SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim vsechny na SVARFORU,
nahledl jsem na tyto stranky a usoudil jsem ze je to ma posledni zachrana...
Prosim o pomoc s nefunkcni svareckou KS 350,posanou nize:
Muj dobry kamarad me poprosil o pomoc s opravou od svarecky KS 350, kde meli byt byt prekousane dratky od mysi na civkach plososneho spoje.
Ty jsem tedy prepajel, zkotroloval obvod civek a zapojil zpet do svarecky. Pri pokusu o utvoreni oblouku jde ampermetr nahoru do vyse nastaveneho proudu, oblouk se zapali, ale neudrzi. Voltnetr neukazuje nic a abych dokazal trosicku vice "blikat" a drzet tak trochu oblouk, musim nastavit vyssi proud, jako treba na 2,5 elektrodu - 150A, ale oblouk stejne moc nedrzi a elektroda se stale "lepi".
Muzete mi prosi pomoci nejakou radou???
Dekuji predem za kazde info...
Vypadá to, že bude ještě někde něco přerušeného. Zkoušel jste jinou polohu na přepínači charakteristik?
Niečo také som som zažil s mojou KS 350 kou. Naprázdno mala 55V,ale ked sa zaťažila,tak napatie letelo dole.Nakoniec som zistil,že prívodný kábel ma prerušeny jeden vodič a tak pri zatažení nedostala mašina všetky 3 fázy.Bez zaťaženia boli ešte aj vadaskou som ich nameral.
Prepinac charakteristik jsem zkousel se stejnym vysledkem - zapali oblouk a zhasina. Ampermetr pritom zobrazuje narustajici proud az do max. nastavene hodnoty.
Napeti jsem nemeril, ale jde videt ze tam asi moc voltu nebude... Ale zaroven mi nejde do hlavy ten zobrazeny proud???!!!!
No zkusim jeste mrknout na to sitove napajeni. Ma jeste nekdo nejaky napad? At to pri tom rozebrani vsechno vyzkousim najednou...
Setkal jsem se také s vadným hl. jističem, kde nepřeváděl řádně kontakt jedné fáze.
Je také dobré vyčistit a zkontrolovat regulační potenciometr proudu. Původně tam býval těsně uzavřený typ drátového potenciometru, po opravách se tam občas vidí sice elektricky stejný, ale v otevřeném provedení a ten velice brzy začne zlobit.
antonbandit napsal(a):
Prepinac charakteristik jsem zkousel se stejnym vysledkem - zapali oblouk a zhasina. Ampermetr pritom zobrazuje narustajici proud az do max. nastavene hodnoty.
Napeti jsem nemeril, ale jde videt ze tam asi moc voltu nebude... Ale zaroven mi nejde do hlavy ten zobrazeny proud???!!!!
No zkusim jeste mrknout na to sitove napajeni. Ma jeste nekdo nejaky napad? At to pri tom rozebrani vsechno vyzkousim najednou...
Toto už je na odborný servis. Chce to schema a měřit
Správné pořadí fází v zásuvce?
Pochcaný tišťák a vytvořené svody?
Schemata máš zde ke stažení . U druhého typu je hlídání fází . Kontroloval bych řádně bočník a jeho připojení . Dále kondy na desce . Vždyť toho tolik není . Jestli byly dráty budících traf ukousány , i to může být problém . Musíš udržet pořadí vývodů .
Až na to přijdeš, dej vědět, co to bylo, ať jsme zase všichni chytřejší.