mám invertor reklamovat, je špatný nebo je problém někde v mojí technice?
Děkuji mnohokrát za rady!
To bude porucha stroja ,treba reklamovať.
Chybný stroj , treba reklamovat u predajcu . Čo ta to stálo , a kde si to kúpil ?
Také jsem s tím svařoval a nebyl jsem schopen, nešlo mi to. No a když svařuji Froniusem 1400 tak si hořák mohu přehazovat z ruky do ruky a oblouk krásně udržím
Díky za rady, koupil jsem tady https://www.svarecky-obchod.cz/invertor … n-150.htm, mám s nimy dobré zkušenosti, tak doufám že výměna nebude problém.
Také mě zaráží ,že tě to baví. Je to jako když rád jezdíš na kole a včera jsi si v Albertu koupil kolo za 1800 kč. Také se tam nedá nic čekat
Georgus napsal(a):
prosím o radu, na fóru jsem hledal ale podobný problém jsem nenašel. ......Když zkouším zapálit oblouk, elektroda jenom škrtne a hned se přilepí, pokud dam maximální proud tak asi 1s svařuje a pak se přilepí,
Děkuji mnohokrát za rady!
Pozri sem http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 781#p88781
Vyriesil to servis ale preco to robia nove stoje je mi zahada....
Ihlane, možná jsi to už někde psal a uteklo mi to - jak to nakonec s tou tvou svářečkou dopadlo? Už jede normálně jak má?
Ano pisal - islo to do opravy 20eur a predlzili mi zaruku bolo to tam 7dni a bol pokoj ale ako tuto sezonu uvidim
V jeseni to islo pekne s 2.5 EB121 a v zime som nemal kde zvarat takze uvidim aku to malo zivotnost
Stránky: 1