SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer, nemá prosím někdo tig hořák značky TBi SR? Uvažuji o takovém k moji nové mašince, jen nevím jak je velký. Všude doporučují velikost 26, ale tady psalo pár lidí i v práci mi říkali svářeči že na domácí drobotiny mi bude stačit i 17. Díval jsem se na stránky asi fy TBi a mají 9 i 17. V obchodě kde jsem kupoval mašinu má jen tu 26ku, ale 17 prý má rukojeť stejně velkou, jen ten krček a pouzdro kleštiny(nevím jak se to odborně nazývá), je prý trošku menší u té 17ky. Mám menší ruce, tak sháním hořák s co nejmenší rukojetí. Docela pěkné hořáky má i Telwin, ale ty pálky.
Aha, to jsem nenašel. Máte ještě ten hořák, Zatím děkuji
ano mam ten horak, a teraz ked som sa tak zamyslel, tak ten krcok je fakt trosku vacsi, ja som si uz nato sice zvykol, ale mensi by bola urc. spratnejsi, lepsie by to sadlo do ruky, aspon mne
Editoval jafi (17-11-2016 17:41:53)
No já mám menší ruce, tak hledám co nejmenší hořák. Mohl bych vás poprosit, jestli by jste tady dal obrázek, buď jak máte hořák v ruce, nebo alespoň u nějakého předmětu, ať mám podle čeho porovnat? Děkuji
Ještě jsem koukal na zelený hořák od trafimetu, ale tady jsem na něj nečetl moc chvály.
No víš, když už jsme tě ukecali na HF, jak říká tuším ihlan, tak bych ti doporučil tohle:
kup si Abitig sedmnáctku , ale s ručním ventilkem. Má malej průměr držadla a pravděpodobně ti bude vyhovovat. Ten ventilek vyšroubuješ, kuličku vylomíš a ventilek napevno zašroubuješ. Už s ním nic dělat nebudeš. Tvoje mašinka má možnost dálkového ovládání. Nevím,jestli i regulaci proudu, ale určitě start-stop. Takže si sežen nějakej pedál (já jsem měl nejdřív chvíli normální tlačítko, co se spínaj světla na chodbách panelákú), a časem jsem sehnal na Aukru betelnej hliníkovej s mikrosvištěm uvnitř. Koupíš si konektor k tomu DO, připojíš gumovej kabel 2 x 1 mm2 a budeš to spínat nohou. Je to lepší, než furt mačkat ten čudlík na hořáku. Aspoň pro mě.
Ta sedmnáctka ti vystačí na 80% všeho, co budeš dělat, pokud se nechstáš vařit TIGem profily tlustý 8 mm.
Však ten hořák co jsem se ptal se dělá právě i ve velikostech 9 a 17. Tu 17 bych chtěl, ale všude mají jen tu 26. Nebo jsem někde viděl, ale hodně drahý.
To DO nevím, podle mě to ta moje neumožňuje, nebo jen na MMA, protože na konektor jdou jen 2 dráty. A mačkání tlačítka mi nevadí, v práci taky dám 4T a paráda. Pedál jsem viděl kdysy u AlfaIn jako regulaci, né spínání.
https://stroje.bazos.sk/inzerat/66749164/Tig-horak.php
prve dva, cena nie je zla
Editoval rcp (17-11-2016 19:09:20)
Hm, ten modrý nevypadá špatně, ale nevím co je to za typ. A ze slovenska je hodně drahé dopravné.
varok napsal(a):
To DO nevím, podle mě to ta moje neumožňuje, nebo jen na MMA, protože na konektor jdou jen 2 dráty. A mačkání tlačítka mi nevadí, v práci taky dám 4T a paráda. Pedál jsem viděl kdysy u AlfaIn jako regulaci, né spínání.
Umožnuje, má na to konektor a pokud tam vedou dva dráty, tak je to na tlačítko. Zkus si ty dva kontakty zkratovat pinzetou, uvidíš.
Modrý dělá Abicor, ale může to bejt klidně čínskej plagiát.
http://www.svarecky-elektrody.cz/horak- … try/d-741/
Nebo si kup čínskej plagiát za tisícovku.
Líbí se mi ten modrý nahoře. Chlapi v práci mají podobné hořáky jako ten šedý uprostřed. Ten spodní nechci, je s kolečkovým ventilkem a nemá tlačítko na HF zapalování a přes pedál to nechci.
Líbil by se mi ten modrý ale 17 velikost. Na stránkách tbi ho mají, ale všude v obchodech a e-shopech jsem viděl jen 26ku.
Nebo něco podobného tvarem rukojeti. Na aukru mají hovínko a v inzercích v podstatě taky.
Editoval varok (18-11-2016 22:22:06)
varok napsal(a):
No já mám menší ruce, tak hledám co nejmenší hořák..
Ja som tiež vlastníkom menších rúk :-) Mám dva horáky binzel abitig 17 a ergotig 9. Úplne som si navykol na ten binzel, a to až tak, že tú 9 už vôbec nepoužívam. Síce na začiatku sa mi zdal mierne nemotorný, ale je to skutočne len vecou zvyku :-)
Napríklad dnes, keď do rúk zoberiem acetylénový horák, tak sa sám sebe čudujem, ako som s ním mohol niekedyl robiť, pripadá mi strašidelne veľký a nemotorný v porovnaní s TIG horákom :-)
No, my si nechali hořáky zmáknout u Thermacutu, máme zkrácený jak 9, tak 17 plyn, s flexi krkem a paráda, navíc se to nechá krátkodobě přetížit, daj dohromady co si poručíte, jak spínač či houpačku.Nebo Svartechnik v Pardubicích, mohu doporučit, u lehkých přenosných strojků se nám to osvědčilo.Dohodnete se a pošlou Vám to dobírkou...zdravím
Editoval Evita (19-11-2016 08:57:40)
Evita: konečně něco k věci.
Ten thermacut jsou asi nějací z ciziny, že? Hm, anglicky a německy moc neumím, ale ten svartechnik zkusím mrknout. Děkuji
Edit: aha, ten thermacut je taky česká firma, super. Ale na stránkách TIG hořáky vůbec nemají.
Jaké hořáky prosím máte? Šlo by prosím nějaké obrázky, jak to vypadá?
Editoval varok (19-11-2016 10:13:58)
Varoku, podívej se také sem:
http://www.hala-welding.cz/index.php?ni … oid=703131
Famater: Koukal jsem na váš odkaz a ty hořáky se mi nelíbí. Ale děkuji za typ.
Koukám, pán je estét
Dalo by se to tak říct.
Dobrý den, jsem se díval a pochopil jsem to správně? Firma Tbi je česká a má stejného majitele jako Binzel? Tedy je Binzel taky česká firma? Děkuji.
Tak už zjištěno. Napsal jsem jim dotaz a prý se mi v co nejbližší době ozvou. Tak už jen čekám.