SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den. Koupil jsem starší svářečku WLSP 315 a nevím jestli mi správně funguje posun drátu. Na otáčení knoflíkem na regulaci posunu mi reaguje jenom minimálně. Při zvětšení nebo zmenšení svařovacího proudu se mění i rychlost posunu. Nulový posun docílím jenom nulovým proudem. Mohl by mi někdo poradit jestli je to normální nebo je nějaká závada v přístroji ? Posun je docela dobrý. Při vaření nejsou problemy. Děkuji
Stahni si schema a mrkni se zda se v tom nekdo jiz nehrabal. Tohle neni zrovna normalni chovani, ale na druhou stranu pokud elektru moc nehovis a svarecka jinak funguje k tve spokojenosti proc do ni vrtat?
Nadstavbu tj krabici s posuvem mas puvodni?
Ta nadstavba je původní. Nechodí ani pulsní sváření. Ale to mi tolik nechybí. Toho posuvu jsem si všim když jsem zkoušel svařovat s přepnutými můstky - hvězda - trojůhelník - a drát mi vyjížděl moc rychle a nešlo to zpomalit regulací posunu. Tak jsem to přehodil zpátky a takhle to jde. Děkuji za odpověď
dyt je to normalni priblizovaci rychlost tam na masine je uplne vlevo potenciometr oznaceny dvema kolecky, tim se nastavuje priblizovaci rychlost. Pri zkratu sepne rele na desce a prepne na rychlost kterou nastavite velkym potenciometrem na podavaci. Pokud vse dobre funguje tak kdyz otevrete viko podavace pujde regulovat posuv tim potenciometrem na podavaci. Ale to jen v pripade ze je vse spravne zapojeno a v puvodnim stavu