SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím. Uvažuji "na doma" místo nové levné "číny" o nějaké starší kukle Speedglas typu 9002 nebo 9100 (V/X/XX). Podle čeho poznám stáří kukly a samotné kazety? Mění se zásadně vlastnosti kazety vlivem stárnutí nebo vlivem častého používání? Jakou má asi předpokládanou životnost?
Já mám na 20 let staré kukle Speedglas na jednom z plastů takové ty "hodinky"co jsou součástí lisovací formy a kde se označí rok a někdy též měsíc výroby. Takže hledat takovéto indicie. Kukla stále funguje, většinou bývají problémy způsobené slabou baterií (snadno výměnná u těchto typů). Životnost též ovlivní způsob zacházení a to špatné bývá vidět už zdálky.
Mame v praci asi dve kukly od speedglasu a je jim odhadem 12-14 roku (posledni dva roky jsou ve vydejne).Jedna z nich se zacla rosvecet na tigu pri malych proudech do 30A proto se koupila nova ale jinak ta stara na Mag a Mma normalne funguje.
Já mám Speedglas 9002 a super i po patnácti létech ,jen někdy jak mi stéká pot na zadní sklo tak to asi kukla nemá ráda ale zatím dobrý. Není problém ani na slabém proudu na TIGu
To se u práce hodně potíš když ti to teče až na sklo :-)
Tak v létě je trocha horko a ještě na sluníčku tak se potom potím
mamju 13r a stale funguje
Děkuji všem za reakce. Oči mám jen jedny, tak jsem nakonec pořídil novou.
Stránky: 1