SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Já se přikláním k dělení 6/4 až 7/3 .
Na zemnící určitě 25mm, ten jen leží. Aspoň polovinu proudového okruhu budeš mít tlustou. S elektrodou je to horší, tu držíš v ruce a když se ti rozhoupe dlouhej kabel, když neleží na zemi a máš ho prověšenej, tak ti hezky hejbá s rukou. Ale jestli máš svaly jako švarcenégr, tak kup i k držáku elektrody 25ku.
ihlan napsal(a):
Na klasickom PC sa zvycajne pouziva ina notacia. Skus na google toto 10^2
cize a^2 alebo 10^4 alebo mm^3 pripadne mm3 a niektore fora maju tlacitka na tagy
(Zial tu chybaju aj tie zakladne color, bold a url)
Na PC to jde přes Mapu znaků, kterou na Windows 7 najdete v menu Start - Všechny programy - Příslušenství - Systémové nástroje. V Mapě znaků vyberte písmo Consolas, klikněte na znak, který vás zajímá (jako by se zvětší) a potom ho jednoduše přetáhněte z Mapy znaků do editačního okna zprávy. V případě, že by drag & drop z nějakého důvodu nefungovalo, tak alternativní postup je, že zase kliknete v Mapě znaků na ten znak, aby se zvětšil, potom kliknete na tlačítko Vybrat a znak by se měl objevit v textovém políčku Znaky ke kopírování. Nakonec kliknout na tlačítko Zkopírovat a obsah toho políčka se zkopíruje do schránky. Pak stačí jít zpět do editace zprávy tady na fóru a stisknout ctrl + v.
§ © µ ± ² ³ ° ½ ¼ ¾
A když už se tu řešej věci od windowsů, jak se sem dá vložit obrázek? Nic jsem nenašel, tlačítko, ani návod.
Editoval pafik1605 (17-10-2016 11:15:51)
Já osobně mám na zemnicí svorku 4m/25mm2 a k držáku 6m/16mm2, ta 25 je už opravdu těžší a na ty běžné domácí práce prakticky zbytečná.
pafik1605 napsal(a):
A když už se tu řešej věci od windowsů, jak se sem dá vložit obrázek? Nic jsem nenašel, tlačítko, ani návod.
Po přihlášení se nahoře objeví nabídka "Moje obrázky" i s návodem na vložení.
Aha, takže se nevkládaj přímo do textu, ale do galerie a otamtud do textu. Díky , nevšimnul jsem si.
Pafik1605: Když máte svoje obrázky uložené někde v PC, ta postup jak byl popsán přes Moje obrázky tady na foru. Nebo můžete vložit obrázky na nějaký server, třeba rajče.net apod. a sem dát do textu jen odkaz.
K těm kabelům. Co jsem v práci svařoval, tak pro elektrody 2,5mm jsem měl proud asi 85A. Pro elektrody 3,2mm něco kolem 115-120A.
V práci máme na mašinách kabely kolem 5m a průřez 25mm². To ale chlapi svařují delší dobu. V garáži budu svařovat alespoň ze začátku elektrodami 2 a 2,5mm menší věci. Vyzkouším i 3,2mm elektrody jak to s nimy svařuje, ale používat je nebudu.
Takž s délkou asi 4-5m mi bude stačit tedy 16mm² ?
Ve Svarinfu k tomu byl, myslím, článek
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006082402
Editoval jees (17-10-2016 20:31:09)
Vláken o kabelech je tady několik, stačí chvilku hledat.
Varok tvoří minimálně 10ti listová , tedy 10 stránek bez významu ...
Varok :Pre tvoje potreby bude 16 mm stačiť.Hlavne aby boli káblové oká riadne nalisované
varok: kedy to donesies domov ? - netrpezlivo cakame ze nam tu novinku zrecenzujes.
4m/16mm2 aj tak zistis ze na plnu zataz 25mm2 v garazi nebudes mat istic ![]()
Editoval ihlan (18-10-2016 15:48:46)
narazil jsem tady na nějaký set, kdyby třeba sponzor nebo krásná-mladá-bohatá milenka ještě přitlačili
http://www.profisvarecky.cz/cz/e-shop/1 … entil.html
http://www.profisvarecky.cz/cz/e-shop/1 … entil.html
To není o sponzorovi, to všechno stejně bude muset koupit, když chce rozumně svařovat TIGem. Jde jen o to, jestli najednou za osmnáct nebo po částech za 24. ![]()
Ta milenka by musela být stará bohatá, mladou by si musel sponzorovat on, ne naopak ![]()
Editoval pafik1605 (19-10-2016 13:13:54)
tak nahoře trochu tajemně psal, že přišel k penězům, tak to je buď sponzor nebo milenka nebo vlaková loupež. A ohledně milenky, to je právě to životní umění najít krásnou, bohatou, chytrou, milující a šikovnou ženu, ta zakoupí výbavu a když mu to nepůjde, sama to i zavaří
to bylo spíš jen pro info kdyby chtěl trénovat obě metody najednou a měl volné ještě nějaké peníze, je tam jedna ta Gama a jeden Jasic
No, přebytečný prachy zřejmě má , když platí za logo Třebíčského zázraku, taky bych sázela na tu milenku, zřejmě jí to ladí s kabelenkou, hi.....
Keby mal prachy tak tu nebude vypisovat somariny ale precitana xy stranok recenzii a potom pojde do kramu s neakym kamaratom co ma prax a vyskusaju par masin + neaku kupia a fertig ![]()
jees napsal(a):
..... A ohledně milenky, to je právě to životní umění najít krásnou, bohatou, chytrou, milující a šikovnou ženu, ta zakoupí výbavu a když mu to nepůjde, sama to i zavaří
Větší pravděpodobnost je, že za ním přijdde zástupce Froniusu s tím, že vyhrál zájezd kolem světa a k tomu jeden MagicWave 3000 ![]()
Ale no tak neblázněte.O čem bychom tady potom po večerech "točili"?Nad čím se pousmáli,zasmáli nebo se řezali až se za břicho popadali(každému dle jeho gusta).
Tchán tu "19HF" má a není úplně marná za ty kačky.
No právě, to je ta přidaná hodnota bedýnek o kterých je tu řeč, i když je to o hafo dražší tak to neva protože milenec má žlutou kabelenku a kecky a tchýně kabátek a šálku......no takhle se to má vybírat.......rešit nějaký blbý HF a reklamace.....hi
pafik1605 ale to by měl hodně štěstí ,reálnější je Fronius MagicWave 2200. Hold nesmí být náročnéj.
Evito dneska jsem dělal s alfinem a to byl opravdu pruser. Hliník vubec a nerez nic moc. Pak jsem vytáhl svojeho Fronika a Alfin asi bude na prodej.Je mi tak líto kluků z Třebíče,že se jim nedaří udělat svářečku co by svařovala.
Mě by zajímalo, v čem byl hlavní rozdíl, jak se ten průser projevoval. Co nevyhovovalo na Al a co na nerezu. Dokonce by neškodilo i foto.