SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Zdravim jsem zacatecnik a poterboval bych poradit hledam svarecku do 4500kc pro hobby domácí vaření např jeklu trubek pasoviny plechu 2-4mm napr na vyrobeni treba motokary spraveni branky apod a poteboval bych vedet co jsi o tom myslite jestli GAMA 160 4600kc s kabelama nebo sherman 130F (flux) 4000kc sada nebo Telwin145 4600kc sada zaujal mě ten flux vím ze to nema nic moc zatezovatel 10% 120A ale treba by to na moje svarovani stacilo jaky nato mate nazor vy ?
Díky za odpoved popripade radu.
10% 120A? Nestačilo ani naprostému začátečníkovi, který o svařování ví asi tolik jako výrobě nanočipů... Za mě na elektrody ta gama...
Na výrobu motokáry? No to bys asi (na dynamicky namáhaný sváry) musel trochu přitlačit. Jinak si klidně vyber podle barvy.
Na výrobu motokáry bych zvolil spíše COčko, ale slušné, né jmenovanou hračku.
Jo, přesně to jsem měl na mysli, kvalitní MAG.
jestli chceš flux tak si přečti tohle: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006112801 a http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006120501
Se mi líbí, že jak někdo napíše že je začátečník, každý nabízí ten nejhorší krám.. Já vařím denně a stím krámem bych se nechytal ani náhodou. To jsou svářečky ,co kdy by ležela na zemi raději ji překročím než zvednu.
Kp gamu 160 mam ji jiz 6 let a nikdy me nezklamala varim sni docela často kolem baraku je kopec oprav hlavně na plotech kere jsou v dezolatu..
Co sa tyka ceny MAG-u, na zaciatku je to vacsia investicia, ale potom je to zase lacnejsie...Osobne - plyn CO2 mam za 90centov kg, drot 1mm som kupil na bazosi za 1é kg, takze nie je o com. Flux je podla mna velka vtakovina, preto som sa dal na CO-cka, aby som sa nemusel trapit napr. so struskou alebo zavarenou struskou v zvare, ako sa mi casto stavalo pri rutilkach (gramblave ruky...).
To luk ys - pokud bys chtěl skutečně vyrábět motokáru tak na to MUSíŚ mít příslušné svářečské oprávnění, jinak neprojdeš technickou přejímkou. A taky jsou tam předepsané jakosti materiálů, ze kterých se dynamicky namáhaný rám smí vyrobit.
Svého času se takové rámy vyráběly třeba z 25CrMo4 (ČSN 15130), trubky měly poměrně malou sílu stěny, už od 1,5mm výš. Nedovedu si představit, že by se toto svařovalo elektrodou nebo fluxem.
No ono to není nic jednoduchého ani pro zkušené svářeče. Kdysy jsme vyráběli ochranný rám do závodního offroadu a silný zážitek.
No ja jsem to stou motokarou myslel spis na jezdeni po poli lesu apod ne zadne zavody jinak co mam vzit radeji bud CO2 BT-GW 150 (einhel) nebo elektrodu GAMA160 ?díky za odpovedi
Einhel 150 bych fakt nedoporučoval.
Dilema jestli céóčko nebo elektrodu se řeší ve více vláknech a i na více fórech. Obojí je trochu jiné, každé má svoje specifika. Zkuste si najít nějaké články nebo příspěvky na toto téma, je jich hodně. Všeobecně však pořád platí, že dobrý svar uděláte i s levnějším invertorem, ale kvalitní svary s CO2 budou určitě vyžadovat větší počáteční investici, případně tuning nějakého levnějšího zařízení. Pokud uvažujete i se svařováním tenkých plechů (oprava karosérie apod), pak určitě CO2, s těmi nejlevnějšími ale mohou být problémy - na toto téma je tady taky spousta vláken.
Chobola má v nabídce cosi co se tváří jako MIG/mag asi kolem 4000... Je to spíš jen taková hračka... ale zase lidé říkají že u něj není problém se servisem a i když prodává čínu tak to není podřadná kvalita. Zkuste se u něho porozhlédnout ( nechá vás stroj snad i vyzkoušet)
Ono je to bez daně 4900+dph+hasičák+hodiny, ale i tak cena-kvalita zřejmě lepší než jednopeklo
Tak jsem se ze zvědavosti kouknul na Chobolu, co to má za tak levný zázrak, ale našel jsem nejlevnější za 6000, za 4000 nic. Nicméně, ten invertor za těch 6k by nemusel být podle parametrů špatný, možná o dost lepší, než ty nejlevnější odbočky.
Edit.: pokud ty parametry plus mínus nějak sedí, zas jen taková hračka to nebude, má udáváno 140A/100%, ten Einhell 120A/10%, což je nesrovnatelné.
Editoval Zdenek11 (02-12-2016 14:53:45)
http://www.bergland24.cz/svarecky--plaz … g-bmig140/ co tohle radeji ten berlan nebo einhel
Snad radši tohle. Berlan vypadá, ze je jen na kilovy cívky. http://www.chobola.cz/svarecky-svarovac … al-mig-200
Editoval RV (02-12-2016 19:12:57)
Ten berlan bere i normalní 5 kilovky odskošeno svařuje lepe než einhel btgw 150blue.
Keby som ja mal v dnešnej dobe kupovať CO-čko ,asi by som už do odbočky nešiel .
Radšej by som zobral invertor.
Najmä z dôvodu menšej hmotnosti ,lepšieho zaťažovateľa a možnosti zvárať obalenou elektródou napríklad niekde vonku.
Editoval m.evil (02-12-2016 20:10:11)
Rozhodne kombinaciu elektroda a co cka. Taketo invertori, kombinovane su dostupne.
Berlan noooo pokial som nedal samostatne trafo na pohon drotu tak to bola nocna mora.
Dneska, jak klesají ceny invertorů, bych odbočku už taky nekupoval, je to podle mně krok zpět. A i když si uděláte perfektní tuning, pořád zůstane mizerný zatěžovatel.
Editoval Zdenek11 (03-12-2016 12:03:12)
Hoši já nevím co tady řešíte, já mám odbočku migatronic 250KDX.Mám ji dvacet let a mám ji tak dlouho proto ,že s ničím lepším jsem zatím nesvařoval a že mi prošlo rukama mašin. Ted je to v práci samý Alfín. tak to je tedy zážitek. Hučí to jako elektrárna a nějak divně prská. Jedině co trochu slušně vaří je Fronius TransPuls Synergic 2700 tak to je velice slušná mašinka. Cenově trochu jinde. Tak já tvrdím ( stará dobrá odbočka). A s peckou z Třebíče se snad ani vařit nedá. Já kdy bych kupoval C O čko tak Fronika nebo Migatronic a jestli nebudeš někde jezdit tak uplně klidně odbočku.
Stránky: 1 2