SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já ti moc nerozumím.Nejdříve je řeč hlavně o panězích a najednou koupit další kabel není problém.
Čomu nerozumies? Dostal som sa k zvaracke kukle a káblom asi za najlepšie ceny za ake sa dá (všetko nove v záruke ako som chcel) ...ked dokúpim kus holého kábla síce cenu navýšim, ale budem mať zas niečo konfortnejšiu výbavu...(možnosť mať krátke lahke a spratné káble ako aj dlhý ak by bolo treba)
Na taký šmejdny invertor škoda takých kvalitných káblov .
Ešte som nemal ani jeden výrobok od gude , ktorý by bol aspoň trochu na úrovni ....
Ale jo, já jsem taky kupoval delší kabely až po pár letech, taky jsem myslel, že mně stačí kratší...Ke kleštím by stačil tak 5m, ale už 16mm2, ta 25 je opravdu zbytečná, na výkonu těch pár W ztrát nijak nepoznáš.
Famater napsal(a):
Já ti moc nerozumím.Nejdříve je řeč hlavně o panězích a najednou koupit další kabel není problém.
Nee, nee najprv bolo o tom ze ci je koser ked xcipne ventilator na GUDE pocas zvarania.
Potom nebola vobec rec o GUDE ale o "Zacinam s Invertorom".
Potom o sa spomenula GAMA 166 a GAMA 160 a Dnipro 250 vybral si G160-tku. pozn: Dnipro je lahsie aj lacnejsie.
Potom o elektrodach az potom o kabloch! Vybral si fakt kratke a vzdy si vybral, je spokojny naco mu to vyhovarate
Potom este o samostmievacej kukle.... na tu sme zabudli ...
Podla mna uz dotoho vrazil daleko viac ako stoji modre GUDE takze o peniazoch to nebude len o dobrom pocite z nakupu
Inak v knizocke od GAMA 160 strana7 musi byt ze na 3-4m 16mm2 prierez staci a Vy ste sa tu kvoli tomu takmer pohadali
Takze cele to bude o zacinam nakup tak do utorka by mal to GUDE vratit konci mu tych 14dni ....
m.evil - suhlas!. Este cakam cim trefne zavtipkuje FF alebo bourac oni to vedia
PS: mozno casom skoncime na strane 20 ktory TIG horak ono to ma packu nee ?
Vy mu vsetci kazite radost z nakupu nooo
Editoval ihlan (11-02-2017 14:55:56)
GudBoye chápu, dřív člověk sháněl informace a zkušenosti návštěvou u nějakého odborníka, machra. Tam ses podíval, machr ti řekl 4m kabel je málo - pozri, třeba když budeš stavět nějaký rám nebo bránu, je to prostě krátký - hned jsi to viděl a bylo jasno.
Dnes každý hledá info tady na tom zasranym vynálezu vod Bila Gatese tady nepoznáš jestli ti radí machr, odborník nebo nějaký vatok dost můžou napovědět fotky nebo videa ale reál to nenahradí.
Bourači. Ten Viliam Brany urobil celkom osožný vynález a nedával by som mu prívlastok zasrany. Ide len o to, že všetky nástroje sa majú používať na to, na čo sú určené. Ak ich použiješ na iný účel, možno ti to dobre poslúži, ale je to provizorium. Tak nám to už dávno hovorili starí majstri a ich skúsenosti vždy boli na nezaplatenie.
bourač napsal(a):
GudBoye chápu, dřív člověk sháněl informace a zkušenosti návštěvou u nějakého odborníka, machra. Tam ses podíval, machr ti řekl 4m kabel je málo - pozri, třeba když budeš stavět nějaký rám nebo bránu, je to prostě krátký - hned jsi to viděl a bylo jasno.
Dnes každý hledá info tady na tom zasranym vynálezu vod Bila Gatese tady nepoznáš jestli ti radí machr, odborník nebo nějaký vatok dost můžou napovědět fotky nebo videa ale reál to nenahradí.
ja od geice nepouživam mam od l Linuse Torvaldse.. je celkem bezudrzbovy system nepotřebuje antivyiry, antipspyvare programy a další cipoviny jako windows xp až w 10... a i me stačí 3 m kabely ktomu mojemu inventoru gama 160 víc svařuji ceočkem v dilně venku jen malo kdy..
Editoval alll (11-02-2017 21:14:15)
m.evil... No o gude to uz dávno nie je :-)...
ihlan- Teba ešte stále trápi ten názov témy :-D :-D :-D....
Gude je už dávno preč ;-)
Chlapci..asi ozaj kúpim nejaku top mašinu za pár tisíc eúr , prípadne si ju nechám na zákazku vyrobiť.. K tomu hrubé 15 metrové káble (možno zo striebra, keď už tak už) a prídem vám sem vypisovať aké máte šmejdy a keď vam to stačí radujte sa z nich :-D :-D :-D :-D :-D. ..a budem si pekne raz za polroka zvárať záhradkárske náradie či odlomený pánt na chlieviku :-D :-D :-D :-D
Editoval GudeBoy (11-02-2017 21:01:01)
Hrubé 15m káble ti neschvaľujem, ale to striebro áno - je to na zváracie káble ten najlepší materiál... ...a pošli potom foto toho pántu... ...a aj tej svine... ...drahej... :-D
P. S.: nemôžem sa vám tu viac venovať, lebo momentálne mám strašnú chuť na debatu o nastavovaní prúdu na GMAW mašine :-D :-D :-D http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=7483
Editoval FF (11-02-2017 22:51:02)
Chová, ale tie svine vedia zvárať.
chlapi on Vam napise ze nikde nepisal o svini ...prasa nevykopne panty mozno nejaky nasrany byk alebo odhnity pant
Prislo na tie slova uz z #3 prispevku najprv ani pocut ze GUDE ma ist z domu
Keby lepsie nacuval tak by mal este lahsi stroj s kablami aj kufrikom aby na to nepadal prach
Tak som dufal ze mu Evita poradi masinku ktora porazi to GUDE ked GAME sa to az tak viditelne nedarilo
Na panty z chlievika a polamanu motyku 2x v roku určo postaci Pico162 MV!
Dobre kable by boli v cene a bolo by vidiet aj rozdiel vo zvarani medzi GUDE/GAMOu
Skoda ze nedal tie husenice GUDE vs GAMA mali by sme odstrasujucu temu pre dalsie generacie
Do zvarania priatelia
Editoval ihlan (12-02-2017 07:36:19)
Ihlan: zase vedľa:-D :-D .... Mám tam sviňu :-D. :-D :-D. A keďže je krížena s ľadovym medveďom, ma obrovskú silu a panty su preto z titanu..no budem musieť poštudovať niečo o zvaraní titanu ;-) (toľko na margo tvojeho" zmyselného" príspevku:-) ) ... Kde som písal o tom že gude nepôjde z domu? ..
Husenice mi na oboch pripadali rovnaké..no ak bude čas pôjdem to nafotit a dám sem a bez označenia ktorá je ktorá, nech svojim odborným okom určíš Ty ktorý ktorá je zváraná lepšim inventorom....:-D :-D :-D
Titan v chlieviku sa tu uz riesil takze mozno aj uspejes stou 2x do roka praxou, Evik tu zial nieje
Ale mozno ti na tej GAME evita ponukne zaskolenie hiiiiiiiiii
evik to zvarila myslim TIGom takze aj na ten TIgovy horak s packou casom dojde
Ten medved co sa skrizil stou svinou pouzil aku prechodovu elektrodu ???
Editoval ihlan (12-02-2017 09:14:23)
Hmm, tak jsem sem jukla a koukám že chybíme, že se Vám stýská.Pan Gudeboy si vybral strojek podle barvy k omitce, jeho volba,ale mohl to napsat do zadání.Já jsem mu jen navrhla aby zvážil multifunkci, dneska za 10 koliků což jde, fungluje to a je to universální.No nebyl by to žluťák.V týdnu mám naučit svářet nějakej Magnum, je na cestě z PL, zkusím poreferovat.......zdravím
Som zvedaví na váš názor na ten magnum. V poslednej dobe tu tá značka rezonovala často.
Takýto humor sa hocikde nevidí :-D ...som veľmi rád že som sem prišiel :-D ...Evita- to s tou omietkou bolo top :-D :-D :-D :-D...
GudeBoy čo očakávaš od tejto debaty?
To čo som očakával som aj dostal a aj hodne viac :-) ...
ja mám káble 5m priemer 25mm zváram v teréne a na montáži a bohato to postačuje
ale zváral som aj s káblami kde kostra mala 1m a kliešte elektródy 1,4m v práci si nedali nijak raz vysvetliť že je to pakáreň a nie robota takto zvárať
Steve1990: Ono když u některých jakože svářeček jsou kabely o průřezu možná tak 10mm², tak těch 1,5 m je pro ty nejvyšší proudy tak akorát. Nedokážu si představit kabely s takovým průřezem a délkou třeba 4 m a proud řekněme 140 A.
Ja som tie moje oranzove 4m/16mm2 pozeral typ kabla tam nieje len welding cable vaha 2.5kg merane digi zavesnou vahou.
Editoval ihlan (15-02-2017 08:00:07)
Steve1990 napsal(a):
zváral som aj s káblami kde kostra mala 1m a kliešte elektródy 1,4m v práci si nedali nijak raz vysvetliť že je to pakáreň a nie robota takto zvárať
Asi prémie od šrotaře před výplatou.Pár takových Triodyn a WLSPček už jsem taky viděl.Z původních x metrů kabelů a koster tam zůstalo tak do 2 metrů.Dneska jsem zkoušel potrápit Kitina eldou na hlíně a srovnat s Fronikem a chudáček se bez Arc Forcu moc nechytal.S TéTéčkem to jakž takž šlo.ALe Ac tig je tomu stejně na míle vzdálen-hósenka málem zdrhla....
Editoval Ládes (15-02-2017 16:51:45)
Ládesi, měl jsi na Al moc dlouhý oblouk. Ony ty Al elektrody odhořívají tak nějak nepravidelně a člověka to svádí si to kvůli viditelnosti do tavné lázně trochu natáhnout. U Al elektrody je prodloužení o 1 mm délky oblouku úbytek klidně i 15 A.