SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,
Potreboval by som nejaku zvaracku na varenie hlinikovych joklov 60x60 mm. Pojde skor o prilezitostne vyuzitie, nepotrebujem ziadny profi stroj.
Bude mi nato stacit toto?
http://www.expondo.cz/stamos-power-alu- … 125?c=1442
Je stamos "dobra" znacka?
Nebranim sa ani niecomu z bazaru ale na slovensku som nic pouzitelne a v cene okolo 500e nenasiel.
Vopred dakujem za rady.
To jste skutečně na desítkách zdejších stránek k danému tématu nenašel inspiraci? Nebo že byste je ani nečetl?
Editoval jirkati (21-09-2016 11:21:43)
Lidi nečtou to je MOOC prace.
Jen pozor na jednu věc, to zařízení má deklarovaný odběr až 47A, máte na to doma odpovídající jištění?
no konkretne k tejto zvaracke som nenasiel nic ale je pravda, ze som trochu slepy:)
Píšete o použitelném stroji,kde jste došel k názoru ,že ten Stamos je použitelný. Není lepší si to nechat někde svařit a nekupovat domu lažáky. A jestli vás svařováni baví a máte to jako koníček ,raději bych si přidal na něco pořádného ,co má hlavu a patu. Svářeni hliníku zase není tak snadné.
patriotxt : Neviem či si niekedy zváral TIG-om hliník, ale jokle 60x60 by sa mi TIG-om zvárať 2x nechcelo
Pokud by se jednalo o jekl 60x60x3 tak tigem není problém a zvládla by to i tato svářečka.
Tigom som trochu zvaral, ale rad sa zdokonalim:) hrubka viac ako 3mm urcite nebude. Ako som pisal, nebranim sa ani nejakemu lepsiemu bazarovemu stroju ale viac ako 600e zato dat nechcem.
Ale je třeba si uvedomit, že s jídlem roste chuť.
Zváž si to poriadne , či sa ti oplatí investovať do zváračky na hliník .
Je to veľmi zložite a technicky náročne zariadenie ,ktoré nieje práve najlacnejšie.
Na občasné domáce používanie , sú to zbytočne vyhodené peniaze - neoplatí sa to.
Kúpou zváračky to nekončí.
Musíš ešte kúpiť argón , ktorý nieje práve najlacnejší.
Tak tiež potrebuješ ochranné pomôcky : kukla a nejaké buď odsávanie alebo filtračnú masku.
Z hliníku ide pri zváraní pekný bordel .
Síce pri MIG-u je to niekoľko násobne viac , no TIG tiež nieje úplne bez zápachu.
Taký lepší bazarový stroj začína niekde na 2500€ a vyššie.
Za 600€ kúpiš akurát tak hračku Číňana .
Nič iné sa v tejto cenovej hladine nevyrába ...
no vyzera to tak, ze to necham zatial tak
dakujem za rady