SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím chci se zeptat kolik může stát svařečák na TIG (141 1.1) a jeho obtížnost. Jsem svařeč 135 1.1 myslím že svařování mi jde a chtěl bych v tom pokračovat co se týče teorie nebude problém ale zbytek.Tigoval jsem jednou v životě a nedokáži posoudit jak dobré to bylo ale nejhorší asi né...děkuji za pomoc a případné odpověi
Zavolej si do svářečské školy, kterou máš poblíž a zjisti možnosti. Dělal sem si zk 141 21 před pár lety - byl jsem tam možná 8x nebo tak nějak, což je méně než je standardem, ale taky cena byla o to nižší. Byl tam i borec co nikdy nesvařoval(to já teda taky ne)- v pondělí přišel a v pátek udělal zkoušky.
Ale třeba borci přes pracák to měli snad na měsíc (prostě tak jak to má být).
Takže cena tam byla k jednani, ale tohle mne nabídli až ve druhé škole co jsem oslovil.
Dávejte si dobrý pozor podle které normy zkoušku děláte. Pokud je to podle ČSN 050705 tak je to jen tzv. Základní kurz, který je pro profi svařování k ničemu. Zaměstnavatelé už většinou něco málo o svařování znají, a proto vyžadují zkoušku podle ČSN EN ISO 9606-1. Dokonce už se objevují "svářeči" z pracáku s tou správnou zkouškou s potřebným Certifikátem.
Cenový rozdíl mezi oběma zkouškami je minimální.