SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pěkná práce ta tvoje reportáž eidy. Jen bych měl dotaz - na netu jsem našel specifikace té tvojí svářečky a je tam psáno že je na 230V a ty máš na fotce 3f zástrčku... Ona jde zapojit i na 3f?
Carcharot: Díky. Stroj je opravdu jen na 230V. Ten 3f samec je jen na prodlužováku, kdy si beru z motorové zásuvky jen jednu fázi. Říkám si, že do silové zásuvky jsou silnější dráty a silnější jistič. I starou svářečku jsem provozoval z motoráku, protože na obyčejné zásuvce mi to shazovalo jistič.
Aka to podobnost SHUNBIAN -> SHARKS
Ta fabrika robi tusim aj AC/DC TIG Fachowca aj SHERMAN stroje podla bedne.
http://www.shunbian.cn/english/Catalogu … ID177.html
Tie cinske stranky chodia zle - trpezlivost a refreshovat kopia obrazkov je tu keby niekto nevydrzal...
Editoval ihlan (14-12-2016 09:55:12)
eidy napsal(a):
Carcharot: Díky. Stroj je opravdu jen na 230V. Ten 3f samec je jen na prodlužováku, kdy si beru z motorové zásuvky jen jednu fázi. Říkám si, že do silové zásuvky jsou silnější dráty a silnější jistič. I starou svářečku jsem provozoval z motoráku, protože na obyčejné zásuvce mi to shazovalo jistič.
Aha, to mě nenapadlo Já tohle bohužel doma použít nemůžu, protože zatím mám v garáži jen 4 kolík, ale je v plánu komplet výměna elektriky v celém domě tak si natáhnu do dílny taky 5 žílu.
Myslíš že klasický jistič 16A by ji ,,neudržel"?
Carcharot: Než jsem si udělal tenhle prodlužovák, tak jsem to zkoušel na 20m prodlužováku (tuším 3x1,5) z normální zásuvky a šlo to taky. Nezkoušel jsem to naplno, ale ten vozík jsem takhle svařil a nespadlo to ani jednou
Nicméně čtyřkolík přeci není na závadu. Pořád je tam fáze a zem, víc netřeba.
Záleží, jesti je soustava s odělenou nulou, pak by byl na kolíku jen ochranný PE, takové připojení by vybavilo chránič. Pokud je soustava kombinovaná, pak je ochranný vodič kombinovaný s pracovní nulou a problém by nevznikl, až na větší nebezpečí úrazu el. proudem.
Mě to na 16A běží i naplno
Dobrý den pánové, uvažuji o Sharks 250, nevíte, jestli například za 5 let budou k dispozici náhradní díly k těmto strojům?
No, to si snad děláte kozy, po dobu záruky to musím mít hafokrát zaplacený a když to přestane makat tak s tím můžete zakládat vrata ne?Za takovej ranec lováků co za to dáte se ani nevyplatí to do opravny vést..hi, a navíc tohle vypadá na povedenej strojek zmáknutej ve velký serii a různejch kabátcích takže tohle bych ale opravdu neřešila.....
Jirinek - mám takové tušení, že nevíme, že tu nebude žádný z výrobců svářeček řady Sharks. Jedině výrobce by mohl poskytnout nějakou relevantní informaci. To vše je ale povídání o ničem. Dobrý servisák dokáže opravit prakticky jakýkoliv typ svářečky, pokud neobsahuje speciální naprogramované obvody. Pak je totiž jedinou možností výměna desky a to je prakticky skoro vždy dražší akce, než koupě nového kusu. Špatný servisák dokáže zničit i svářečku s minimální, banální závadou za pár stovek tak, že se oprava po opraváři dostává do obdobných cenových relací, jako výměna celých desek.
Je potřeba si uvědomit, že práce dobrého opraváře má nějakou cenu vyjádřenou v hodinové sazbě. A najít závady vytvořené nějakým joudou, který se v tom blbě hrabal, může trvat i odborníkovi několik hodin. Doporučuji podívat se na několik příspěvků pana stylese na dané téma.
Objavilo sa nieco nove
SHUNBIAN 250 a ST MIG 160/200
Odlisne modely aj ovladanie
ST MIG 160 MIG-160 (12 088Kč s DPH cca €447) 25.01.2017
ST MIG 200 MIG 200 (14 400Kč s DPH cca €533) Viac v zozname
Vyhoda kamennej predajne je ze si to moze clovek odskusat az potom kupit + dobry servis, nevyhoda je vyssia cena.
Oproti SHARKovi je to cca 60eur navyse to zivnostnika nezabije hobbik mozno bude spekulovat.
Stroj ma vyssiu hmotnost vs napr MAGNUM 208 o 6kg to je isty signal ze tam bude mozno niecoho viac (mede a menej plastu?)
Trosku neskor som si vsimol ze MIG160(€445)/MIG200(€533) vyzera ako BERHARD 250 (€267) a hmm to je sakra rozdiel..
Takze asi jedna fabrika ale rozne konfiguracie farieb a criev....
bazos.sk....zaloha
A mame tu dalsiu podobnu bednicku treba kuknut ze ked sa chce daju prepolovanie externe
predajca z polska
Update: Bol som upozorneny clenom z fora ST MIG ma 2kusy LCD a ine rozmiestnenie prvkov
Chybicku na webstranke uz opravili.
17.3.2017 pridany obrazok novej podobnej krabice
Editoval ihlan (28-03-2017 03:38:10)
čoveče to nejsou svary,to je lepení, závar je malý. víc toho máš navrchu. přesně takhle sem to blbě dělal taky! asi jedeš špatně hubicí
Ahoj uvažuju nad touhle svářečkou pro malý statek, a dočetl jsem se že na plechy nejlépe 0,6 mm drát. Chci se zeptat má tahle svářečka standartizované průvlaky a podávací kladky? Aby se ty díly co tam jsou daly vyměnit za něco co koupím běžně ve svařovacích potřebách abych mohl používat i tu 0,6ku?
Ano, v naprosté většině případů je k tomu více či méně zdařilá kopie Binzel MB-15, kladky jsou většinou malé 22/30 mm, vše běžně sehnatelné.
Děkuji za bleskovou radu.
Ještě jeden dotaz má cenu brát ten set s tlakovou lahví 6,7 l ? https://www.svartop.cz/svareci-technika … -co2-plna/
Tady ta https://www.svartop.cz/svareci-technika … -s-naplni/
Zarazilo mě tam ten tlak 190 bar, něco jsem tady četl o hasičácích na 190, aby pak nebyl problém s plněním nebo jiný? Taky je mi divné že dopravu to háže PPL a přitom v podmínkách mají že lahve s plynem nevozí.
Nebo raději koupit ve Frýdku-Místku ve firmě VEBO 8L 200 bar láhev za 2600 Kč + cena plynu? Mám to kousek takže vlastní přeprava není problém.
Nové CO2 flaše sa skúšajú pri 250bar a len ten samotný CO2 ventil má pretlakovú trhaciu membránu na 190 bar. S plnením problém nebude. Do tej Vebo 8l s AR ventilom Vám CO2 nenaplnia. AR ventil poistku nemá...
Tak za mně určitě toho Sharka s příslušenstvím, cena víc jak dobrá, máš navíc vyhřívaný redučák. Nedávno jsem od nich bral soupravu Jasic N 227 včetně uvedené láhve(plné) a vše přišlo PPL v pořádku. On ten tlak v láhvi není 190bar ale asi 50bar. Nákup na Svartopu byl naprosto bezproblémový.
Editoval Lubon (22-03-2017 19:40:54)
Díky za rady, vezmu to tedy na tom Svartopu.
Pár fotek pro další případné zájemce a pár otázek.
Zavírání dvířek bude stačit 2 mm vypodložit a bude to OK.
Přípojka výhřevu ventilu americkou zásuvkou je dost volná.
Hubice která byla na hořáku silně mimo osu, nestejná tloušťka té měděné mezivrstvy. Náhradní je OK.
Prodejce hodil do krabice i nějakou redukci na lahev ale má velmi malé zahloubení na ten konus na redukčáku dám ho na 2 závity a už je opřený. To tak asi být nemůže ne? co s tím? není to nějaký atyp konus?
Kladku na 0.6 mm mají čínaňi na ebay, objednám tam.
Editoval Vedra (24-03-2017 19:34:11)
Tak na to čumím jak tele na nový vrata, tohle je snad na vrácení, ten redučák mě připadá jak kdyby byl v provozu. Původně jsem chtěl tuto mašinku objednat po kladném hodnocení majitele "autocros", ale v tuto dobu nebyla dostupná v obchodech, tak jsem objednal uvedený Jasic. No když prohlížím fotografie tak dosedací plocha na flašce a redukce k ventilu je jak po použití, ale foto může klamat, matka na 2 závitech je blbost, to nemůže bezpečně držet. Teď jsem rád za Jasica který je velmi výborně zpracovaný, uvedenou kladku má umístěnou u podavače drátu jako alternativu na drát 0.6 mm. a ostatní příslušenství je v pořádku(hořák, flaška,základní redučák).
Redukčák budu určitě vracet protože regulací tlaku nelze vůbec otáčet. Redukce použitá není a ani nebyla uvedena jako součást sady ale nesedí do sebe ty konusy, závity ano.
Tak tohle hodně zamrzí, na Heuréce jsem je dost pochválil a teď tohle. Přeji kladné vyřízení a následnou spokojenost s Sharkem a příslušenstvím. Lubon
Díky za přání :-)
Já si myslím že tam číňan namontoval blbou tu koncovku na ten měřák, může mi to někdo potvrdit ať vím co mám v té reklamaci požadovat?
Samozřejmě budu chtít ať vyzkouší jestli jde vůbec točit s regulátorem ale nerad bych aby mi zase poslali nějaký atyp který na nic nepřipojím.
Hloubka rovné části té redukce před přechodem do konusu je 4,3 mm, délka rovné části toho cuplíku na regulátoru je 10,5 mm.
A nevím jestli to má být vůbec do konusu.
A podle německé normy DIN 477 by to mělo mít rovnou dosedací plochu bez těsnění viz.
http://www.freshfordltd.co.uk/wp-conten … valves.pdf položka číslo 6 carbon dioxide.
Není mi jasné čím se pokoušíš točit. Ten regulátor je nastavený napevno, a jen škrtícím ventilke na průtokoměru mnastavuješ průtok.