SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
ako mam zpojit zvaracie kable ked zvaram rutilovimi,kyselimy a bazickymi elektrodami
Editoval michal2009 (27-12-2010 17:23:12)
a aku mate zvracku? trafo ,invertor,alebo nieco velke ako WTUcka?
Maš to vyznačene na krabičke zváracich elektród .
Rutilka ide na mínus pol v prípade jednosmerného zdroja a pri striedavom (trafozváračka bez usmernenia) je to jedno.
Bázicka ide na plus pol ( striedavý prúd sa neda použiť ).
Kysela ide na mínus pol v prípade jednosmerného zdroja a pri striedavom (trafozváračka bez usmernenia) je to jedno.
mam inverto kuhtreiber 1900HF
a zo sa stane ked to zapojim inak
nebude to zvarat tak ako ma :-)
moze sa stat ze sa budu horsie zapalovat, obluk nebude stabilny ... dost na to aby som sa nasr*al a zapojil to spravne :-) vlastna skusenost :-)
Mám invertor, tak že pri rutilke sa kábel, kde je držiak elektrody, zapojí na - mínus pól?
Editoval harley1 (01-10-2016 23:09:24)
Držiak na mínus.
Editoval huat (01-10-2016 23:02:30)
Na kazde krabici je polarita elektrody a stejne tak pouziti na stejnosmerny nebo stridavy proud.Holt to nechce být linej! Jo a pokud me chce nekdo kamenovat ze krabici nema tak lze na strankach vyrobcu bez problemu dohledat vse potrebne.A nakonec staci par cm svaru na nejakem cistem odrezku a je kazdemu prumernemu svareci vse jasne.
No, a nebo si zmáknout zaškolení ve svářečské škole, tam dostanete literaturu a vysvětlí Vám vše, i to že s tím múžete něco zapálit, třeba Váš domeček nad hlavou, hi
Obchod ve kterém nakupuji má téměř výhradně sortiment ESAB. Stáhl jsem si katalog ESABu z interfernetu a vytiskl listy elektrod které používám.
Včera jsem vařil nejaké jekly a trochu nerezi, několikrát prohazoval EB-121 s OK61.30 a stejně jsem se musel na ten papír pokaždé podívat. Mysl si hlídala několik rozměrů a úhlů a místo na doporučený proud už tam nezbylo.
Kabely od invertoru se vám při práci zašmodrchají, existuje na to i matematický teorém. Konektor od kabelu zemnících kleští mám označený elektrikářskou zelenožlutou páskou. Stačí mi jeden pohled na invertor a vím jakou mám polaritu, nemusím rozmotávat ten gordický uzel mezi kleštěma a držákem elektrody.
Ja som dal na konce káblov farebné zmršťovačky,izolačka sa časom začne lepiť a odmotáva sa.
Stránky: 1