SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
svařoval jsem nerez stůl z jeklu 100x100x2. Svár na špici jsem sjel z vrchu dolů. 3 sváry byly v pořádku ale čtvrtý mě zapóroval, byla tam mezera cca 2-3mm, ještě je možné, že jsem byl daleko s hořákem od materiálu. Teď mě to nejde opravit, vždy mě vyleze pór nebo bublina, stůl je broušený a má to být pohledové. můžete mě někdo poradit co stím? Více proudu, nebo jet krátké sváry, nebo celý svár vybrousit a začít nanovo.
díky za informce
Poruje to preto lebo sa to prehrialo / nejaká nečistota a asi nebol chránený zvar z opačnej strany. Najlepšie to vybrúsiť a vyvariť, hlavne to neprehánať s ampérmi
Editoval ivko (13-12-2016 23:10:58)
Nerozumím co je myšleno že "svár na špici jsem sjel z vrchu dolů" . Pokud jste skutečně metodou TIG svařoval v poloze PG, tak je zcela zbytečné vám vysvětlovat příčinu pórování svárů na nerezu.
Samozrejme to malo byt zvarane PF a vobec nie PG. Predpokladam ze sa jedna o vonkajsi roh stvorca. Treba problem lepsie popisat. Ja mam skor pocit ze autorovi prispevku robilo problem to ze mal vsetko zavarene a na poslednom spoji mu to z vnutra vyfukovalo bublinu z nazhromardeneho tlaku