SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Nemáte někdo zapojení konekoru k téhle svářečce?
Nabídl jsem kamarádovi, že otestuju, jak svařuje, a zjistil jsem, že nemá na výstupu napětí. Uvnitř nějaké napětí je, a jelikož je k tomu i TIG hořák, tak si myslím, že k tomu chybí nějaké dálkové ovládání. Na samotné mašině není žádný přepínač MMA-TIG (pokud k tomu neslouží ten páčkovej vepředu), ale podle piktogramu to vypadá na stejnosměrné a pulzující napětí či co; nejsem z toho moudrej. V každém případě to nemá vliv na výstupní napětí, pořád tam není. Na tom konektoru visí plošnej spojík s jedním operákem, vývody jsou plně obsazené (2 vývody plus a mínus napájení operáku). Stroj je třífázovej.
Firma pravděpodobně už neexistuje, na netu jsem nic nenašel.
Tuhle mašinu neznám, ale není ten přepínač na přepínání mezi ovládáním potenciometrem na tom panelu co je vidět na obrázku a dálkovým ovládáním? Jestli není napětí, není někde spálená pojistka? U jedné takové staré velké mrchy jsem kdysy viděl, že byly pojistky uvnitř mašiny a bylo jich tam více.
Nevím, vůbec nemám tušení. Příležitostně se podívám. Schéma by samozřejmě taky bodlo, ale v to jsem ani nedoufal, tak jsem to nepsal. Je to invertor, ale nejspíš středofrekvenční; trafo i tlumivka jsou větší, než u současných invertorů, ale zase menší, než kdyby to běželo na 50Hz.
Stránky: 1