SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Na plnění CO2 v Hůrkách http://www.bezova.cz/?page_id=470 ... lahve nevím nescháním mám jich dost.
Argon neplním nikde .
Editoval Juggernault (21-03-2016 16:29:29)
Já beru Argon ve Vebo a v pohodě . Dovezl jsem láhev kyslíkovou,zaplatil aktivační poplatek 580 kč a dostal jsem argon a ted už budu deset let brát argon kus za kus.
Ludia a co poviete na toto?
https://www.elektrospaw.eu/Tlakove-flase-c11_0_1.htm
je to aj s plynom a false maju udajne certifikat na 10 rokov. Aspon tak mi odpisal ked som sa ho pytal .
Já mám ale 50 l a někdy bych i potřeboval vařit někde dál a tak bych také rád flašku z hasičáku jak dovezu argon tak si vždy přepustím a bude to taková rezerva. Jen potřebuji uzávěr na agon, převážet něco bez krytu nechci. Máte někdo nápad kde ho koupím?
V CZ mas vyrobcu takych flias priamo u neho alebo skus vebo.cz zo slovenska sa ti to predrazi videl som to predavat samostatne.
Pat do Veba jezdím pro argon to mám těch 50l flašku, ale někam s ní jezdit je hruza. Třeba svar někde na schodech je vcelku problém. Ještě že mám aspoň 8metru hořák.
Potrebuješ nový vretenový Ar ventil alebo ochranné veko fľaše?
Ahoj chlape , mám na dílně ten hasičák a někdy bych uvítal takovou malou levnou flašku na argon.když dovezu tu velkou tak ji přepustím a dám bokem. Ta přechodka se mi moc nelíbí ale asi to bude řešení.
Hmm, čtu to tu a asi se mi zdáte, v army shopech jsou hezký malý tlakovky z potápěckejch přístrojů nebo lékař.kyslíkovky, 8m opratě k 5kilový mašince, si děláte srandu,ne?No, je fakt že dle BP se nesmí přepouštět, ale.......zdravím
Vretenové ventily sa bežne predávajú a pri troche zručnosti si ho vymeníš aj sám , alebo sa obráť sa najbližší servis. http://www.hasic-servis.eu/tlakove-lahv … 7_182.html
Ja to robím rovnako. Kupujem mix 50l a prepúšťam si do 13l a 6l fľaše. Jeden ventil mám vymenený a na druhej fľaši mám ešte 3/4 s redukciou. Obe fľaše majú tlakovú skúšku 250bar tak to je v pohode.
Evito Frinius Magic wave nemá 5 kg ,ale to možná víš .Jinak v robotě přepouštíme pořád i ve velké firmě se přepustí do vlastních a poplatek platíš jen za nezbytně nutné. Takový malý hasičák se vždy někde zašije a dobře se převáži. Po přepuštění z 200 do hasičáku je to asi 160 tlakovka je 190 tak si říkám proč ne máme tu přepouštěcí trubičku a jedem pomalu at nezamrznem.
Robi zavolám do HP servisu a uvidím já byl přesvědčený že tam mají ventily jen na CO. To víš že si to přehodím sám. Nejraději bych překopal flašku acetilenu na argon. Mám ji na dilě a nikdo ji nechce. Kyslík jsem vyměnil ve Vebo.cz za argon
Evita v robotě mám opratě 4m a doma mám 8m TTG 2600 a když tančím kolem stolu je to poznat. Miluji volnost
Acetylen flaska je s nejakou sorbcni vyplni - ta predelat jen tak nepujde...
Ten ventil bych nechal na HP(pokud tedy mají a udelaji) - tlakovka se dela bez ventilu.
Editoval Ikovlabs (16-03-2017 18:34:36)
Jasně ale když to jde tam pujde to i ven .Také to budu dělat poprvní. Ten acetilen je taková šikovná dvacka
:-)
OK - jen at to není naposled
Když se skrtne zapalkou,co se nestane..
Nevím kolik si toho nasvařoval plynem, ale když máš láhev prázdnou tak se zase tolik nestane. Nechám to odvětrat . Určitě ji nebudu vracet někde do výkupu láhvi za cenu šrotu. Za kyslík bych ji ale vyměnil hned.
Vyprázdnit acetylenovou láhev od "pemzy" není v domácích podmínkách realizovatelné. Jsou to velmi jemné granule, skoro prach, a je tam rozptýlený aceton. Ta náplň je v tlakové lahvi zreagovaná do téměř jednolitého válcového vysoce porézního tělesa. Ani v plnírnách nedokážou náplň vyměnit a lahve, ve kterých došlo k rozkladu acetylénu se neopravují, ale rovnou odborně šrotují. V Linde v Brně měli snahu takové lahve opravit odfrézováním náplně přes otvor po odšroubovaném ventilu. Operace byla tak drahá, že od toho rychle upustili.
Ajj na tu frézu jsem spoléhal.
Tak jak pise Jirkati.Ten aceton z toho absorbentu jen tak nedostanes .
Plynem jsem nesvarel kromne lepenky nic.
Neco Co2 a tig jsme uz resily - jsem ten co ti psal o help - z NJ - takze tak.
Dobrý den. Nedávno jsem dostal od jednoho známého starý hasičák, myslím že to je 8L. Už mám takové v garáži 2, upravené na CO2 svářečku. je tam odstraněna vnitřní trubička a nastříkané šedou barvou. Tak už mi to vozí jeden chlápek co plní hasičáky. Tenhle má ale klasickou červenou barvu s černým vrchem. Je tam jiný ventil a známý tam měl kyslík, používal to na propan butan-kyslík hořák. Viděl jsem že tady předěláváte staré hasičáky i na Argon. Třeba Rellik psal že závit ventilu u kyslíku pasuje i na argonové budíky. Vzhledově bych to nabarvil na šedou nebo hnědou barvu se zeleným vrchem. Naplní mi to normálně Argonem? Našel jsem firmu ve Frýdku, která prý plní i staré láhve.
Nikde totiž nemohu sehnat za rozumný peníz láhev na Argon, nová stojí 3500,- kč a to se mi zatím dávat nechce.
Na naučení mi to zatím snad stačit bude.
Hmm, když se byl šéf juknout v Třebíči na TR Weld tak říkal co tam mají novejch malejch cca 10 l tlak. lahví samo že z Vítkovic dovezenejch přes PL.Ty starší hasičáky bych si nechala na to CO2, tam je tlak kolem 50 barů, to je v poho.
No co jsem koukal, tak všude mají i ty malé láhve ve velikosti většího hasičáku kolem 3500,- plus mínus nějaká stovka. Na tak malou láhev se mi to zdá docela balík. Na COčko jsem koupil kus za 1000,- kč a plní mi to za 200,- kč.
To je pěkná cena. Jestli to je opravdu v Těšíně a není to zase nějaký podvod jako u jiných prodejců, tak to mám kousek. Nemají tam ale napsán osobní odběr, tak nevím.