SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
No, FroníK je dobrá a profi značka, sváří to bezva ale pro mě je to dost složitý na obsluhu, pro mě ne intuitivní ovládání, vlastní zkratky takže jsem se bez manuálu nechytala.Chce si to s tím delší dobu hrát, má to jinou filozofii obsluhy.jo, chtěla jsem se zeptat, maj ty poslední typy PFC nebo resonanci na centrálu a prodlužky?
Famater Byli jsme u toho čtyři já vařil s froniusem a kluci s Alfou.Svařují s ní asi třetím rokem.Při nadstavení jsem byl hned hotov a na Alfe tam pořád něco lovili na hliníku oblouk kmital a dělal si co chce něco jako fronik na 50hercích jak jsem šel do 120hz oblouk je krásně stabilní u Alfy to nešlo.Na nerezu také klidnější oblouk a také funkce stehováni.Zapálíš spoj se krásně sleje a potom už jen protaviš. U Alfinu to nejde.Nutnost přidavného materiálu.Nevím jak to přesně popsat ale byl tam velký rozdíl.
Evito víš nějak jsem nepochopil na co se mě ptáš ,ale to bude závada někde u mně. Koukal jsem do manuálu a opravdu nevím. ale řešil jsem dneska problém že mi nešlo HF zapalováni jednou jsem zapálil škrábnutím a pak to celý den šlo. Mašina je v záruce tak zítra volám do Ovy do Froniusu co je to za překvapení.Možná tam mám nějakou botu v nadstavení.ale nezdá se mi to.Přitom kontrolka HF svítila.
No, koukám že jste zkoušeli nastavení pulsu, tam jsme taky narazili, nemá to standart vypínač, vypíná se to nastavením doby pulsu a přestávky na nulu jinak to dělá problém a nepomůže ani reset, nebude to tím? V manuálu o tom není ani zmínka, zdravím
pat:oxidy na eldě?Občas se mi to stane když má krátký dofuk nebo hodně vyloženou eletrodu.Po škrknutí případně úpravě parametrů už to jede normál.Nevím hádám na základě mých zkušeností.
Abych řekl pravdu tak to nechápu,ale vzhledem k tomu že jsou v Ově opravdu na urovni tak tam zavolám. Je pravdou že jsme dávali pulz pak zase bez pulzu asi jsem tam něco nadstavil co se nějak navzájem nemá rádo.Jen mě zaráží že kontrolka svítila a nešlo to VF .Kdy by se něco nadstavilo a kontrolka VF zhasla tak je to jasný. Ale jinak se pořád učím.Už mám s tím Fronikem navařená čtyři hodiny
Ládes ......tak pokud je to v nadstavení je to v pořádku ale to víš je to v záruce a tak mě zajíma či tam není nějaká bota.U starší mašiny a nebo kdy bych ji neplatil tak bych to neřešil. A jen mimochodem, spadl mi hořák na zem tak že by ,ale to by mě zaskočilo uplně nejvíc.To tím asi nebude
Evita napsal(a):
No právě, to je ta přidaná hodnota bedýnek o kterých je tu řeč, i když je to o hafo dražší tak to neva protože milenec má žlutou kabelenku a kecky a tchýně kabátek a šálku......no takhle se to má vybírat.......rešit nějaký blbý HF a reklamace.....hi
To ano, ale když vidím ten váš bílý ohozík na avataru tak už vím proč jedině EWM.
Jinak ale nic proti kolegovi, když člověk peníze dlouho vydělává, pochopitelně pak dlouho trvá než je s těžkým srdcem vydá
No, pane Jees, asi to bude chtít druhý oči, v avataru mám černobílou mikinu a Triton je starší s původním červeným, jak říká šéf, s bolševickým kabátkem, takže z toho můžete jen vyvodit že preferujeme opravdu jen to sváření a spolehlivost, ale barvičky a dizajn aby mi to šlo k montérkám by bylo taky prima, no mám smolíka......zdravím
Evita: tak s těma očima bezezbytku souhlasím, občas už mžourám na monitor a zkoumám jaké to tam je písmeno nebo číslo a šupleru už jsem pořídil jednu digitální a jednu s budíkem. Jinak jsem myslel tu bílou barvu a k ní se hodící bílý EWM jako kombinaci k vámi udané žluté kabelce s Omicronem. Ale samozřejmě kombinace bílé s červenou je jasně šik
tak je to zvláštni ale kolem kaloty se vytvoří nějaký povrch a jak laboruji s mašinou tak nějak vytvrdne a pak se někdy stane že VF zápal nejde stačí opravdu jen bokem někde škrábnout a už to jede To mě tedy nenapadlo .Když se pozorně zadívám na oblouk také není dokonale symetrický stačí přebrousit volfram a je to OK. Nenapadlo mě, že VF zápal tuto vrstvu neprorazí. Přitom po přebroušení chytá oblouk ze dvou centáku.
Zaoxidovaná elda VF nepustí,kor třeba když se na ni při moc těsném-"přepečlivě krytém" vedení uchytí oxidy hliníku(docvaklo mi že máte MW).Jak silnou máte eldu jaký máte nastavený průtok,kolik předfuk a dofuk..jakými proudy vaříte(můžete být za proudovou zatížitelností elektrody kor v AC) k tomu se dostaneme.
Editoval Ládes (20-10-2016 16:56:53)
Tak je pravdou že se tím začínám bavit ,nikdy jsem nesvařoval TIGem a pro to že mi zustaly nějaké penízky tak jsem si koupil MW2200 foukám asi 8dílku argonu předfuk asi 0,5 a dofuk 2,5s ale ono to stejně fouká déle když vařím kolem 170amp prý tam je nějaký automat na ochlazení hořáku ,ale dělalo to i když jsem vařil kolem 70 amp. Jsem rád ,že to není mašinkou.Opravdu stačí někde bokem trochu škrábnout a je klid
a volfram mám 2,4 mm mám ještě 3,2 ale ten jsem ještě nepoužil.Nebyl by lepší než ten 2,4 ?Na forech každý vaří tím 2,4
Mrkněte: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006111201
ta 2,4 je v pohodě,dofuk bych klidně prodloužil,zkusil bych to zvedat po 0,5s do asi 5s,pokud to bude dělat dál chyba je jinde(moc vysunutá eld?)případně nevhodně zvolená velikost hubice.Automat k ochlazování hořáku?Kapalinový chladící modul hořáku?
Já jsem kapalinu nechtěl ,převážím to a zase nijaké velké nasazení neplánuji. Je to tak do garáže. Chtěl jsem dělat nerez zábradlí a tak podobně proto mám 8metru hořák TTW2600 je to nejsilnější hořák u Froniusu chlazený plynem.To abych netahal mašinu s flaškou po schodech. Jen jsem si dříve toho nevšiml.Ten automatický dofuk je tam napsáno.... dofuk v litrech min ( dá se tam nadstavit hodnota) a dofuk v litrech max a tam je psáno ( AUT) Všiml jsem si že když přidám ampery fouká to déle a nic nepředělávám to fouká nějak samo
Ted tady čtu a omlouvám se TTG 2600 je ten hořák GAS
Máš recht-mám TT3000 s modulem a "rudlvozíkem",ale někam to smékat dej pokoj....
Tak je pravdou že MagicWave 3000 byla moje druhá volba ,ale asi bych ji nevyužil a hlavně jsem chtěl svářečku na 230voltu. Jak píši chtěl jsem vařit zábradlí. Tak že MagicWave 2200 výkonově naprosto dostačujíci a jede i na prodlužkách. Jen u hliníku déle nahřívám ,ale i tak mám pocit že 170amper stačí.
a líbí se mi jak se rozmáhají comfort panely,já jsem si ještě musel počkat než mi ho dovezou z Froniusu a ted je to řekl bych standart.A co říkáš na tu rudlu je to k něčemu?uvažuji že si ji sprsknu ale nevyvrátí se to mám 50l flašky
Taky tam mám 50 litrovou "bestii",malou 8 mám v záloze a zatím se to nevyvrátilo(mašina je tam fixovaná,flaška chycená řetízky nebo popruhy na 2 místech.Ovšem manipulace s kompletem o cca 130kilech nic moc-zlatej vozík.Ten rudl je taky celkem darda.....
Darda ???? jako že je rudl těžkéj?
pat napsal(a):
Darda ???? jako že je rudl těžkéj?
ee-drahej To aut chlazení-není tam pouze pro případ rozšíření výbavy o chladící modul a kapalinou chlazený hořák(v menu programové úrovně zkratka C-C)?-Manuál k 2200 nemám ale nepředpokládám že by se markantně lišila od 2600 nebo 3000. V případě nastavení na Aut jede ještě 2 minuty po ukončení svářecí operace.Třeba když mám přepnuto na MMA(obalovanou),C-C na Off,tak mi stejně po zapnutí spustí chlazení okruhu TIG hořáku.Jo a těžký je to taky-nezapomeň že je tam mašina bokem těsně za koly a na "podestě máš cca metrák vážící vysokou lahev na velice krátké páce....
Editoval Ládes (21-10-2016 17:34:31)
No, tak jsem sem nakoukla,to se pan Varok utrh a konečně si koupil profi mašinku, nebo ho jenom hecujete?Tak na Froníka bych ho tipla jen podle hafa příspěvků jako profíka, mě se hned zdálo že si z nás dělá kozy,že zázrak je pod jeho úroveň......zdravím
Evita: Já jsem profík možná jen teoretik. V praxi jen na COčko. U elektrody a TIG jsem v podstatě začátečník.
Zítra si jedu pro mašinku, ale opravdu tu Gamu jak jsem psal. Tak uvidím, snad mě nezklame.