SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím o radu-občas svařuju hliník-a pokud to jsou nějaké nové jekly,trubky a pod.,tak nemám problém.Horší to je u odlitků jako hlavy motorů a pod.
Svařitelnost je dobrá a pokud svařuju nějaké dobře přístupné místo,tak v pohodě,ale když svařuju v nějaké dutině/kanálku,často bojuju s tím,že mi svar oxiduje a pění,ochranný plyn se tam různě víří a míchá se s kyslíkem.Používám Argon 4.6.
Otázka zní-pomůže koupit Argon 4,8 , 5,0 ,případně směsi Argonu a Hélia abych dosáhl nějaké vyšší odolnosti proti oxidaci?
Vyskusaj si znizit prietok argonu, pripadne pouzi plynovu cocku. Nastav si napriklad sekundovy predfuk s tym, ze prietok bude nejakych 2,5 - 3 l/min. Aby to len tak slabucko dychalo... Ide prave o tie turbulencie pri ktorych sa ti miesa ochranny plyn s okolitou atmosferou. Samozrejme je dobre mat argon co najvacsej cistoty. Len pri turbulencii s okolitou atmosferou to nepomoze, ako pise Frank.. A cistota zvaraneho materialu je priam klucova..
Editoval vyrobca (04-03-2017 13:19:52)
Díky,
čistota je samozřejmost-vydrhnu,nahřeju na vysokou teplotu ať se olej vypálí i z pórů....ale i tak je to někdy boj.
Čočku používám hodně,ale zase je větší a to je někdy problém.
Zkoušel jsem kde co,ale ubrat plyn na 2,5-3,to mně nenapadlo.Vyzkouším!
Tak nějak jsem si myslel,že jestli mám plyn s čistotou 99,996% ,nebo 99,998% toho asi moc nezmění,ale je fajn se poradit........
Já myslím, že problém je, že to úplně od toho oleje nejde vyčistit. Já to nějak zavařim i přes to pěnění, vybrousit a znova zavařit. Takhle furt dokola, dokud to pěnit nepřestane.