SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
V poslednom čase celkom vážne zvažujem kúpu Tig zváračky. Potreboval by som sa zorientovať v cenách argónových fľiaš, ako aj vlastnostiach plynu. Nebudem zvárať žiadne farebné kovy. Zatiaľ som našiel najvýhodnejšiu ponuku 8l argónová fľaša naplnená na tlak 200bar, čistota plynu 4,6 za cenu 85€ Moje otázky sú teda po prvé, či je pre bežné domáce zváranie joklových profilov a konštrukcií potrebné pozerať sa po argóne s vyššou čistotou, po druhé, či je cena 85€ za mnou popísanú fľašu "normálna" cena. lebo pravdu povediac, keď som počúval ako je argón strašne drahý, tak som očakával podstatne vyššiu cenu. Ďakujem za odpovede.
Máš představu kolik Ar hodláš spotřebovat?
Výpočet:
8 l x 200 barů = 1600 l Ar v lahvi.
při průměrné spotřebě cca 8 l/min. - 1600 : 8 = 200 min. práce.
85 € : 200 min. = cca 42 centů/1 min svařování.
To je cena plnej flaše.Mám tiež takú , naplniť prázdnu argónom ma vyjde cca 20eur.
jirkati - to mi je jasné. Na bežné zváranie používam Co2 zváračku, len občas by sa hodilo niečo zavariť Tig-om. Venujem sa reštaurovaniu automobilových a motocyklových veteránov. Tú Tig zváračku by som naozaj používal sporadicky a tých 200min to je u mňa tak na tri - štyri mesiace práce. Pokiaľ som ešte restauroval autá v Rakúsku, tak veci čo sa dali zavariť Co2 som robil sám v dielni a veci čo sa varili Tig-om, sme nosili do zámočníctva. Už tam ma to tak chytilo, že som si povedal, že raz si také veci budem variť sám.
huat - presne, ako píšeš to je cena prvotného nákupu fľaše. Len napriek tomu sa mi zdala tá cena dosť nízka.
Uz som to tu daval ale nejako si toho nik nevsima tak to dam aj tebe
https://www.elektrospaw.eu/Tlakova-flas … -d8351.htm
Juloi - Ďakujem pekne.
Příspěvky huata a Juloi vypadají zajímavě, ještě tak vědět kde co je, aby to s dopravou nebylo dražší, než původní úvaha.
Ja som kupoval plnú flašu 150 Mpa aj s dopravou za 95.asi tak 2 roky dozadu.Na slovenskom bazoši je toho hafo.
jirkati - toho by som sa nebál, veď u väčšiny výrobkov je napísané doprava zadarmo.
Ak by mi ešte niekto potvrdil, že rovnakú atgónovú fľašu, ktorú použijem pre tig zváranie môžem použiť aj pre prípadné zváranie hliníka s Co2 zváračkou (samozrejme po výmene kladiek a drôtu) tak by som bol úplne spokojný. )
Juraj pozri BAZAR.sk a BAZOS.sk je tam predajca plynov co to aj vozi... RobiG odneho berie a je spokojny
ihlan - práve na Bazoši predáva 8/200 argónovú fľašu za 85€ + poštovné. A v tomto eshope, čo sem dával link
www.elektrospaw.eu
stojí nová 58€ To je už trochu rozdiel nie?
kupoval jsem dvě 18l lahve argon a corgon u choboly v brně a cena za jednu byla myslím okolo 4500kč, ale zase to tam měním jako ponožky a o nic se nestarám
ja som kupil dve flaše argonu plne 50litrove (200atm)po 140e a naplne mi vymenia po 55e.
tie menšie sice už ani neviem po kolko maju ale sa mi to zdalo na prepočet podstatne drahšie ako 50litrove
Editoval tarzan (08-03-2017 21:15:14)
Musím v tejto téme položiť ešte jenu otázku. Má niekto osobné skúsenosti s firmou www.elektrospaw.eu, ktorá na svojej stránke ponúka okrem iného aj tlakové fľaše? Pýtam sa preto, že som chcel vedieť, kto a akým spôsobom zabezpečuje plnenie, prípadne výmenu od nich zakúpených fľiaš. Tel.č. uvedené na stránke nikto nezdvihne, na klasicky napísaný email neodpovedajú a dokonca ani na dotaz zaslaný kontaktným formulárom na ich stránke - za ktorého odoslanie sa pekne poďakujú - tak isto nikto neodpovedal. Myslím, že 5 dní od emailového dotazu je dostatočný čas na to, aby seriózny predajca zákazníkovi odpovedal.
Taky sem tam psal.. bez efektu
JA chodím na fľaše do Polska konkrétne Tešín tam si ju normálne kúpim potom si len vymením....
hrnous - vidím teda že niesom asi jediný. (
driger - a vedel by si mi dať nejaký konkrétny kontakt, že aká firma a kde? Ďakujem.
Jo, jo, kolegové, kdybyste si dávali do profilu aspoň přibližné bydliště (nevím, za co se stydíte), odpadlo by množství zbytečných dotazů.
jirkati - Vyhovel som Tvojej požiadavke a doplnil som si do profilu bydlisko. Nemal som ani len tušenie, že sa to dá. Na druhej strane, neviem či tá lokalizácia má až taký význem, lebo pokiaľ mi niekto z Klatov napíše, že v Klatovách plnia fľaše, tak ak uvážim, že je to pre mňa rentabilné, prípadne mám niekoho, kto by mi to vedel zorganizovať, tak to budem riešiť aj v prípade, že nemá lokalizáciu v profile. )
ja si neviem ani len predstavit že by si nejaky Makovan nedal do profilu miesto bydliska, takeho snad ani niet....tiež to nechapem
Editoval tarzan (14-03-2017 19:47:57)
Já to tam taky nemám.. koho by to zajmalo
Hrnousi - koho? No přece každého, kdo by uvažoval, že tě navštíví .
http://plyny.webnode.sk/ ja som pozeral tu ,majú inzeráty aj na bazoši ak sa nemýlim
Juraj.A Tekovska Breznica ? Ja byvam za rohom haha a argon by sa mal dat zohnat aj na Novej Bani
TaggerxXx - Viem, že sa dá zohnať, bežne od toho človeka beriem Co2. Ale Argón za takú cenu, to nedokáže ani náhodou. ) Dokonca som rozprával s vedúcim predajne zváracej techniky v Kozárovciach a nechápavo krútil nad tou cenou hlavou. )