SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím ve spolek,
mám v dílně 3 fázovou trafo svářečku bez usměrňovače. Má 70kg, trafo cca 35x40cm. Regulace se provádí ve třech stupních výměnou propojovacího pásku. Na polohu č.I cca na 2,5mm elektrodu. Na polohu č.III to pálí 5mm elektrodu že se stím dá řezat.
Mám konkrétní otázku:
Jde to předělat na TIG? Pokud bych k trafu dodělal usměrňovač.
Díky za radu.
dá,ale jak to budeš regulovat ? Přepínáním tří stupňů není dobré.
Sender napsal(a):
dá,ale jak to budeš regulovat ? Přepínáním tří stupňů není dobré.
Je mě to jasné, je mě škoda to vyhodit. Kdyby s toho byl stacionární TIG v dílně tak bych byl spokojen. Usměrnění jsem prostudoval tady na foru jak by mělo být, ale ta regulace mě nejde do hlavy.
Není to náhodou dvoufázové trafo ? Na tom obrázku toho moc vidět není,ale vidím pouze jedu cívku vinutí.
kup raději hotovou mašinu.
Není problém dorobiť TIG.
Ja som to už robil k svojej zváračke
.
Dokáže to dokonca variť aj hliník ,ale len na 50 Hz ...
Ale keby som sa mal mal znova rozhodnúť či kúpiť alebo vyrobiť , už by som do toho znova neišiel ...
Mne to trvalo zhruba pol roka ,kým som zohnal všetko potrebné ...
Editoval m.evil (13-10-2016 23:39:16)
m.evil napsal(a):
Mne to trvalo zhruba pol roka ,kým som zohnal všetko potrebné ...
Kde si zohnal tu pasovinu asi pletene ploche lanko - nech to nezhanam dalsi polrok
Ta pásovina pochádza z tlmivky starej ruskej nabíjačky.
Rovnako aj tyristory ...
Akurát som ju obalil dvojitou vrstvou zmršťovacej bužírky.
Nemusí to byť práve plná pásovina akú som použil ja.
V profi zváračkách , je vinutie tvorené lankom , ktoré je zložené z viacerých lakovaných vodičov .
Jednoduché na výrobu a lepšie sa s tým pracuje ako s jedným plným vodičom .
A potom že Čech není domácí kutil,sice to pořádně nebude svařovat a zadarmo to také nebude ale ta radost ,když člověk zvítězí. No a pak to vezmeš a hodíš to šrotu jinak se budeš trápit a stejně nic nesvaříš. Já raději zůstanu v práci trochu déle a pak jsem si koupil pro radost Fronika 2200MW. No a když se tim budu bavit zase trochu déle tak pořídím zase, ted nevím co. I ta nejlevnější Čína bude vařit lépe,dělej to co umíš a kup to co umí jiní.Tvé práci čest