SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Mám rozbrusovačku Makita 2414EN na rezanie kovov, je to v skutku róbusný stroj s dobrou kvalitou rezu pri nízkej cene rezu. Doteraz som nemal problém s rezaním - používal som ju na samostatnej fáze 16A s ističom B16. Avšak presťahoval som sa do druhých priestorov a občas začala vyhadzovať istič B16. Som si istý, že to bude tým, že nemá motor softstart.
Nie je problém si spraviť jednoduché "softstartové udelátko", ale to by sa náhodnej kontrole z inšpektorátu práce nemuselo páčiť. Chcel som sa teda spýtať, či niekto nepozná nejaké overené komerčné riešenie, ktoré by bolo v súlade s normou. Ďakujem.
PS: Prípadne ak by mal niekto záujem, viem ju za zostatkovú cenu posunúť do sveta, je skoro ako nová, necelý rok stará..
Editoval jarinox (11-02-2017 07:42:32)
Pro začátek, není špatný ten jistič? V jakém stavu je ta elektrika? Třeba jsou použity jak je dnes zvykem dobře dimenzované jističe B16, ale káble mají malý průřez.
Istič je v poriadku (menil som), rozvod nový podľa normy. Problém je však v tom, že na každej fáze môže byť hocikedy pripojený nejaký iný spotrebič, ktorý neviem ovplyvniť (vypnúť).
jarinox napsal(a):
či niekto nepozná nejaké overené komerčné riešenie, ktoré by bolo v súlade s normou. Ďakujem.
nevím co provozuješ, ale tady v Česku má inspektorát bezpečnosti práce v náplni něco jiného než zkoumat softstarty, myslím že ti inspektoři ani neví co to je
ten softstart můžeš zabudovat před zásuvku a jen na té spouštět tak silné stroje.
Neznám Ohmův zákon ale flexy s příkonem nad 2kW při rozběhu bytové jističe vyhazují....
v súlade s normou jedině stavební rozvaděč, příslušně dimenzovaný
Sused si tiež myslel že sa mu pokazila brúska lebo mu furt vyhadzoval istič,lenže ten bol na 10 amper.U mňa na C16 to fungovalo bez problémov.Skús tam kludne dať 20 ampérový a ak ti to tiež bude vyhadzovať tak je možno chyba v stroji.Trebalo by to premerať ampérmetrom.
tu makitu mam aj ja.
na 16 istič to ide.
reže to celkom pekne ale ked sa zapne škubne a zhrči čo mi lezie na nervy. tiež som chcel kupit ten softstart na 240v ale ked som videl cenu tak som to nechal tak...
pokial moze byt na rovnakom obvode pripojeny hockedy iny spotrebic "soft" ti moc nepomoze...stroj ktory ma takyto prikon by mal mat istic len sam pre seba tak ako si to mal predtym
těžký to vykuchat z flexi co jich je ve šrotě hafo ?? horší to bude z místem v makitě .
Softstart pro IBP je 50m prodlužovačka
Tryskáčik ...Už si aj tu? Jedna reklama za druhou... bežíš cez všetky fóra a zakladáš doporučenia sám sebe... to nesvedčí o serióznosti tvojej firmy.
Editoval shaolin (12-03-2021 09:33:47)
bojovnik on je tu uz 2x - predtym mu ucet zmazali tak polroka spatne..
hod link co za perlu kde napisal rad si pozrem CNC a Traktory alebo niekde inde?
update: na cnc fore je uz odmazany user - sottno ale nasiel som aj tu
http://www.lesmedium.sk/forum/temy-o-le … a-ttp#1830
Editoval ihlan (12-03-2021 12:09:05)
Na CNC fóre, ale mal tam iný nick, ten istý odkaz. Neviem to nájsť...
Pokud tam máš 400 V zasuvku a vytaženou přímo od hodin tak bych udělal extra rozvaděč na dílnu Podmínka domovní jistič aspoň 25A tak máš zajištěno že fáze nebude zatížena jiným spotřebičem ale zas bude záležet co na stejný fázi bude běhat na druhým okruhu Pak by mohl lítat hlavní jistič
Daj tam 16A istič s charakteristikou "C". 16A/C/1
Stránky: 1