SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Po asi ročnej prevadzke postupne prestavala preskakovat vn vf iskra. Stroj je v poriadku, vedenie horaka nie je prerušene a aj jeho jednotlive diely nevykazuju ziadne vady. Bol namontovany iny a zapalovanie chodi bez problemov. Vyrobca sa k tejto zavade zatial nevyjadril ( cca 2 mesiace ...). Je to asi ojedinela zavada.
Mozete, prosim, poradit?
Na vině může být větší přechodový odpor ve vedení hořáku. Prostě to chce vše rozdělat, očistit a řádně dotáhnout. HF zapalování je na toto háklivé. V první řadě bych vyměnil všechny spotřební díly (kleština, domeček, wolframová elektroda) a teprve pak bych rozebíral dál. Také záleží na délce hořáku. 8-metrové jsou na toto vůbec náchylné.
Důležité je, aby vše sedělo, jak má. Aby kleština byla na odpovídající průměr elektrody a aby domeček kleštiny byl na odpovídající kleštinu.
Nepodceňujte hlavně kleštiny svírající elektrody. Taky se to dělá v číně a taky to stojí za prd. Nedávno jsme řešili závadu na TIG AC/DC. Po třech hodinách marného hledání závady jsme vyměnili kleštinu (ale ta původní vypadala jak nová) a svářečka šlapala jak zamlada...
Horak je stale u vyrobcu - vyzera to tak, ze zaujal poziciu mrtveho chrobaka.
Pred odovzdanim vyrobcovi na opravu alebo aspon presnu identifikaciu zavady som vykonal niektore kroky, no v inom poradi. Kontrola vsetkych spojov od bajonetu az po hrot elektrody, dospajkovanie lisovanych spojov, otvorenie hlavice rukovate pre mechanicku kontrolu tvrdo spajkovaneho spoja, kontrola izolacnych vlastnosti hadice, teflonoveho kruzku...Vsetko v poriadku. Merane 4 vodicovou metodou, ale DC prudom. Prechodovy odpor kliestina - puzdro som nekontroloval. Zafarbenie teplom bolo viditelne (max prevadzkove zatazenie horaka byvalo cca len 70A!, dovolene 140) a nenapadlo mi, ze zanovne, leskle by mohlo byt vadne. Material sa tvari ako Cu.
Dufam, ze mi horak vratia este tento rok a bude po probleme.
Dakujem za radu, ADMIN, prajem vsetko dobre, nech sa Vam stale dari.
Dfam,ze mne sa nestane to co tebe,ja som ho kupil asi pred tyzdnom este som to neskusal:-(
Snad bude posluchat:-)