SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
nedávno jsme koupili invertor a pár elektrod do začátku. No ty pomalu docházejí a já přemýšlím, čím nyní svařovat. Když porovnám cenu s invertorem koupených s internetovou cenou J-506 (resp. J-421) je to několikanásobný rozdíl. Máte s nimi někdo zkušenosti? Nemám v úmyslu svařovat mosty ani tlakové lahve, takže na pevnost sváru nemám přehnané nároky, ale zase bych byl rád, kdyby to nebyly uplně vyhozené peníze, třeba v případě, že se s nimi prakticky nedá vařit.
Děkuji za každou radu a přeji příjemný den.
J-506 by měla být bazická elektroda. S tou nemám osobní zkušenost žádnou. Ale s rutilovou J-421 mám (bohužel) výborné osobní zkušenosti. J-421 má opravdu vynikající operativní vlastnosti (zapalování, stabilita oblouku, apod.). A proč bohužel? No zkrátka proto, že nejsem nadšen ze záplavy čínských výrobků, ale ta J-421 je pro amatérské použití opravdu velmi dobrá. A myslím, že ta bazická J-506 na tom bude stejně.
admine, děkuji, to jsem potřeboval slyšet. Dovolím si ještě 2 otázky, jestli mohu.
1) všude píší, že jsou ty J-421 na střídavý proud, ale předpokládám, že na invertoru budou bezproblémově šlapat na mínusu, je to tak?
2) bazické jsou až od 2,5mm, když člověk časem získá zkušenosti, dají se i s takovým průměrem svařovat profily z 2mm plechu? (L, U, jäckl,..) (snažím se sehnat alespoň zaškolovací kurz, zatím je to totiž boj s dírama...)
P.S. co se týče Číny, mám podobný názor, invertor mám s potěšením na duši český :-)
Admine, velice děkuji. Asi zkusím ty J-421, jestli máte dobrou zkušenost, tak je to super, aspoň se mám s čím učit a nebudu zbytečně vyhazovat peníze...
Díky za čas strávený nad nováčkem
První zkouška čínských elektrod
J-421 pr. 2,5mm, tl. materiálu 6mm, elektroda na + pólu, stroj: Kitin 165
87A
92A
97A
100A
Krabice
jestli to je ta žlutá krabice z číny, tak tu občas koupíme a problém s tím žádný nemáme
Stránky: 1