SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Možno je tam kritka na gombýku a pod ňou skrutka ,jalebo je tisíshran na poťáku a gombýk je len nastrčený.Neviem nevydel som ten stroj naživo.
Daj foto toho gombíka , používali sa dva druhy .
Knofllíky na hladké dřídelky musí mít nějaký šroubek. Ať už z čela pod odnímatenou krytkou nebo malý červíček z boku. Pokud tak není tak tam je pravděpodobně tisícihran. Na tom knoflík drží sám. Stačí mírně zapáčit šroubovákem a knoflík je dole. Ovšem je možné že to nějaké vemeno zakáplo lepidlem.
Skúsil som len rukou kus potiahnuť, ale nepohlo sa to, tak to nechám radšej tak .... Nerád by som to nejak dokafral :-) ... Inak bol som dnes v garáži kus pozvárať kamošovy jeden držiak a keďže bola poblíž manželka dal som jej to skúsiť (na kus joklovine) ...prvy krát to držala v ruke a stačilo jej par sekundové vysvetlenie čo spraviť a šlo sa :-) ...ani raz jej nezlepilo elektródu a husenka snáď krajšia, ako robím ja :-D odpadnem :-D :-D .. ..a toto mi robi aj na strelnici:-D
Editoval GudeBoy (09-03-2017 14:01:29)
Násilím to určitě nezkoušejte - vypadá to na drážkovanou hřídel, z níž by se měl dát knoflík normálně stáhnout, ale z vlastní zkušenosti vím, že někdy je potřeba z druhé strany těleso potenciometru zachytit, aby se nepoškodil. Zvlášť když drží v DPS jenom za nožičky.
Jak je to zrovna u této Gamy nevím, ale jsou tady přece šikovní servisáci s bohatou praxí, toto by samozřejmě vědět měli.
Edit.: šroubovákem to není dobré, jednak je ostrý, a stejně to chce páčit z obou protilehlých stran - na toto mám zbroušené do ostrých hran dvě dřevěné části kramlíku na prádlo, nic to nepoškrábe.
Editoval Zdenek11 (09-03-2017 18:39:21)
Guede, teď už jen aby si v tom našla svého koníčka a také v práci s rozbruskou a budeš práci jen řídit.
By sa mohlo ukazat ze je doma potom celkom zbytocny
Take intimne foto - zenina husenicka nebude ?
Železo na ktoré skúšala som šmaril do odpadu ...už to bolo velmi dopálené, ale mohol so to cvaknuť, to je fakt :-)
Juggernault napsal(a):
Nebo jít a obědnat si pořádnej kroutič za 85 kaček. píšou Rotational Life (No Load) 100,000 cycles
nebo s kovovou osičkou řada 3852A za 168kč také.
nebo za 1200kč Rotational Life (No Load) .....................20,000,000 shaft revolutions to je pro ty co se klepou extrémě.
čim to bude že je třeba Kemppi používá od 89 (možná i dříve ) roku a pořád žádný problém.
Je jasný že dneska je levnějíší tam nacpat LCD a 6 tlačítek včetně CPU než 15 potenciometrů.
I prachotěsná tesla je supr ty má pořád kde kdo .
Kdo s tou svářečkou pracuje tak, aby využil těch 100 tisíc cyklů? Víc než pár tisíc cyklů za celou životnost svářečky to nebude.
Takže se upravit stávající levný potenciometr vyplatí.
Já bych tam dal reostat z Triodýny, když tam není enkodér, tak je to ten nejmenší problém a přežije to celou Gamu desetkrát
Nikdo snad nepočítá s tím že někdo nakroutí 100tis cyklů ale vykazuje to něco o kvalitě.Žádné chrastění,kvrdlaní,vakl v ose a jiné.
Je jasný že Čínskej za 11,50kč má těch cyklů napsanejch nejmín 250tis ale tomu snad nikdo nevěří.
Proč by nevěřil , vždyť to čteš , to co napíší , má recenzi a je pravdou !!..........
Nejaké rady k tým mojím "dažďovkám" ? :-)
Rady asi zatím žádné, housenka je jedna věc a třeba pěkný koutový svar věc druhá. Svařování hliníku elektrodu je kapitola sama pro sebe.
Ale překvapuje mně kvalita stroje, housenka je pravidelná a hlavně je prakticky bez rozstřiku, u hobby svářeček to není zas tak úplně běžné.
Ono to asi zas tak zlé nebude s tými hobby zváračkami .. V podstate aj tá zatracovaná gude rovnako zvára ... aspoň mne sa to zdalo tak
GudeBoy napsal(a):
Skusal som to kus ťahať a ozaj to nejde :-/
Ten knoflík má krytku, tu sundej opatrně nožem a pod ní je centrální šroubek. Ten povolíš a sundáš knoflík.
Z filcu vystřihneš kolečko, doprostřed uděláš díru šestku (já bych jí vysekl, ale ty to udělej malejma nůžkama), díra může být klidně menší než 6 mm. To kolečko naopak o něco větší než knoflík, aby brzdilo obvodem (bůhví jak ten knoflík vypadá zespoda). Pak nasadíš kolečko, na něj knoflík a jemně dotlačíš, aby filc brzdil. Nechápu, co z takový ptákoviny dokážete udělat za vědu.
Tak nejak som to aj zamýšľal, ale nevedel som ako je ten gombik tam uchytený.. Nerozoberal som také zariadenie ešte, tak nemám z kade vedieť :-)....Ty krytku tam nejak nevidím:-/
Editoval GudeBoy (10-03-2017 14:51:46)
Já jí sice taky nevidím, ale tuším jí
Prostě tam zajeť nožem, maximálně to trochu orveš. Buď je tak jak píšu, nebo je nasunutej na drážkovaném hřídeli, nebo má knoflík zboku šroubek (ale to je nejmíň pravděpodobný). Jestli je na drážkovným hřídeli, tak ho podeber ze dvou stran širšíma šroubovákama a opatrně s nima otoč. Uvidíš, jestli se knoflík hne. Možná uvidíš ty drážky mezi knoflíkem a panelem. Ale osobně bych si typnul tu krytku.
Sme sa asi nerozumeli, ale nevadí...To čo si dal na obrázku som myslel, že je ten "knoflik" :-D a na ňom ze má byť najaká krytka :-) ...ale už sa chápeme:-)
No mezi tím "ozubením" na boku knoflíku a čelem (to je ta krytka) je asi vidět tenká spára. Do ní zarejpni nůž a vypač jí. Pokud tam spára není vidět ani lupou (já blbě vidím a bez lupy ani ránu), tak to zkus stáhnout těma šroubovákama.
Pafiku1506, knoflík za 10Kč vč. DPH bude těžko na kleštiny.
Editoval Zdenek11 (10-03-2017 20:22:42)
Zdenku11 bohužel se hluboce mýlíš...