SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Máte někdo tenhle stroj? Uvažuju o něm .Nemůžu se rozhodnout jestli nemám vzít něco třífázového,s jednofáz. mašinou jsem ještě nesvařoval i jde mi o to jestli se dá srovnat stabilita oblouku s třífáz.mašinou výkon 170A je pro mě dostačující,právě že ten MIG 170L má nějaké kondenzátory na výstupu a plyn bych chtěl používat CO2+Ar takže by to mohlo jet ve výsledku pěkně.Líbí se mi u těch 230V možnost to zapojit kdekoliv.I když svářečka bude převážně v garáži(tam mám 400V) hlavně to chci na auta a sem tam nějaké jekly svařit. Kdyby třeba KIT205 byla 400V i na230V tak asi neváhám.S tou jsem svařoval a jede pěkně.Ale hlavně mě zajímá ta 170L.
Dobrý deň.Prvý krát som navštívil túto stránku,keď som sa rozhodol,že potrebujem kúpiť novú zváračku.Dnes som sa zaregistroval,a napíšem pár riadkov.Možno moja skúsenosť s kúpou co-čka niekomu pomôže pri rozhodovaní.Po dlhšom váhaní a snorení na stránkach o zváraní,som sa rozhodol,že si kúpim Mig 163 od Iskravaru.Rozhodoval som sa medzi Mig 163,Mig 170L,a 193-kou.Voľba nakoniec padla na Mig 163.A môžem povedať,že som maximálne spokojný.170L-ko som zavrhol kvôli napájaniu-230V-Mig 163 má 3*400V.Ale,pravdupovediac,trochu som sa obával tej 4-stupňovej regulácie u 163-ky(170L má 7 stupńovú).Po prvých skúsenostiach som zistil,že tá 4-stupňová regulácia bohato postačuje.Ja robím autá,tak potrebujem,aby mašina varila plechy od 0,6 mm aspoň do 4 mm.S touto mojou novou mašinkou sa dajú zvárať v pohode plechy od 0,55 mm až do 10 mm.Mám robenú rovnaciu stolicu na havarované autá,a základná konštrukcia je zo 150-ky účka,a nemal som problém na tento materiál navárať konzoly z 10 mm pásoviny.Predtým som mal Einhell-strašná šunka v porovnaní s tým,čo mám teraz.Viem,že sú aj lepšie mašiny,ale treba porovnávať pomer:kvalita-cena.A ja osobne si myslím,že za tú cenu ťažko nájdem niečo podobné v tej kvalite.Nerobím žiadnu reklamu,iba píšem príspevok,ktorý možno niekomu pomôže pri rozhodovaní.S pozdravom,majsterko.
To jsem rad ze ma taky nekdo MIG 163, alespon nejsem sam :-) Presne ze stejnych duvodu jsem nechtel 170L