SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Evita jo a zámek počítadlo to jsou malé věci ,ale proč se dofuk mění sám spolu s proudem mi nejde do hlavy.Jinak s tím zapalováním to byla opravdu ta vrstva na kalotě a byl to slabý prutok plynu.6-7 je na 180amper málo ted mám 12 a je klid jak pojedu 70 ampéru dám třeba 8-10l
Böhler , oerlikon aj esab sú dobré.Kúp si 7018 2 a 2,5 mm stým zvaríš skoro všetko.
Huat ......... máš pravdu deset minut s Alfinem a už byla tykačka,jen ten fronik chce své je jako moje žena trochu složitější ale jednou to příjde
No sorry, psal jste něco o anglině, jsem ráda že se tu najde někdo kdo se urve a sváří profi strojkem, nebudu tu na podnikatele jako pan Joe 66 sama, taky by se mi líbilo to hafo nastavení,no, ale do školy to opravdu není vhodné, i když se zřejmě nechá hlavní panel zamknout. Tam musí stačit intuitivní ovládání jinak to zdržuje. Je to strojek s jinou filosofií obsluhy a pro stálého pracovníka který ty možnosti co to má dokáže využít.My se stím setkáme jen když to někdo přinese aby jsme to naučili svářet, a bez manuálu je to dost nechytačka, neznáme to, jeden stisk a tři funkce.Chytřejší mašinka na trhu není, tak ať se Vám brzy zaplatí, jako nám Picomig,zdravím
Pat- dofuk slouží j dostatačnému ochlazení elektrody a sváru. Množství tepla, které je potřeba dofukem odvést je závislé na svařovacím proudu. Když se nastavuje ručně, tak se nastavuje na každých 5-10A 1sec dofuku. Pokud změníš proud, tak bys mět také změnit dofuk. Tady to za tebe dělá mašinka sama. Měl bych jeětě jednu poznámku. Ty sváříš hliník, že mluvíš o kalotě? Pokud ne, tak se na elektrodě kalota netvoří.
Famater.... ahoj mám kamaráda a ten má sedumdesát kamionu a na nich je něco duralu a hliníku. Jen že se ukázalo že až tak hodně práce na tom nemá třeba sloupek raději koupí novéj něž svařovanéj. pak je to samá slitina hliníku a na tom také moc nenamachruješ. Tak se stalo že jsem šel ted do práce a komplet vybavenou dílnu o dvěstě metrech mám jako zábavu. Tak je mi padesát let a ta naše vláda s těmi duchody zase moc nepřeje. No ted v práci svařiji tou Alfou a doma mám froníka MW2200 comford v práci vrtáme díry pod uhlem do trubek na sloupky ruční vrtačkou a doma mám soustruh s přípravkem do něho upneš sloupek a děláš otvory naprosto přesně. Asi zase neumím prodat to co umím. Kdo ví jak vše dopadne. Ted budu asi nějako dobu zaměstnanec.
Evita......tak že kdy se mi to zaplatí je ve hvězdách ,ale dluhy nemám tak co nějak to dopadne.
Ten dofuk argonu sa dá nastaviť - buď auto (ako máš teraz), alebo manuálne
V menu by mali byť dve položky - dofuk pri min. a dofuk pri
max. prúde - nastav si v oboch napr. 5s a budes mat pevný dofuk 5 sekund.
Ale inak súhlasím s famaterom - to auto dáva logiku, ja to mam tiež na auto - mám síce len job panel, ale funkcie sú rovnaké, len sa inak nastavuju
Sehnat zakázky je problém. Pokud jsi zaměstnaný, tak musíš při tom postupně získávat práci pro sebe. Udělat si inventůru všech známých, kamarádů. Pokud o tobě nikdo nebude vědět, tak tě nikdo nevyhledá. Je to v současné době hodně těžké. Zakázky se kupují, peníze jdou převážně ze státních zdrojů, tam ale okolo krouží hejno supů a ty peníze již skoro rozebrané se dostanou až jako zbytek k nějakému živnostníkovi, který za velmi nevýhodných podmínek pro ně udělá subdodávku. Na peníze potom čeká 2-3 měsíce. Začátek je dnes hodně těžký, ale jde to. Musíš ale brát i zámečničinu pro soukromníky. Fajnové práce bude zezačátku málo. Přeji ti, ať se ti to podaří. To že to nějak dopadne nesmíš ani vyslovit.
Famater ..si nerozumíme já nezačínam ale končím,dělal jsem dvacet let a místo abych se hnul dopředu tak šlapu vodu,dělal jsem posuvné brány a když jdeš na 32000 v zinku zase tolik Ti nezustane,na montáže vrat se tam sejde deset prodejcu a také nic nemáš mám licenci na Kružíky . Ted známy dojel s bránou z Polska za 25000 brána branka s výplní a dvě dvoumetrové pole v ziku a to včetně motoru.To už nemá smysl něco dělat.Tak to ted vidím že budu dělat jako při výdělek brány no a budu chodit do roboty za 23 čistá ruka. Zaplatíš odvody 5 tisíc a duchod dostaneš minimum.Tak vše co vydělám bokem zustane v kešeni a duchod se zvedne. Živnosták nechám jen se stanu neplatce DPH .Kdy by náhodou .Tak to vidím na nějakých 30 měsíčně včetně zimy a to čistá ruka.To po odečtení všeho ted nemám.
RCP ....No konečně někdo kdo něco ví o Froniusu,je to přesně jak píšeš zadal jsem ten automat a když jsem zadal jiné hodnoty jak píšeš na 5 a 5 sekund bylo to tam.ale nechám ten automat asi prospívá hořáku který bude asi dražší než argon navíc. A máš pravdu Job a comfort je to jen o panelech. Comfot ti napíše co tam máš a job se ukáže symbol a ten si musíš najít a doložit.Právě jsem si říkal že mi to pomuže se stím seznámit. Jen ted na domáci vaření je to trochu moc comfort
Kľudne sa pýtaj ďalej, froniusky pouzivam už dlhšie, mám niekoľko modelov, ak viem - pomôžem.
pat napsal(a):
Lades ...tož ted jsi mě dostal ,co už by jsi chtěl svařovat když takovou hloupost jako je rudl by jsi kupoval.Dvě kola z Kastoramy a trocha trubek.Jinak já nemám chladíci modul hořáku .Na nerez a ty proudy ho nepotřebuji a hliník se dá také vařit, jen si dáš občas pauzu.Co se týka manuálu ten samo mám ale čím více v něm listuji ,tím více si připadám jako postižený.Když jsem fronika kupoval tak jsem si posteskl že nemají nic na you tube Alfin tam něco má a je to dobrý.Jak rád bych si v klidu sedl a koukal na někoho jak mi o tom povída co tam je, je v angličtině. Tak že já mám smulu. Mám pocit že v ramci prodeje je to škoda.Jak ho trochu pochopíš,je větší šance, že ho koupíš.
No myslel jsem,že ten orginál rudl je nedořešenej a předraženej.Vozík se 4 kolečky je podle mně lepší řešení.
No právě proto jsem se ptal.Mám migatronika KDX250 a také kola v háji je to to jediné co mi na ni za dvacet let odešlo.tak jsem udělal podstavec na pořádných kolech a je to také lepší.Asi hodně jezdím mám bovden tři metry a to není žádná výhra.Možná i proto na froniku mám 8metru. Ale ten migatronik je dvojkladka a tak by delší možná neutlačil. Už jsem si kolikrát říkal že by možná novéj podávač s bovdenem? Ale už jsem psal jak to ted mám , tak se uvidí časem.
to Pat: když je to v anglině, pusť si titule..občas to přeloží divoce ale dá se to
No, a dejte sem taky foto, ať se pokocháme mercedesem a podnikatelé s Rilonama a zázrakama viděj co existuje, a když se to dá za plentu atd., to zas budou výmluvy....zdravím
Evita ..ted opravdu nevím co bych fotil?Jak to vypadá snad každý ví a na mně už k vidění nic není tím tuplem. Jsem jenom prskal
No "žlutýho zázraka" jsem přechválil.Potřeboval jsem si u tchána něco přismrknout 2mm přechodovou elektrodou,zapnu,přepnu na MMA,do kleští chytím eldu,pak nastalo usilovné škrkání a ťukání no a prd.Mezi elektrodou a svařencem jemně sršelo,ale nic víc.Nasadil jsem hořák,připojil argon,přepnul na tig,ale zas nic HF jiskřilo,ale oblouk nenaskočil.Rozhodil bych ho a mrknul jestli to není jen prkotina,ale je v záruce tak ať se stará prodejce.Jak jsem z něj byl původně "nadšenej" tak rychle o bonusové body přišel.
Hmm, že by došlo na mé pocity že ty zázraky jsou nespolehlivý, určo jste nezajistil povolené napětí, takže záruka padá,hi...jinak to sváří, někdy....pan Pat, třeba foto čelního panelu, teď je to samej barevnej LCD displej, tak co novýho je u Froníka, zdravím
Editoval Evita (30-10-2016 07:12:40)
Nevím co se tam mohlo posrat,možná prkotina,možná odešla nějaká výkonová součástka.Překvapilo mně to protože oproti mým Fronikům a konec konců i Kitinovi je tato hýčkaná-jako v bavlnce.Stát se mi to na fušce u někoho asi bych byl dost nasranej.
Tak já uvidím. Zatím nebyl čas to více testovat, pořád v práci. Ale snad je to jen náhoda.
No a jak by jste se smál na nového makače kdyby mu to takhle umřelo pod rukama, proto si myslím že pro tvrdší nasazení by podnikatelé neměli koukat především na cenu a medy z prospektů ale spolehlivost. Navíc se mi přebarvené Třebíčské zázraky z Číny proti obdobným strojkům zdají předražené, asi ta reklama je drahá.Přeji brzké vyřízení reklamace a ať to sváří.....
Děkuji,nicméně strojek si koupil tchán(i přes mou lehkou skepsi) na domácí nikoliv výdělečné používání(TT1750 který jsem mu doporučoval a měl možnost koupit za slušný peníz už se mu zdál na doma moc drahý).Z mé strany počáteční nadšení(nejspíš způsobené tím že jsem měl na 1,5mm plech ne eldu 2,4mm jako u transtiga,ale jen 1,6mm) vystřídaly pochybnosti o kvalitě "našich "svářeček.Určitě ale nechci nikomu kazit radost nebo brát iluze.
Nevím proč, ale myslím Zdenál nebo někdo jiný tady nedávno psal, že byl ve firmě Omicron a prý mají svůj vývoj a výrobu. Takže čína píšete? Ale i kdyby to byla čína, tak pořád si myslím, že výroba přímo pro tyhle fy, takže nějaký řád tam je.
OMICRON vyrábí gamy sám. Vliv tlaku na cenu se může negativně projevit na kvalitě. Může za to čínský dovoz.
Hmm, dobrý, za tu cenu a kvalitu může Čína, až to sousedům přijde z reklamace, nebo ještě lepší, když by pan Varok byl tak hodný , odkrytoval to a nafotil ty desky, určo tam bude logo omikronu, když se to zde "vyrábí" že?Kua za ty love by to mohlo být spolehliuvější ne?Varnou konvici neměním taky co půl roku.......i když co jste si zaplatili, to máte.Jsme kvůli těm barevnejm krabičkám jak půjčovna, jinak by mě to netankovalo.