SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím o radu, z nějakého důvodu mi plazma ukazuje menší tlak než kompresor.
Na kompresoru je třeba 7bar a na plazmě to nejde vyšroubovat víc jak na 5,5bar a navíc během chvilky řezání spadne pod min hranici, ale kompresor se nesepne, protože má tlak ještě přes 6bar. Výstup kompresoru je nastaven na víc jak 6bar.
Čím to může být? Plazma má požadavek 270l/min a min. 5bar. Kompresor má udáváno výtlačný výkon 435l/min a 8bar.
Nevím čím by to mohlo být, ale tipuji jestli nemáte příliš malý průměr hadic a nebo velkou délku? Jestli používáte dlouhé hadice tak musíte předejít ztrátě tlaku zvětšením průměru. Milan246
Tak to jsem nevěděl, že to se vzduchem je jako s elektrikou. Díky za informaci, fakt je že mám 15m spirálovitou hadici, tak to vyzkouším s kratší.
Lepšie je zväčšiť priemer, cez malý otvor málo pretečie. Zvoliť vnútorný priemer aspoň 9 mm. Tá tenká hadica je dobrá na ofukovanie alebo fúkanie kôl.
Taky může blbnout ten redukčák co je uvnitř plasmy. Ale spíš bych se klonil k předchozím názorům s hadicemi.