SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
Vím že je tu o svářečkách hodně napsáno a hodně jsem toho přečetl, chci koupit starší svářečku, jsem zastáncem staré osvědčené klasiky ale uvědomuji si že vývoj jde pořád dopředu, nemohu se rozhodnout mezi osvědčenou klasikou uta200 která bude pořád vařit až většina invertorů bude ve šrotu a invertorem gama 1550, který zvládá metodu tig a dle recenzí by měl být kvalitní. Budu svařovat mma převážně eb 121, práce okolo domu. Díky za vaše reakce.
Aaa to zase bude téma na týden... žluté vs. bílé vs. zelené a jiné krabice
Všechno bude záležet na tom, jestli si ochotný ssebou tahat třistaosumdesátní kabel, k tomu tězkou pikslu.. jestli bude vyhovovat zatěžovatel UTY a tomu za jak dlouho se ti zaplatí při práci.. S UTOU třeba těžko vemeš zakázku, při které by si ji měl mít pověšenou na zádech někde na vysoké konstrukci..
Editoval hrnous (24-10-2016 10:31:36)
Měl jsem 1550A, vařil jsem zrovna těma bazickejma a vařila dobře. Porovnával jsem jí při nákupu na krámě s ekvivalentním Esabem a vybral jsem si tu Gamu. Takže pokud není načatá, ač se to Evitě nebude líbit, jdi do ní.
Editoval pafik1605 (24-10-2016 15:34:14)
Když si na ni dá bílou kastli a nápis "PiCO 1550" s diakritikou, tak mu na ní Evita nic neřekne...
Keby som zváral len v dielni vezmem uta 201 alebo wtu 200.Ak treba sem tam niečo aj vonku tak radšej niečo menšie , trebárs tú gamu alebo kühtreiber.Cenovo to vychádza skoro rovnako.Utou som priváral pancierové elektrikárske rúrky na konštrukciu bežiaceho pásu na betonárke v Bratilslave.Nebolo nič príjemné každý deň trepať mašinu hore potom zas naspäť o 100 metrovej 4x6 mm2 predlžovačke ani nehovoriac.
Já jsem si teď o víkendu koupil taky Gamu, i když trošku dražší a na MMA svařuje nádherně.
my máme Gamastar a taky svařuje MMA dobře. Na svářečky.com UTU mají a asi by tam šel i dodělat softstart
Díky za vaše reakce, trošku jsem z toho vypadl, svářečák jsem dělal ještě v minulém režimu a naposled jsem se tomu věnoval v 96' na temelíně kde se jelo všechno triodinama. Tak jsem zvyklej spíš na ty starý těžký váhy ;-)
Zkusím tu gamu a uvidím jak je to s těma kurví...tkama který se dneska davaj do všeho :-)
Editoval furst.petr (24-10-2016 22:25:22)
huat napsal(a):
Keby som zváral len v dielni vezmem uta 201 alebo wtu 200.Ak treba sem tam niečo aj vonku tak radšej niečo menšie , trebárs tú gamu alebo kühtreiber.Cenovo to vychádza skoro rovnako.Utou som priváral pancierové elektrikárske rúrky na konštrukciu bežiaceho pásu na betonárke v Bratilslave.Nebolo nič príjemné každý deň trepať mašinu hore potom zas naspäť o 100 metrovej 4x6 mm2 predlžovačke ani nehovoriac.
Wtu200 jsem měl a musel jsem tam dělat soft start, 25A jistič s ní měl problém, což u tý uty odpadá, a zbyly mi doma 15m kabely který kolem baráku stačí ;-) takže s váhou taky nemám problém ;-)
Uta 200 má suprové zapalování a to díky pomocnému zdroji, má také spoustu nešvarů. Pokud bude svářečka v dílně a nikam ji nebudete tahat tak bych bral UTU jinak nějaký lepší invertor. Softstart je záležitost jedné hodiny práce.
mám UTA 200, mám ji na čestném místě v dílně. Je to supr stroj. Pravda vařím hodně v terénu tak sebou vláčím invertor.
Též mám doma v dílně uta ale 315.Doterenu fronika.Na uta softstart co my udělal kámoš a zaplá na 20 amper jističi a jen si chroktá i s 5 elektrodou.
Stránky: 1