SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám CO2 Omicron Gamastar 150 a mám následující problém.Při zapálování oblouku při sváření v CO2 vždycky vyjde velká rána a drát se přitaví k průvlaku.Napětí mám seřízené a posuv taky.Někdy se oblouk při svařování rozkmitá a veškerý roztavený drát vyprskne do okolí.Drát používám ESAB 0,8 a hořák Binzel.
Poradí mi někdo co dělám špatně?
taky bych těl vědět co stím mám ten stejný problém mám EINHELL SGA 190/3 a co jse mi trošku osvětčilo tak je že před zmáčkmutím tlačítka na hořáku se nedotíkam drátem materiálu, ale taky se často přilepí na průvlak
Pokud mas spravne nastaveny ampery, tak si myslim, ze je problem s podavanim- cuka ti drat, zkus chod dratu, popr. tlacitko na horaku muze byt vadne.
No dělá to od novoty tak nevim.Zkusim vypozorovat co to způsobuje.
Ak to robi od novoty a je to este v zaruke,ja by som to urcite reklamoval.Ved to nebolo az take lacne.
No v záruce to už nejni.Ono to dělalo jen občas tak jsem si myslel že to mám jen špatně seřízený.Levný to zrovna nebylo,vypláznul jsem za to přes 30 000 Kč