SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj Ihlan, priznám sa že neviem akú nezámrznú hĺbku tu stanovuje norma, ja som hlbku podcenil mam to len 70cm pod úroveň terenu s tým ze po terenych upravách by to bolo 120cm, samozrejme terene upravy sa nestihli a vysledok je tu. Inak Nový Svet poznám hlavne štrkovne tam.
aha fajn odkaz dik takže mojich 120cm po terenych upravách bude bohate stačiť, inak mraz je zatial len na -10° vcera bolo takto už -23
Nevím , jak si s tím UTA poradí , ale dělávali sme to s triodinou třístovkou , a byla to doba , houby odpor , houby teplo .... Ale pokud to hned nevyfoukneš , nemá to cenu dělat . Nebo na to ten půlmetr hned navalit , tedy jestli bude mít -15 , tak si moc nepomůžeš ...
Radim napsal(a):
Nebo třeba co hodinu pustit na tak na 10 minut..
tak s tím mám hodně blbé zkušenosti, neodhadneš dobu a jsi opět v řiti. Ale na 100% funguje nechat vodu téct - stačí jen trochu větší kapání, to vydrží -20°C jako nic.
Souhlas s tím zakrytím terenu - zemské teplo to roztopí.
Za komančů jsem jezdil v mlékárně, když mi zamrzla voda do baráku, přivez jsem z práce 8000l vařící vody, hadicí nahnal plnou vanu, vykoupal jsem ženu a děti a zbytek vylil na teren nad přpojkou - nepomohlo. Půjčil jsem si trafo od vodáků a za 2hoďky už to jelo, vodu jsem nechal téct až do jara (platba paušálem, na vsi, vodoměry nebyly)
ihlan: Zima 2011 - 2012. Na měsíc tady přišla sibiřská tlaková výše se sibiřskými mrazy a trvalým severním větrem okolo 5m/sec. U nás přitom úplný holomráz, ani troška sněhu.
Ostatně nyní se to tomu trošku blíží, je tak jen2 - 4 cm sněhu, vítr a mrazy jen o něco menší.
Tehdy na severní straně baráku mně odpad z vany do septiku rozmrzl až měsíc po oblevě.
Bohužiaľ prípojku sa nepodarilo rozmraziť, teplota ráno zase 20krutov, zem nad prípojkou som včera zateplil polystyrenom. Ale myslím si že zamrznute je to v kotolni pretože studená voda do domu normálne ide, ale do bojlera už nie, a práve ta odbočka do bojlera je v podlahe v kotolni.
všetkým zúčastneným ešte raz ďakujem a mrazu zdar
tak to máš kliku, zdroj proudu (UTA) se dost blbě připojuje k hlavnímu uzávěru venku před domem, pokud máš odbočku do bojleru ocelovou (kovovou) musí to jít
prečo myslíš že sa to zle pripojuje? ja som dal do šachty normálne kliešte (kostru) a ku bojleru som pripojil +, vzdialenosť je len 3m. potrubie je pozink 1" a odbočka je zredukovaná na 3/4.
já jsem neměl šachtu, normálně hlavní uzávěr zasypaný hlínou, proud šel zkrze tu tyčku pro nasazení čtyřhranného klíče
RomanZA napsal(a):
Bohužiaľ prípojku sa nepodarilo rozmraziť, teplota ráno zase 20krutov, zem nad prípojkou som včera zateplil polystyrenom. Ale myslím si že zamrznute je to v kotolni pretože studená voda do domu normálne ide, ale do bojlera už nie, a práve ta odbočka do bojlera je v podlahe v kotolni.
všetkým zúčastneným ešte raz ďakujem a mrazu zdar
Elektrický infrazářič, namířit na podlahu v kotelně a topit. Za pár hodin, za půl dne, podle síly betonu nad trubkou musí být rozmraženo.
Dostatočne výkonný infražiarič sa mi nepodarilo zohnať, tak som vysekal podlahu a trubku nahrial, zamrznutý usek bol len cca 50cm neviem prečo to tá zváračka nepovolila. Mrazu zdar
Shodou okolností jsem taky dnes ráno rozmrazoval. Trubku ve vnější stěně od severu za obkladačkami.
Infrazářič 1200watt na stěnu z cca 40 centimetrů a za 2 - 3 hodiny bylo rozmraženo.
Naštěstí jsem to zachytil včas a ledu asi moc nebylo, večer tekla voda v pohodě a ráno už nic.
Na rozmrazování potrubí se používali trafosvářečky s odbočkami na příklad JS-125 Jevišovice,10 kW,800 A,14 V.
Klasickou svářečku spíš spálíte. Na rozmrazování zamrzlých kovových tubek bývalo trafo s malým napětím řádově jednotek Voltů s obrovským proudem.