SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, jedná se o zavaření bronzového obalu čerpadla na historickou stříkačku. Nemohl by někdo poradit kdo by to zvládl. Nebo čím a jak to zvladnout svépomoci ( metoda, elektroda atd.) Par firem jsem obvolal ale netroufají si nato. Pokud možno jižní morava.
Možná bych spíš nechal opravit tvrdým pájením. Případně jsou na to elektrody OK 94.25 http://www.okweld.cz/PDF/elektrody/hlin … _94_25.pdf
Editoval Rellik (25-03-2016 10:53:34)
Diky. O tomhle jsem taky uvažoval. Četpadlo již bylo svařovano ve vnitřni časti ale zřejmě nahřaťim došlo k vytečeni zřejmě cínu na vnějši části čerpadla a odkryti další vady. Zřejme we uz nekdo driv pokousel cerpdalo zavarit.
Tak tohle mám za sebou. Opravovali jsme čerpadlo- navařením nových nábojů do oběžných kol. Tehdy jsem se o to ještě tolik nezajímal. Sehnali jsme svařeče. Ten suveréně nastoupil zavařil první kolo, zavařil druhé a když se chystal na třetí, tak "pink", "pink" začalo to praskat a také to celé rozpraskalo. Pak jsme to opravili- ty praskliny stříbrnou pájkou (tehdy ještě byla přijatelná cena), a zabalili do minerální vaty, aby to pomalu chladlo. Čerpadlo funguje cca 35 roků. Píši to, že to není sranda a nedivím se, že se do toho nikomu nechce. Pokud to svářet, jsou na to elektrody i TIG dráty, tak předehřát a nechat po svaření hodně pomalu chladnout. Ptal bych se v nějaké svářečské škole, nebo tam, kde dělají bronzové odlitky ajistě mají zkušenosti s jejich opravami.
No prave. Prvni svareni probehlo v pohode zrejme klasickou elektrodou. A delali to ve firme kde byli zrucni a byla kovarna. Jenze je to velka fa a drobne zakazky nedela. Problem je v tom ze je to potreba pote jeste strojove opracocat. Je to praskle v.miste priruby. Tig si myslim byl podle me jeste lepsi nez klasika a pajeni?
Ahoj bando, mám záludný dotaz, ohledně MIG navařování bronzu.
Jeden ze segmentů mé výroby je (3D tisk) prostě modelování pomocí MIG/MAG svárů. Mám za sebou práci s "černým" a s nerezí. Teď bych rád zkusil bronz.. Otázka zní, jaké složení materiálu bude nejvhodnější a jaký plyn zvolit ? Dík za rady.
Editoval Pv (25-01-2017 18:19:16)
url=http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.php?image=./uploads/6866_imag0794.jpg]
[/url]
Pro představu, co jsem tim myslel...
A co zkusit drát Cusi3 a plyn Argon?
U choboly jsem dostal celkem dost na výběr, až mne to zarazilo a tak mne právě zajímá který z dostupných materiálů bude pro daný účel nejvhodnější, taky to není nic levného na to, abych pak zjistil ze taková práce s ním prostě není možná... S argonem počítám, jen jsem se bál aby nebyla potřeba nějaká exotická směs plynů.
Cusi3 mohu poskytnout v menším množství
Děkuji za nabídku, zeptám se, odkud jste, co je menší množství a co. Stojí ?
Na opravy bronzu material elektroda CuSn6 -svary do 20mm rozklepat a opakovat-dříve docela běžná
oprava.