SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
chcel by som Vás poprosiť o pomoc,lebo som už v koncoch.Doniesli mi v názve uvedenú zváračku na opravu,s chybou,že nezvára.Neviem o tomto type absolútne nič nájsť a ani neviem,čo mám ešte skontrolovať.Chyba je taká,že keď chcem zvárať cez drôt a oprem hadicu o zváraný materiál,tak to len tak slabo prskne,ako keby tam tiekol prúd cca 20A.Vyskúšal som priložiť mínus kliešte priamo na podávač drôtu,kde je pripojený plus a poriadne to prsklo,čiže tam tečie riadny prúd ako má.Odmeral som napätie na drôte,ktorý trčí z hadice oproti mínusu a bolo tam 27V,po priložení na mínus kliešte napätie spadlo na nulu,čo chápem.Ale zároveň som meral napätie na podávači a tam bolo 27V,čomu nerozumiem,ako keby ten drôt mal nejaký vysoký odpor,samozrejme som skúšal aj iný drôt aj keď som vedel,že je to hlúposť.Na štítku zváračky je napísané výstupné napätie 20-35V,ktoré tam je aj reálne.Dotiahol som všetky spoje,skontroloval som kontakty,viac neviem,čo mám ešte pozrieť a čo vlastne spôsobuje túto záhadu.Trafo má reguláciu prepínaním odbočiek primáru trafa a robí to na všetkých rozsahoch.Nakoniec som spravil posledný zúfalý pokus,zobral som vodič o priereze 6mm o dĺžke cca 2,5m a jeden koniec som pripojil na kliešte a druhým koncom som škrtol o plus na podávači a nastal veľký oblúk,čiže prúd bol dostatočný.Potom som ešte prepojil plus na podávači s drôtom v hadici a skúsil som zvárať,samozrejme to len jemne prsklo,nie tak,ako by to malo.Toto je vlastne problém,ktorý ma zlomil a preto Vás machrov prosím o radu.
Vopred moc ďakujem za prípadné postrehy.
vadný kabel v hořáku .
Všechen proud neteče skrz drat 0,8 nebo 1mm ale většina po vodiči extra který je v hořáku a někdy taky někde upadne.
Pokud má svářečka eurokonektor muže přechod vzniknout i tam .
Do mrtva vyšoupaný průvlak.
atd..
To ma vôbec nenapadlo,väčšinou robím elektroniku,takýto prípad som nikdy nemal.Zajtra to skontrolujem a moc ďakujem za radu.
Tak je to tak,ako si písal.Problém bol v hadici,hneď na začiatku,ako vychádza zo zváračky.Bol tam zlomený závit a majiteľ sa nakoniec priznal,že zváračka spadla z prívesného vozíka.Moc ti ďakujem za pomoc a nech sa vám darí.Som moc rád,že som tu našiel pomoc.
Pokud by vás to zajímalo, tak celý příběh je i s fotkama zde: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na … mp;t=77922
pokud jsi prodloužil závit, bude už krátký bowden, může to zhoršit zapalování oblouku
Závit som nepredĺžil,iba som to zospojkoval.Čiže dĺžka ostala nezmenená.Chcel som sem dať fotky môjho "veľdiela",ale neviem ako..Ešte raz vám moc ďakujem.
Editoval mirosne (29-11-2016 18:54:02)