SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
hf je podmínka! migatronic mame galaxy 400
ja osobne by som vyberal medzi znackami v poradi Fronius, Kemppi, EWM, potom mozno Lorch, Selco, Migatronic
s malymi esab-kami (caddy tig) nemam dobre skusenosti, pouzitelne stroje boli az vacsie (Origo Tig)
mal som v rukach aj nejake starsie JACKLE (WIG 165i DC, WIG 301i DC) - vyzerali, ze toho vydrzia hodne, ale komfort a moznosti nastavenia takmer nulove. To iste plati pre REHM.
Merkle, Cebora, Closs, atd. - neviem, nevidel som, nemal som v rukach
Pokud plánujete svařovat i hliník přicházel by v úvahu Aspect 300 od Lincolnu.
zjistili jsme že mame veterana alfin 1500hf,tak ho zatim zkusime a zaskolime se
Preco tu niekto obcas nepochvalite aj Mahe ? To nikto iny tu uz nema? Ved na slovensku sa to vyraba a su fajne
neznam mahe,natoč videa a porozprávěj.
Když jsem se pídil o MAHE nějakých směrodatných relevantních informací prodejce se na mně jednoduše s odpovědí s prominutím"vysr.l"a za čas je stáhnul z nabídky.
Dobrý den, poradí mi prosím někdo s výběrem vhodné svářečky na výrobu bižuterie? Jaká by byla nejvhodnější při pájení/letování šperků? děkuji
čo sa tyka mojich zvaračiek:
mahe tak mam dve (jednu tig a jednu mig) a jednu malu kempinu mig.
dojem z mahe je taky že je to solidna kovova krabica s velkym svietaiacim displejom.
všetko tam je jasne jednoduche priehladne a nie j ziadny problem nastavovat v rukavici
mne to uplne vyhovuje takto lebo ja nemam rad tie kadeake ultramoderne designy.
napriklad mala kempina zvara tiež baječne ale ked sa na nu pozriem šlak ma ide trafit.
lcd diplej ked je slnko poriadne nič nevidno, pod uhlom nič nevidno, kable su napevno, a kedže je kadeka oblych tvarov (tu sa asi vyhral moderny mlady designer) tak kable a horak na nej vysia ako seno a nie je možne ich tam poriadne namotat a upevnit a to ma byt akože prenosna....(o kempi som pisal len o tomto type čo mam, viem že tie večšie to je ina trieda)
čo sa tyka toho mahe: som uplne spokojny, prave sa mi zda že je až zbytočne dobra na moje občasne zvaranie. skor by som povedal že je na profi nasadenie.
ale zas je dobry pocit ked je vykonova rezerva(300A pri 100%) aspon napriklad pri prudoch okolo 100a sa nezapina ziadne chladenie a tigovka ide uplne tichučko a počuvam si pri tom radio.
zrobil som si doma v drevodielni(dočasne) taky maly zvaračsky , detsky kutik . nemam dobry pocit z toho dreva okolo ale davam si pozor, je to dočasne a migom tam skoro vobec nezvaram , len tigom trenujem. Zvaračky stoja kopu penazi ale zas dufam že aj dlho vydržia a bude sa mi v pohode s nimi robit, a v porovnani s cenami drevoobrabacich strojov to zas nie je take zle.
dokonca mi aj farebne ladia do dielne...modra a biela...
Editoval tarzan (07-03-2017 10:23:34)
eva12 napsal(a):
Dobrý den, poradí mi prosím někdo s výběrem vhodné svářečky na výrobu bižuterie? Jaká by byla nejvhodnější při pájení/letování šperků? děkuji
Málo informací v dotazu.Takže odpověd je Mikro TIG/Plazma a ta nebude nejlevnějíší (50tis na ebay z Číny)
Juggernault napsal(a):
eva12 napsal(a):
Málo informací v dotazu.Takže odpověd je Mikro TIG/Plazma a ta nebude nejlevnějíší (50tis na ebay z Číny)
Děkuji, to jsem fakt nechtěla:-) V návodu preciosy mají jakousi kyslíko-vodíkovou svářečku - jedná se mi o výrobu klasických štrasových šperků, spíš měkké pájení,
nicméně i ta stojí kolem 10.000kč, což mi pro domácí užití přijde trochu drahé. Vůbec tomu nerozumím, takže je nějaká alternativa k tomuto? http://www.h2shop.cz/index.php?p=h2-sho … icleID=208
A ještě prosím - v čem je výhoda těchto kyslíko-vodíkových svářeček? Jsem úplný laik, děkuji
Horacik si mozte kupit lacno
http://www.ebay.com/itm/high-quality-Je … 1929677374
Kyslikovo vodikovy vyvijac sa da postavit mozno do 20eur ale ten vodik je taky previt ze viac pisat nebudem.
Je to velmi nebezpecne hlavne roztrhne prebublavac alebo prerazi 2x ochranu pred spatny zapalom.
Ked crepiny nikoho nezrania je to taka sleha ze aj susedia budu vediet ze ste robili nausnicce
Neskusali ste sa opytat na sashe.sk?
Mozno Propan + kyslik ale to nech odobria ti co vedia ako sa to sprava to je len taky vystrel do vetra.
Lahsie sa skladuje ako vodik aj na male veci cena tych plechovic nieje vysoka.
Opytam sa Vam vecer suseda on zvara striebrom ludom okuliarove ramiky a roztahuje prstene ale tiez to nebolo lacne
Editoval ihlan (07-03-2017 13:17:35)
ihlan napsal(a):
Horacik si mozte kupit lacno
http://www.ebay.com/itm/high-quality-Je … 1929677374
Kyslikovo vodikovy vyvijac sa da postavit mozno do 20eur ale ten vodik je taky previt ze viac pisat nebudem.
Je to velmi nebezpecne hlavne roztrhne prebublavac alebo prerazi 2x ochranu pred spatny zapalom.
Ked crepiny nikoho nezrania je to taka sleha ze aj susedia budu vediet ze ste robili nausnicce
Neskusali ste sa opytat na sashe.sk?
Mozno Propan + kyslik ale to nech odobria ti co vedia ako sa to sprava to je len taky vystrel do vetra.
Lahsie sa skladuje ako vodik aj na male veci cena tych plechovic nieje vysoka.
Opytam sa Vam vecer suseda on zvara striebrom ludom okuliarove ramiky a roztahuje prstene ale tiez to nebolo lacne
Skvělé, děkuji za info, kouknu na to
Ještě se zeptám - co něco takového? https://www.hobynaradi.cz/mini-plynovy-horak-bass/
je to nějak nebezpečné? díky
Na šperkárinu by som vzal toto http://www.nipo.sk/mini-autogen-kemap-200-P2979/
a ktomu ešte toto http://www.nipo.sk/mini-autogen-sada-mi … sek-P2956/
sice neviem či tie mikrotrysky pasujú k tomu horáku ale to sa dá zistiť.
to bych se nekde zeptal co pouzivaj,kde pak je bizuterijni oblast, to chce oslovit skanzeny,muzea,lidi fabriky
Na šperky pokud se nejedná o letování tak asi Micro TIG/Plasmu ... nejlevnějíší je čínskej na ebay za 1770E ale jestli je to jako jiné značkové co budou stat určitě 5x tolik to nikdo asi určitě neví.
Na YT je spousta videi stačí napsat Micro TIG/Plasma
ktery video mně ukaže zaklady s tigem?