SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dnes se mi na volném prostranství svařovalo špatne. Svařoval jsem tenkostěnnou (1,5mm) konstruční ocel. Občas se mi stalo, že místo lázně začalo být nestabilní, lázeň občas poprskla, oblouk měnil barvu a tvořily se káterky. Kolem svaru byl poprašek cihlové barvy.Ocel byla nová zcela čistá a odmaštěná. Přisuzoval jsem to větru a zvýšil průtok plynu z 4l na 7l. Elektrodu jsem víc zasunul. Bylo to lepší ale vítr občas zvýšil intenzitu a zase bylo ouvej. Je to opravdu větrem ajak se bánit? jak vaří profici ve větru. Nebo je to jen rukama?
Editoval prezident (23-06-2009 21:07:22)
Normální průtok plynu by měl být cca 8 l Ar. To ale v průvanu ani ve větru moc nepomůže a svářeči TIG považují průvan a vítr za veliký problém. Bez účinných zástěn se prostě v takových podmínkách svařovat nedá.
jirkati- děkuji za objasnění. Tohle jsem chtěl vědět, řešil jsem jestli nedělám někde chybu, protože jsem myslel, že se venku s tigem běžně vaří.