SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Este pridam novy prispevok aby si si to vsimol
10l vie byt cca vyska:40-50cm ale aj vyska:92cm (konkretne chobolacky/polsky argon uzka) vratane ventilu
20l je vysoka 90-92cm cize rovnako ako 10litrovka ale je sirsia (dnes sme to merali)
odporucam ti pozret si tieto dva rozmery to 10l je fakt sikovne.
A tu je alternativa k Ferovi zase nejaky Jaro.... a pokial si trufas tak Imre volakedy davnejsie spachal toto
Editoval ihlan (13-03-2017 18:04:55)
no musím to riešiť...(teda kyslík) - prosím o info ako sa posudzuje platnosť, resp. neplatnosť tlakovej skúšky kyslíkovej fľaše...Ďakujem...viem, že by to malo byť vyrazené na fľaši, ale poprosím detaily "polopatisticky"...idem kúpiť 20litorvú...tak ako mi "ihlan" odporučil
Rok výroby flaše je vyrazený na hrdle pod závitom ,dátum tlakovej skúšky je nálepka platí tuším 10 rokov.
Datum revize a značka zkušebny jsou vyraženy na lahvi. Platí poslední datum.
presne tak...ziadna nalepka ! musis to mat na flasi vyrazene a drviva vacsina flias co su na bazosi su bez tlakovej skusky,ja som si tak tiez zohnal flasu ale nastastie mi u nas spravili tlakovu skusku aj to naplnili,pokial mas predpoklad ze dokazes tu napln minut za rok tak kup radsej uz s novou tlakovou skuskou a naplnenu a potom budes len menit kus za kus
ještě by se mělo dodat že není tl. zkouška jako tl.zkouška, některé zkušebny mají evropskou působnost, některé jen národní. Někteří velcí dodavatelé plynů uznávají jen některé "svoje" zkušebny.
Oprávnění zkušebny lze rozeznat podle vyražené značky, z hlavy si to nepamatuju. Kdyby chtěl někdo psát diplomovou práci mám zdroj kde to lze vytahat přesně. (Než zas něco v bruselu vyplodí)
Takže platná tlaková skúška kyslíkovej fľaše je taká, ktorá bola vyrazená (nie nálepka!) na fľaši pred menej ako 10timi rokmi - Teda pokiaľ je na nej vyrazený dátum 06.2007 tak ku dnešnému dňu je ešte platná a jej platnosť končí 06.2017? Dobre tomu rozumiem? Ďakujem za odpovede...
Editoval napisy (16-05-2017 22:43:16)
ano, napisy, je to tak jak píšeš... datum kdy byla zkouška provedena je na lahvi vyražen
zkušebna láhev naplní vodou, natlakuje (třeba na 300bar) a cca 1/4 hodiny sleduje pokles tlaku - pokud se nemění je zkouška úspěšná. Myslím ale že flašky starší 40let se už nezkouší, ty se vyřadí.
to napisy
- Na flaškách které mi procházely rukama bylo označení ve tvaru, použiji tebou uvedené datum 06.2007:
06 (značka zkušebny) 07
- 06 je měsíc zkoušky
- značka zkušebny - pětiúhelník a uprostřed číslo - možná jsou i jiné
- 07 poslední dvojčíslí roku kdy byla zkouška vykonaná - připočteš desítku a víš kdy následuje další
Tyto údaje se z praktických důvodů většinou razí v horní části lahve. Zpravidla jich tam je víc, vybereš si tu nejčerstvější, bývá i nejlépe viditelná.
Ta čtyřicítka jak ti napsal bourač platí. Na tom končí většinou veškeré úpravy (bývalých) hasících přístrojů S6.
Já mám S6. Při přepravě dávám vždy na ventil ochranný klobouk a při práci mám na lahvi místo klobouku našroubováno plastové kruhové madlo. Oba ochranné prvky na lahvi S6 jsou k vidění například zde:
http://www.svarovacka.cz/tlakove-lahve- … madlo.html
S tím omezením životnosti to asi nebude úplně pravda. Domnívám se, že omezení platí pro lahve na CO2 (asi i na vzduch). Přesto ale u nás lahve starší 40let považují za dožité. Byl bych rád, kdyby tu někdo na základě skutečného znění příslušných norem popsal, jak to skutečně je.
mám člověka který má přímo tuto problematiku v náplni práce, nebudu mu psát ani volat, nepravidelně se pracovně potkáváme, až bude příležitost vytěžím jej a napíšu to sem.