SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Pekný deň všetkým prajem,
chcel som sa spýtať, či tu nie je nejaký ochotný človek z okolia Bratislavy, ktorý je vlastníkom čínskej MIG-MA zváračky (invertoru), ktorý by mi umožnil pozrieť sa ako taký stroj zvára, kľudne aj za odmenu...
Mám záujem o kúpu nejakého lacného čínskeho stroja, na pár zváracích prác - potom ostane prakticky bez využitia. Vyrábam si klietky pre moje primáty a vrchné pletivá sa nedajú zvárať s odbočkovým strojom (nedočiahne horák a vykladať 80 - 120 kg mašinu na vrch klietky je šialenosť).
Viac krát som si prešiel celé fórum, pozrel množstvo letákov, materiálov, avšak nikde nie je reálne porovnanie skúseného dlhoročného zvárača, ako taký lacný invertor zvára v porovnaní s vyššou triedou, či klasickým odbočkovým strojom. Cez 15 rokov som robil s PP160, potom som prešiel na 3f - 200A stroj a na menšie práce používam jednofázovú FK - 1700. S invertorom na MIG-MAG nemám skúsenosť, tak radšej by som si skúsil ako zvára lacný stroj. Ak by to bolo zlé, tak radšej si priplatím, ako by som mal doma nepoužiteľné čudo...
Ďakujem veľmi pekne, zdraví Jarino
PS: Dosť často sa tu na fóre hovorí nie moc dobre o českých (Made in P.R.C.) výrobcoch zváračiek, tak moje rozhodovanie je o to komplikovanejšie..
Editoval jarinox (24-08-2016 20:25:16)
Mozes si to priamo v predajni Bratislava Magnetova 13 (len neviem ci ten predavac necerpa dovolenku zastupca nezvara)
Kuklu a material si dones svoj (drat maju). Potom su este aj ine predajne napr Pezinok kde ti to po dohode urcite dovolia.
V predajni to mas zadarmo.
Editoval ihlan (24-08-2016 20:59:27)
ihlan napsal(a):
Mozes si to priamo v predajni Bratislava Magnetova 13 (len neviem ci ten predavac tam nema dovolenku)
Kuklu a material si dones svoj (drat maju). Potom su este aj ine kde ti to po dohode urcite dovolia.
V predajni to mas zadarmo.
Ďakujem Vám úctivo za odpoveď..
Určite myslíte u chobolu? Už dlhší čas sa tam chystám pozrieť, tak asi tam zájdem nakoniec. Aj keď úprimne povedané pred pár rokmi som k nim volal, mal som záujem o kúpu nejakých vecí a zažil som nie veľmi ochotného pána na druhej strane telefónu. Nakoniec som kúpil inde, kde si zákazníka vážia. Ale je možné, že dotyčný pán len nemal dobrý deň, aby som nerobil zlý obraz...
Jarinox - prepokladam ze ked si pred rokmi volal do firmy Chobola v Bratislave, tak ten pan co ti zdvihol telefon bol nahradnik predavaca. Predavac bol bud na dovolenke alebo bol PN.
Asi to nebude odpoveď na čo si sa pýtal, ale ja by som zváračku kvôli tomuto určite nekupoval. Osobne by som ju vyložil na nejaký stôl, prípadne postavil ,,na zadné" (fľaša by bola mimo zváračky) tak, aby horák smeroval do hora.
Skôr by som kúpil na túto prácu dlhší horák, a hrubší drôt, ako novú mašinu, ktorá nebude využitá...
Inak ja mám malú co2 (aj keď odbočkovú) čo neváži 100kg, ale možno 30. To už by sa dalo vyložiť aj hore na klietku. Ak chceš môžem ti ju zapožičať, prípadne ti pomôcť (ja som do nej robil ovládanie, preto nie je celkom štandardné). Ak máš záujem, kľudne daj vedieť.
sqad napsal(a):
Asi to nebude odpoveď na čo si sa pýtal, ale ja by som zváračku kvôli tomuto určite nekupoval. Osobne by som ju vyložil na nejaký stôl, prípadne postavil ,,na zadné" (fľaša by bola mimo zváračky) tak, aby horák smeroval do hora.
Skôr by som kúpil na túto prácu dlhší horák, a hrubší drôt, ako novú mašinu, ktorá nebude využitá...
Inak ja mám malú co2 (aj keď odbočkovú) čo neváži 100kg, ale možno 30. To už by sa dalo vyložiť aj hore na klietku. Ak chceš môžem ti ju zapožičať, prípadne ti pomôcť (ja som do nej robil ovládanie, preto nie je celkom štandardné). Ak máš záujem, kľudne daj vedieť.
Serbus :-) Ak ma pamäť neklame, tak sa poznáme - bol si u nás kvôli tej zváračke.
Ďakujem za ponuku, keď tak dal by som ti určite vedieť. Výpomoc sa určite hodí. Aj keď nie je to také jednoduché, idem teraz robiť 3 klietky, z ktorých jedna je vysoká až 3,8m a celkovo bude mať 64m2. Takže tam ani s 5m horákom človek veľa neporobí zo zeme.. A variť to elektródou je nezmysel, týždeň a pól som naposledy na 12m2 klietku len naváral iba siete a to boli 5 x 5 cm (10x10 prekladané) , teraz chcem použiť 3 x 3 cm oká..
Editoval jarinox (25-08-2016 14:11:41)
Správne si pamätáš Inak som s tou prestavbou skoro na konci.
Mne to aj tak vychádza reálne - ak zváračku vyložíš na stôl vysoký 1m, postavíš na zadné, tak eurokonektor je vo výške min. 1.5m, a zhruba 2m z 5m horáku sú na ,,manévrovanie". Ale jasné, že to je len teoreticky...
Aké hrubé sú drôty sietí? stačila by na to co2 do (zhruba) 100-120A?
Edit: po prečítaní vedľajšieho vlákna ma napadlo ešte jedno riešenie - nespravil by to dlhší spool gun?
Editoval sqad (25-08-2016 14:48:26)
No, pokud je to jednorázovka tak si kupte toho Sharka, hafo vyrobenejch kousků v různejch barvách je to lehoučký a zvednete to, nemusíte mít dlouhý hořák, má to dvoukladku a je to na230V, zdravím
sqad:
Tak dobre som si pamätal :-) Siete sú 4mm a budú sa navárať na 2mm jaklovinu.
Vidím to aj tak skôr na nový stroj, po mojich skúsenostiach so spool gun. Totiž kúpil som si jeden čínsky, tuším na banggood a chytal som sa za hlavu. Podávanie skoro vôbec nešlo, horný prítlak ako keby nebol. Cievka sa zasekávala, uchytenie cievky odpadlo pri testoch samé. Možno som mal len zlý kus, ale úprimne povedané, keby som rukou odvíjal drôt a tlačil si ho ručne do horáka, lepšie by to zváralo :-)
Evita:
Ďakujem za Vašu radu. Aj keď pravdu povediac zvažoval som tiež kúpu gamastaru, lebo nie som si istý ako sa taký Shark (prípadne magnum) bude správať na dlhšej predlžovačke. Nemáte to náhodou odskúšané? Vopred za odpoveď ďakujem..
Invertory jsou háklivý na prodlužovačku?
Jak které. Ty novější nebo značkové by měly bez problému svařovat i na dlouhých prodlužkách, u některých starších nebo levných můžou být problémy. V každém případě je dobré používat jen kvalitní prodlužovačky, já mám jednu dost dlouhou (asi 50m) 3x2,5. Paušálně říct, na jak dlouhé prodlužce ten který invertor pojede bezchybně, se nedá.
Stránky: 1