SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj ako sa nakupuje z ukrajiny ? ziadne problemy - jasom volakedy chcel nieco ako rotavator (sorry off-topic)
a nejake veci do domu ktore unas stoja asi 200x viac (konkretne rezac na repu s motorom) ale
prave kvoli CLU a nedovere a miernej jazykovej bariere som to vzdal. Ty ako skocis osobne ?
Moji priatelia z východného bloku zvyknú chváliť aj MMAčka značky tesla weld. Rozprávali, ako ich dedo s takým jedným mini strojčekom (v cene asi 70 Eur) na opasok pozváral celý veľkoplošný skleník (600m2)..
Editoval jarinox (15-11-2016 12:25:06)
Ja som nechcel cakat v ubli alebo vysnon nemeckom tak raz za cas idem do vysnych alebo nepamatam niznych Slameniec-tam je prechod len pre pesich a cakacia doba -peso max 5minut a neake veci si kupim hned za hranicou v tych obchodikoch a ked mam cas a chce sa mi tak za 5 az 8eur si zoberiem na ukrajinskej strane taxik a necham sa odviezt na trh ku mukacevu ked pamatam a tam je uz velky vyber a potom naspat taxikom ku slamencom a zase pesi cez hranicu-cakacia doba zase len 5minut a hned parkovisko a sup domov. Ked som isiel par krat autom tak na hranici z ukrajinou na slovensko som cakal v aute aj 3 az 4hodiny a to ma nebavilo ani nebavi . A veci sa tam daju fakt kupit za ovela lacnejsie ci naradie alebo suciastky alebo kvalitnejsie fejkove oblecenie-vyber bol a myslim,ze aj je velky . A v poslednom case su lacnejsie veci aj v madarsku -naposledy vymena oleja v automatickej prevodovke v mercedese v adarsku 250 v original mercedese a na slovensku 400eur v mercedese a take rozdiely su aj v potravinach a znackovom obleceni v madarsku ,ze tam velmi rad chodim na nakupi Ako to ti madari robia?
Hm, mimo tému musím súhlasiť, že nie len v PL, ale aj v HU vychádzajú niektoré produkty výrazne lacnejšie. Napríklad pred rokom sme dokupovali gumy Goodrich Mud Terrain a v Maďarsku boli o 20 Eur/kus lacnejšie bez dane. Ako to robia, veru netuším, bo to nemôže byť iba kurzom :-)
Jarinox -mas neakeho offroada ? Si potom moja krvna skupina. Inak tiez ked kupujem gumy tak v polsku-hoci tam uz ceny pomaly zacinaju viac stupat a v madarsku lacnejsie naposledy sylverstone AT a BF goodrech AT a tiez vysli o 100 4 gumy lacnejsie
Išli už z cenou dolu,chlapík z Prešova na bazoši ju ponúka už po 105 eur.A v cene je aj kufor.
https://dom.bazos.sk/inzerat/67468316/Zvaracka.php
Editoval RRR1970 (23-11-2016 15:59:31)
Svářečka Filex utáhne trvale elekrodu 3,2mm. Zatěžovatel na 100.procent je 124 amper. Svařuje pěkně, kritické jsou svařovací kabely. Po jejich výměně, zejména zem. svěrky jede jako čert.
Tak to poprosim foto z vnutra. Fotka trafa a polovodicov a chladiča. Ja ocakavam "200A" invertor china ktory vyrabaju par rokov. Ten zatazovat3l je nejaky podozrivý.
No já jen koukám, pánové z Fronia machrují že dají z 220votu 220ampéru a na MMA jen 180 ampéru. (magic wave 220) a tady je přitom takový zázrak .Dá 250 ampér a to z 220 voltové zásuvky. No to klobouk dolu, asi máme stále co učit.
Takové mašiny se ale už nezapojují na klasické zásuvky 230V 16A, ale používají se velké průmyslové, které myslím snesou až 25A. Jsou modré a vypadají jako zásuvky na 3x400V, ale mají jen 3 kolíky.
varok napsal(a):
Takové mašiny se ale už nezapojují na klasické zásuvky 230V 16A, ale používají se velké průmyslové, které myslím snesou až 25A. Jsou modré a vypadají jako zásuvky na 3x400V, ale mají jen 3 kolíky.
ale to uz straca tych 220 voltov vyznam - na taky napajaci prud uz musis mat predlzovak "ako palec", to uz rovno mozem tahat 400V
od malej zvaracky ocakavam mobilitu, moznost zapnut ju kdekolvek a nie, ze mi v kazdom druhom baraku vyrazi istic alebo rovno poistky na stlpe
Editoval rcp (23-11-2016 22:36:43)
No jde vidět, že je to našlapaná průmyslová mašina. Já mám jen toho hobíka Fronika. To víš, já to neznám. Jen je mi líto .že jsou lidé pořád tak hloupí jako já a kupují mašiny kolem sta tisíc. Přitom je tady stroj určený do průmyslu za takové krásné penízky a má neuvěřitelné vlastnosti.
Jhanco .....víš proč si na Transpoketa nikdo nestěžuje ? Svařuje nádherně a to je důležité. Když koupíš stroj i na 1000amper a svou konstrukcí a charakteristikou proudu není tak dokonaléj, tak se budeš trápit a nakones se přestaneš i snažit něco kutit. Já poznal vcelku hodně mašinek ale Fronik jasná jednička
rcp napsal(a):
varok napsal(a):
ale to uz straca tych 220 voltov vyznam - na taky napajaci prud uz musis mat predlzovak "ako palec", to uz rovno mozem tahat 400V
od malej zvaracky ocakavam mobilitu, moznost zapnut ju kdekolvek a nie, ze mi v kazdom druhom baraku vyrazi istic alebo rovno poistky na stlpe
Však já ty svářečky nevyrábím. Kdysy jsem se díval na pár hodně malinkých mašinek, taky někde v inzerci. Max. sv. Proud až 250A, podobně jako tady. Ale když jsem rozkliknul, bylo vše jasné, jištění 20 A.
tak si ten zázrak už někdo kupte
Ten kdo si to koupí bude štastný člověk Já bych to tedy nechtěl . A ten kdo to vyrábí bude asi šprýmař. Proboha lidé mějte trochu soudnosti. Škodovky měly na tachometru také 180 km v hodině a asi by to nešlo ani ze skály.
pat napsal(a):
Škodovky měly na tachometru také 180 km v hodině a asi by to nešlo ani ze skály.
Ale šlo... http://rellik.rajce.idnes.cz/Skoda_120/#Speed120.jpg Sice ne u té Š120, ale měl jsem i Š110 a s tou jsem dal i těch 180km/h... (Jiný motor i převodovka)... To jen tak trochu na odlehčení...
Rellik napsal(a):
pat napsal(a):
Škodovky měly na tachometru také 180 km v hodině a asi by to nešlo ani ze skály.
Ale šlo... http://rellik.rajce.idnes.cz/Skoda_120/#Speed120.jpg Sice ne u té Š120, ale měl jsem i Š110 a s tou jsem dal i těch 180km/h... (Jiný motor i převodovka)... To jen tak trochu na odlehčení...
Jedině pořádně vytuněná, potom narvaná po okraj třeba pytli s pískem a puštěná z kopce. A ještě cihlu na plyn.
Taky jsem jezdil ve škodovce 110. Ta kára není vůbec aerodynamická a už při stovce rychlosti má vysoký odpor vzduchu.
To ale dneska není zas až tak neobvyklý - u některých startovacích kabelů je údaj 200A a v tlustým plastu se bojí pár smotaných drátků, u bedniček k PC bývá někdy hrdý nápis 2x120W, přitom použitý IO mají podle katalogu max 8W, atd., ono toho je víc. Většinou to bývá tak, že čím horší krám, tím honosnější jsou udávaný parametry.
Invertorová svářečka, invertor 20-250A RIPPER (IGBT-250N)
Lehká a pohodlná 200A invertorová svářečka, zvláště užitečná pro svářečské práce vyžadující častý pohyb nebo práce ve výškách. Doporučený typ elektrody: E6013
tak jak to je 200 či 250 amper a nebo si tam každý píše co se mu hodí více? Trochu se proberte je to sranda za 3 tisíce korun.
Na fotce to vidět není, ale zajímalo by mě, když má udaný maximální vstupní proud 41A, jestli má vidlici přívodu aspoň na 32A, tu průmyslovou. Aspoň.
jen pořádne kabely jsou za 1500 kč
pat napsal(a):
Lehká a pohodlná 200A invertorová svářečka, zvláště užitečná pro svářečské práce vyžadující častý pohyb
Nebudem rypat do RIPPERa ale 7kg je skutocne "lahka" Dnipro 3kg rada GAMA 5.5kg ehm a kable min 2kg naviac